همه چیز راجع به حساسیت پاییزی

شاید وقتی به آلرژی‌های فصلی فکر می‌کنید، تصور شما فقط بهار است اما برای برخی از افراد مبتلا به آلرژی، علائمی مانند آبریزش بینی یا خارش و سوزش چشم می‌تواند به همان شدت بهار، در پاییز نیز ظاهر شود. دو عامل...
شنبه، 17 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
همه چیز راجع به حساسیت پاییزی

حساسیت پاییزی

زمانی که صحبت از آلرژی می شود، بیشتر افراد یاد فصل بهار می افتند. معمولاً آلرژی در این فصل بیشتر می باشد و دلیل آن هم شکوفه گل ها است. ممکن است این آلرژی ها را در اوایل فصل پاییز هم احساس کنید .

هوا در فصل پاییز به گونه ای است که این آلرژی ها افزایش پیدا می کند.آلرژی ها ممکن است است مدت ها در بدن فرد باقی بمانند و حتی با پایان فصل نیز همچنان سر جای خود باشند. حساسیت پاییزی هم اگر مانند دیگر آلرژی ها درمان نشود، می تواند باعث عفونت سینوس ها و آسم در فرد شود.1
 

چه عواملی باعث آلرژی پاییز می‌شود؟

اصلی‌ترین عامل آلرژی در پاییز گیاه کهنه‌واش (Ragweed) است. گرچه معمولاً این گیاه در شب‌های خنک و روز‌های گرم شهریور شروع به گرده‌افشانی می‌کند، اما این حالت می‌تواند تا مهر و آبان نیز ادامه داشته باشد. حدود ۷۵% از افرادی که به گیاهان بهاره حساسیت دارند، نسبت به این گیاه نیز واکنش نشان می‌دهند.

حتی اگر این گیاه در محل زندگی شما رشد نکند، گردهٔ گل آن می‌تواند از طریق باد صد‌ها مایل را طی کند. برای برخی از افرادی که به این گیاه آلرژی دارند، بعضی از میوه‌ها و سبزیجات از جمله موز، خربزه و کدو سبز نیز می‌تواند علائمی ایجاد کند.

کپک یکی دیگر از عوامل حساسیت‌زا در فصل پاییز است. ممکن است فکر کنید که کپک در حمام و یا زیرزمین خانه جاهایی‌که نمور و مرطوب است رشد می‌کند، اما گرده‌های کپک به مناطق مرطوب بیرون از خانه نیز علاقه دارند. انبوهی از برگ‌های مرطوب زمینه‌ای ایده‌آل برای تولید کپک است.

گرد و غبار را فراموش نکنید. گر چه این ریزگرد‌ها در ماه‌های مرطوب تابستان رایج هستند، اما اولین باری که بخاری، شوفاژ و یا به طور کلی سیستم گرمایشی خود را در پاییز روشن کنید، این ریزگرد‌ها به هوا منتقل می‌شوند. آن‌ها می‌توانند عطسه، خس‌خس سینه و آبریزش بینی را ایجاد کنند.

بازگشت به مدرسه می‌تواند در کودکان حساسیت ایجاد کند، چرا که کپک و گرد و غبار در مدارس معمول است.2

همه چیز راجع به حساسیت پاییزی

انواع حساسیت پاییزی

 
گرده افشان ها
گرده افشان ها از رایج ترین علت های آلرژی های فصلی در فصل پاییز هستند. تقریبا 75 درصد از افرادی که در فصل پاییز و بهار آلرژی دارند، علت آن را گرده افشان ها می دانند.

گرد افشانی تقریباً در اواخر تابستان آغاز می شود و می تواند تا ماه آبان نیز ادامه پیدا کند و تمام این ها بستگی دارد که گرمای هوا چقدر باشد. گرده ها در هوا می توانند تا هزاران کیلومتر به فرد برسند و اصلا فرقی ندارد که شما در چه محلی زندگی می کنید.
 
قارچ
یکی دیگر از علت های حساسیت در فصل پاییز این است که رطوبت هوا از بین می رود و باعث می شود که قارچ ها روی برگ های مرطوب باقی بمانند. معمولاً اگر بیش از حد با برگ های پاییزی در تماس باشید، احتمال ورود این آلرژی ها بالا تر می رود.

گرد و غبار و رطوبت در هوا به عنوان فیلتری برای آلودگی ها عمل می کند اما هوای خشک مثل هوای پاییزی باعث افزایش گرد و غبار ها می شود. همچنین حشرات نیز در آن افزایش پیدا می کند و همین موضوع علت بسیاری از حساسیت های پاییزی است.1
 

آلرژی پاییز چه نشانه‌هایی دارد؟

دکتر راندوا متخصص ریه و آلرژی می‌گوید: نشانه‌های آلرژی در پاییز بسته به اینکه در کدام قسمت از بدن قرار گرفته باشد، ممکن است متفاوت باشد.
 
چشم و بینی
آبریزش، خارش چشم، آبریزش مخاطی و عطسه زیاد
 
ریه‌ها
خس خس سینه و آسم
 
دهان
خارش در پشت گلو، ناراحتی معده، اسهال و در موارد شدید آنافیلاکسی (یک واکنش آلرژیک تهدیدکننده زندگی)
 
پوست
خشکی پوست، خارش، کهیر و اگزما.4
 

پیشگیری از پاییززدگی

با وجود اینکه حساسیت بیماری حادی نیست و ابتلا به آن خیلی جای نگرانی ندارد اما همین بیماری هم می‌تواند تبدیل به موضوعی بسیار آزار دهنده  شود که روال زندگی فرد را دچار اختلال کند. برای جلوگیری از بروز حساسیت یا کاستن از میزان عوارض آن راهکارهایی وجود دارد. پس برای جلوگیری از حساسیت پاییزه از دو هفته قبل از شروع فصل برای مقابله با عوامل حساسیت‌زا اقدام کنید.

در وهله نخست از دو هفته قبل شست‌وشوی بینی با سرم نمکی را شروع کنید و به این روش به باز ماندن راه‌های هوایی کمک کنید. هنگامی که میزان گرده گیاهان در هوا زیاد است، از منزل خارج نشوید که اغلب در بعدازظهرهای خشک و خنک این‌گونه است، ولی میزان این گرده‌ها در هوای سرد و مرطوب (بعد از باران) به‌طور عجیبی کاهش می‌یابد.

تا جایی که امکان دارد از خانه خارج نشوید و به فضاهای باز طبیعی نروید به‌خصوص در موقع بارش باران. اگر هم از خانه خارج شدید موقع خروج از منزل به‌ویژه وقتی روی انبوه برگ‌های خشک درختان پاییزی قدم می‌زنید به صورت‌تان ماسک بزنید که میزان ورود گرده گیاهان و قارچ‌ها را به حداقل برسانید.

در خانه پنجره‌ها را ببندید و از سیستم تهویه هوا استفاده کنید و در زمان رانندگی هم  پنجره‌‌ها را بالا بکشید و سیستم تهویه خودرو را روشن کنید تا مانع از ورود هوای بیرون که مملو از مواد آلرژی‌زاست به داخل شود.

به جای فرش و قالی از کفپوش استفاده کنید. قالی‌ها محل تجمع گردوغبار و گرده‌ها و سایر عوامل آلرژی‌زا هستند. کارهای باغداری و گل‌کاری را به زمان پس از گرده‌افشانی و بعد از پایان فصل آلرژی موکول کنید.

در خارج از منزل برای جلوگیری از ورود مواد حساسیت‌زا به چشم‌های‌تان عینک آفتابى بزنید.

نوشیدن مایعات عوارض حساسیت‌های تنفسی فصلی را کاهش می‌دهد. نوشیدن مایعات فراوان میزان ترشحات تنفسی حساسیت را رقیق کرده و عامل حساسیت‌زا اثر کمتری بر بدن می‌گذارد.

بعد از بازگشت به منزل دوش بگیرید و لباس‌های‌تان را تعویض کنید تا از ورود گردوغبار معلق خارج از خانه به منزل جلوگیری کنید.3

همه چیز راجع به حساسیت پاییزی

راهی برای مدیریت آلرژی‌های پاییزی

با کوتاه شدن روزها و کاهش دما، ما زمان بیشتری را در فضای بسته سپری می‌کنیم و خود را در معرض مواد حساسیت‌زای داخلی مانند گرد و غبار خانه قرار می‌دهیم. با این حال، حتی اگر حساسیت شدید به پاییز داشته باشید، می‌توانید با رعایت این نکات، علائم خود را کنترل کرده و از زندگی لذت ببرید.
 
۱- سطح گرده را بررسی کنید
اگر سطح گرده در محل زندگی شما زیاد است، بهتر است فعالیت‌های خود در فضای باز را محدود کنید، به ویژه هنگام صبح که میزان گرده‌ها در هوا بیشتر می‌شود.
 
۲- لباس محافظ بپوشید
اگر مجبور به بیرون رفتن هستید، تا حد امکان بدن خود را از قرار گرفتن در معرض هوا بپوشانید. علاوه بر ماسک که این روزها به علت همه‌گیری ملزم به استفاده از آن هستیم، لباس آستین بلند، دستکش و عینک آفتابی می‌تواند به شما کمک کند تا گرده‌ها از پوست و چشم‌هایتان دور بمانند.
 
۳- گرده‌ها را پاک کنید
یکی از بهترین راه‌ها برای به حداقل رساندن شدت آلرژی این است که پس از گذراندن وقت در بیرون از خانه، کفش‌های خود را در جاکفشی قرار دهید، لباس‌های خود را عوض کنید و دوش بگیرید تا میزان ورود گرده‌ها به خانه به حداقل برسد.
 
۴- لباس‌ها را در فضای باز خشک نکنید
لباس‌های خیس، آماده جذب گرده‌ها در فضا هستند. بهتر است در این فصل، لباس‌های خود را در محیط داخلی خانه خشک کنید.
 
۵- رطوبت‌گیر بخرید
ممکن است شنیده باشید که دستگاه‌های رطوبت‌ ساز می‌توانند به تنفس بهتر کمک کنند، اما اگر به گرد و غبار یا کپک حساسیت دارید، دستگاه‌های رطوبت‌گیر برای شما مناسب هستند. گرد و غبار و کپک‌ها در محیط‌های مرطوب شکوفا می‌شوند و از این رو، استفاده از دستگاه رطوبت‌گیر برای پایین نگه داشتن سطح رطوبت در خانه می‌تواند راهی برای مبارزه با آنها باشد. بنیاد آسم و آلرژی آمریکا توصیه می‌کند که سطح رطوبت را زیر ۴۵ درصد نگه دارید.
 
۶- داروهای خود را طبق تجویز مصرف کنید
به نظر می‌رسد که یکی از ساده‌ترین و موثرترین راه‌ها برای کنترل آلرژی، مصرف دارو است. در حال حاضر داروهای ضد آلرژی بسیاریسس در بازار هستند که تاثیری هم بر خواب شما نمی‌گذارند.
 
۷- در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید
آزمایش آلرژی به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که چه چیزی باعث رنج شما می‌شود و راه رهایی از آن چیست.4

پینوشتها
1.www.namnak.com
2.www.moheb.com
3.www.tasnimnews.com
4.www.shia-news.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط