گیاه جعفری
جعفری نوعی سبزی خوراکی است که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار میگیرد. جعفری معمولاً به صورت تر و خشک عرضه و مصرف میشود.جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K میباشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. جعفری شامل دو جزء خیلی مهم در ترکیب خود میباشد که موجب شده این سبزی نقشی بیهمتا در سلامت انسان داشته باشد: روغنهای فرار و فلاوونوئیدها.
اولین جزء مهم موجود در جعفری، روغنهای فرار میباشند. این روغنها به نام روغنهای ضروری یا اسانسهای گیاهی نیز خوانده میشوند.
از ترکیبات مهم این گروه میتوان به میریستیسین (myristicin)، لیمونن (limonene)، آلفا توژن (alpha-thujene) و اِاوجنول(eugenol) اشاره کرد. با تغلیظ این مواد عصارهای حاصل میشود که دارای خواص درمانی فوقالعاده است.
در مطالعات مشخص شدهاست که روغنهای فرار موجود در جعفری مخصوصاً میریستیسین، از شکلگیری و تشکیل تومورها (مخصوصا تومورهای ریه) جلوگیری میکنند. در تحقیقات دیگری مشخص شدهاست که فعالیت آنزیم گلوتاتیون S ترانسفراز را که مسئول پیشگیری از تخریب سلولی میباشد، تحریک میکند.
از دیگر فعالیت این روغنها این است که به خنثی کردن انواع مواد سرطان زا مانند بنزوپیرنهای موجود در دود سیگار و دود ناشی از زغال چوب کمک میکند.
دومین جزء مهم آن، فلاوونوئیدها میباشند. از ترکیبات مهم این گروه که در جعفری یافت میشود، میتوان آپیئین(apiin)، آپیجنین(apigenin)، کریسواِریول(crisoeriol) و لوتئولین(luteolin) را نام برد.1
در ادامه به 6 خاصیت شگفت انگیز چای جعفری اشاره خواهیم کرد.
غنی از آنتی اکسیدان ها
جعفری منبع عالی از آنتی اکسیدان ها می باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیبات قدرتمندی هستند که از بدن در برابر مولکول های بالقوه مضر که به نام رادیکال های آزاد شناخته می شوند، محافظت می کند.گمان می رود آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامت بدن و جلوگیری از بیماری ها داشته باشند. برخی تحقیقات نشان داده اند که این مواد می توانند از بدن در برابر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان محافظت کنند.
بر اساس یک مطالعه آزمایشگاهی مشخص شد که، عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی است. این خاصیت بیشتر به آنتی اکسیدانی های موجود در این گیاه باز می گردد.
مطالعه دیگری نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری با
عث افزایش سطح کل آنتی اکسیدان های بدن و کاهش چندین نشانگر استرس اکسیداتیو می شود.
به طور خاص، جعفری منبع خوبی از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، اسید اسکوربیک و توکوفرول است.
جلوگیری از سنگ کلیه
سنگ کلیه سنگ های معدنی هستند که در کلیه ها تولید شده و باعث درد شدید کمر، پهلو و معده می شوند. برخی از تحقیقات نشان داده اند که جعفری ممکن است در جلوگیری از سنگ کلیه نقش داشته باشد.یک مطالعه نشان داد که درمان موش های آزمایشگاهی با جعفری باعث افزایش حجم ادرار، کاهش دفع کلسیم از طریق ادرار و افزایش اسیدیته ادرار می شود. جعفری همچنین به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند و به این ترتیب می تواند موجب افزایش ادرار و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه شود.
با این حال، مطالعات انجام شده در مورد اثرات چای جعفری بر روی بدن انسان محدود است، و برخی تحقیقات نشان داده اند که این ماده ممکن است اثر کمی بر روی عوامل خطر ابتلا به سنگ کلیه داشته باشد. بنابراین برای تایید این ادعا به مطالعات بیشتر نیاز داریم.
منبع غنی از ویتامین C
جعفری غنی از ویتامین C است. در واقع ۱/۴ فنجان از این گیاه (۱۵ گرم) تقریبا ۲۰ میلی گرم ویتامین C را در خود جای داده است که این مقدار حدودا ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C می باشد. ویتامین C ویتامین مهم محلول در آب است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها دارد.برخی تحقیقات نشان داده اند که این ویتامین از ایجاد عفونت هایی مانند پنومونی و سرماخوردگی جلوگیری می کند. ویتامین C در سنتز کلاژن نیز نقش دارد. کلاژن پروتئینی است که در پوست، استخوان ها، عضلات، مفاصل، تاندون ها و سایر قسمت های بدن وجود دارد. ویتامین C برای بهبود زخم، جذب مواد مغذی و تشکیل استخوان ها مورد نیاز است.
بنابراین، اضافه کردن چای جعفری یا جعفری به رژیم غذایی ممکن است بتواند نیازهای بدن به ویتامین C را تامین کند و آن را سالم نگه دارد.
دارای ویژگی های مبارزه کننده با سرطان
چای جعفری با آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مبارزه کننده با سرطان غنی شده است. به عنوان مثال، apigenin، یک فلاونوئید موجود در جعفری است. تحقیقات نشان داده اند که این ماده می تواند رشد و گسترش سلول های سرطانی را در آزمایشگاه متوقف کند.لوتئولین یکی دیگر از فلاونوئید های موجود در جعفری است که می تواند رشد تومور را سرکوب کند و به همین دلیل به پیشگیری از سرطان کمک می کند. علاوه بر این، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره جعفری قادر به جلوگیری از آسیب دیدگی DNA و کاهش ۴۱ درصدی میزان گسترش سلول های سرطانی است.
این مسئله را در نظر داشته باشید که بیشتر تحقیقات حاضر بر این نکته تمرکز دارند که ترکیبات خاص موجود در جعفری ممکن است بر روی رشد سرطان تأثیر بگذارد. برای درک چگونگی تاثیر چای جعفری بر روی رشد سلول های سرطانی در انسان به تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.
تنظیم چرخه قاعدگی
چای جعفری معمولا به عنوان یک روش طبیعی برای درمان مشکلات مربوط به قاعدگی و سطح هورمون استفاده می شود. به طور خاص، این ماده شامل ترکیبات میریستیکین و آپولی است که می توانند بر روی تولید استروژن در بدن تأثیر بگذارند و هورمون ها را متعادل کنند.همچنین تصور می شود که این ماده می تواند جریان قاعدگی را تحریک کند. به همین دلیل، چای جعفری اغلب در فرمولاسیون محصولات طراحی شده برای حمایت از چرخه قاعدگی و جلوگیری از تولید بیش از حد شیر برای مادران شیرده استفاده می شود.
با این حال، تحقیقات انجام شده در مورد اثرات چای جعفری بر روی قاعدگی و تولید شیر در حال حاضر محدود بوده و اغلب بر اساس شواهد علمی نیست. البته به مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثرات بالقوه چای جعفری بر روی بدن انسان نیاز است.
کنترل قند خون
در بسیاری از نقاط جهان، مانند ترکیه، جعفری به عنوان یک راه طبیعی برای کاهش سطح قند خون استفاده می شود. نکته جالب توجه این است که برخی از مطالعات اخیر تایید کرده اند که چای جعفری ممکن است دارای خواص ضد گلیسمی باشد و به کنترل قند خون کمک کند.به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که درمان موش های مبتلا به دیابت با جعفری باعث بهبود سلامت کبد و کاهش میزان قند خون می شود. به طور مشابه، مطالعه دیگری که بر روی موش های مبتلا به دیابت انجام شد نشان داد که جعفری باعث کاهش قابل توجهی در میزان قند خون و وزن بدن می شود.2
روش آماده سازی چای جعفری
٥٠٠ میلی لیتر آب را جوشانده و ۵ قاشق غذاخوری از برگ تازه جعفری ریز خرد شده و را به همراه ریشه آن در آب جوش ریخته و اجازه دهید پنج دقیقه بجوشد پس از ۲۰ دقیقه که این نوشیدنی خنک شد می توانید آن را بنوشید.
میزان مصرف چای جعفری
شما باید این چای شفابخش را روزی ۳ بار مصرف کرده تا تورم پاهای شما از بین برود.3پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.payamesalamat.com
3.www.mashreghnews.ir