آیا علاوه بر دلبستگی عاطفی به لحاظ ویژگیهای ظاهری نیز به همسر آیندهتان دلبسته هستید؟
درست است که تصمیمگیری برای ازدواج هرگز نباید صرفا بر مبنای ویژگیهای ظاهری صورت بگیرد، اما اگر فرد مورد نظر برایتان هیچگونه جذابیت ظاهری نداشته باشد، ممکن است تداوم رابطهتان به دلیل نارضایتی از شکل و شمایل طرف مقابل به خطر بیفتد.
آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را متعهدانه با فرد مورد نظر بگذرانید؟
انتخاب اینکه مابقی عمرتان را با چه کسی بگذرانید، تصمیم آسانی نیست. در وهلهی اول باید مطمئن شوید که آیا اصلا آمادگی پذیرش چنین تعهدی را دارید یا خیر. فراموش نکنید که در طول زندگی مشترک نه فقط خودتان بلکه همسرتان نیز سالخوردهتر خواهد شد. هر دو نفرتان از بسیاری جهات تغییر خواهید کرد. پس باید قبل از هر چیزی اطمینان حاصل کنید که آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را در معیت فرد مورد نظر زندگی کنید و به قولی به پای هم پیر شوید. متعهد بودن نسبت به یکدیگر موجب تداوم زندگی مشترک میشود و در رشد و توسعهی فردی نیز مؤثر است.
در مواردی که با یکدیگر مشاجره میکنید یا اختلاف نظر دارید، در نهایت چه پیش میآید؟
شنیدهایم که میگویند دعوا نمک زندگی است، اما اگر همیشه اصرار داشته باشید که حرف حرفِ خودتان باشد، زندگیتان بیش از حد شور خواهد شد. در زندگی مشترک باید قادر به مصالحه باشید و بتوانید در موضوعات مختلف با همسرتان کنار بیایید. هر وقت به این درک رسیدید که هدف زندگی مشترک، ما شدن است و خودتان نباید تکنفره تصمیم بگیرید، آن وقت میتوانید خاطرجمع باشید که ازدواجتان از بابت تکرَوی لطمه نخواهد دید.
آیا با همسر آیندهتان مشترکات اعتقادی دارید؟
مشترکات اعتقادی از جمله ویژگیهای بارز ازدواجهای موفق است. زوجهایی که همعقیده هستند، تعامل سازندهتری با یکدیگر برقرار میکنند. اگر هر دو نفرتان به اصول اعتقادی یکسانی باور داشته باشید، در آینده که صاحب فرزند شدید، در آموزش اصول اعتقادی به فرزندتان با یکدیگر هماهنگتر خواهید بود.
آیا به ازدواجتان وفادار خواهید ماند؟
این سؤال با سؤال ۲ که پیشتر مطرح کردیم در ارتباط نزدیک است. اگر احساس میکنید هنوز نمیتوانید در زندگی مشترک متعهدانه رفتار کنید و به پیمانی که میبندید وفادار بمانید، پس لطفا فعلا سراغ ازدواج نروید، چرا که آیندهی ازدواج در چنین شرایطی روشن نیست.
آیا خود شما از معیارهای مورد پسند همسر آیندهتان برخوردار هستید؟
اگر معیارهایی را که فرد مورد نظر در انتخاب همسر آیندهاش دارد در خودتان نمیبینید، پس حتما موشکافانهتر به قضیهی ازدواجتان فکر کنید. توصیه میشود همسری برگزینید که به دنبال ازدواج با فردی باشد که ویژگیهای شخصیتی خودتان را دارا باشد، تا همسرتان در آینده سعی نکند که شما را مطابق با میل خودش تغییر دهد.
آیا هر دو نفرتان مایل به بچهدار شدن هستید؟
اگر خودتان مایل به بچهدار شدن هستید اما همسر آیندهتان هیچ علاقهای به بچهدار شدن ندارد، پس حتما باید بنشینید و در مورد اینکه آیا ازدواجتان آیندهی دلخواه هر دو نفرتان را تأمین خواهد کرد یا خیر تصمیم بگیرید.
آیا در اهداف بلندمدت زندگی شخصی و خانوادگی خود با همسر آیندهتان تفاهم دارید؟
فرض کنید خودتان از مسافرت متنفر هستید، اما با کسی ازدواج کنید که میل دارد شش ماه از سال را در سفر باشد. فکر میکنید در چنین ازدواجی زندگی خوش و خرمی خواهید داشت؟ آیا اصلا میدانید از زندگی شغلی یا خانوادگی خود چه میخواهید؟ وقتی با کسی ازدواج میکنید، یعنی متعهد میشوید که زندگی رضایتبخشی را برایش فراهم کنید و به علایق او احترام بگذارید. البته که در همهی موضوعات نمیتوانید سلیقهی یکسانی داشته باشید، اما باید با اختلاف سلیقههایتان مکمل یکدیگر شوید.
اگر به سلامتی همسر آیندهتان آسیب جدی وارد شود، آیا باز هم حاضر هستید به زندگی مشترکتان ادامه بدهید؟
این سؤال از آن دسته سؤالاتی است که شاید دلتان نخواهد به جوابش فکر کنید. اما خودتان خوب میدانید که زندگی پیشبینیناپذیر است. امروز سرحال و تندرست روی پاهای خودتان راه میروید، چه بسا فردا در یک سانحهی رانندگی دچار نقص عضو شوید. خلاصه اینکه هیچ کس حتی از یک لحظهی بعد خودش هم خبر ندارد. اگر روزی چنین حادثهای برای همسرتان پیش بیاید، آیا حاضر هستید حمایتش کنید و تا ابد کنارش بمانید؟
آیا حاضرید نیازهای همسر آیندهتان را به نیازهای خود ترجیح دهید؟
ازدواج در سالهای ابتدایی حساسیت زیادی دارد. وقتی با فردی وارد زندگی مشترک میشوید باید نیازهای او را در اولویت قرار دهید. با این تفاسیر آیا میتوانید نیازهای دیگری را بر نیازهای خود مقدم بدانید؟ اگر پاسختان مثبت است، پس باید در طول زندگی ازخودگذشتگی زیادی داشته باشید. وقتی نیازهای همسرتان را مقدم بدانید، شاید نیاز باشد به دنبال خرید خانه یا ماشین موردعلاقهتان نباشید تا بتوانید هزینهی ادامه تحصیل او را فراهم کنید.
آیا میتوانید یک همتیمی خوب باشید؟
با ازدواج، تنها یک نفر نیستید بلکه باید مسیر دونفرهای را بپیمایید. وقتی وارد زندگی مشترک میشوید. دیگر نمیتوانید برای مسائل زندگیتان به تنهایی تصمیم بگیرید. اگر هنوز نمیتوانید یک هم تیمی خوب باشید و تصمیماتتان را با هم فکری و به دور از لجبازی بگیرید، پس برای ازدواج دست نگه دارید. شروع زندگی مشترک برابر است با ورود به یک کار تیمی مداوم، زیرا روزانه مسائل زیادی پیش میآید که باید دو نفره درموردشان تصمیمگیری کنید و مسیر انجامشان را طی کنید. اگر نتوانید همتیمی خوبی باشید، نه تنها در زندگی مشترک بلکه در زندگی شخصی خود نیز به پیشرفتی نخواهید رسید.
آیا به همسر آیندهتان افتخار میکنید؟
وقتی همسرتان در زمینهای به موفقیت میرسد باید به پیشرفت او افتخار کنید، حتی اگر در آینده نتوانست به اهدافش برسد و شکست خورد نباید این شکست را مایهی سرافکنندگی خود بدانید. هر زمان در جمع خانواده و دوستانتان هستید، باید بتوانید به همسرتان افتخار کنید و در مورد او حرفهای مثبت بزنید.
آیا بعد از ازدواج تمایل دارید حساب پسانداز مشترک داشته باشید؟
تفاهم نداشتن در مورد مسائل مالی یکی از دلایل رایج اختلافات زناشویی است. پس لازم است قبل از ازدواج درمورد مدیریت حسابهای مالی خود با هم به توافق برسید.
آیا مایل هستید خانوادهی همسرتان را بپذیرید و در زمان لزوم حامیشان باشید؟
تنها همسر آیندهتان نیست که با ازدواج وارد زندگیتان میشود، بلکه خانوادهی او نیز به جمع خانوادگیتان اضافه خواهند شد. باید در میهمانیهایشان شرکت کنید و در تعطیلات به آنها سر بزنید و همسرتان را تنها نگذارید. حتی گاهی شرایطی پیش میآید که باید از نظر مالی نیز حمایتشان کنید.با استفاده از سوالات فوق، بهترین تصمیم را بگیرید و شریک مناسبی برای زندگیتان انتخاب کنید. ازدواج مهمترین تصمیم زندگی است و نباید در این تصمیم شتابزده عمل کنید. حتی بعد از ازدواج نیز باید با همسرتان همکاری کنید تا زندگی مشترکتان را به نقطهی ایدهآلی که برای خود تجسم کرده بودید برسانید و ازدواجی موفق و پایدار داشته باشید.