روش اول: مربای کنجد با شیره انگور
مواد لازم
شیره انگور یا شیره شکر: به میزان لازمکنجد: به میزان لازم
مراحل تهیه مربا کنجد
برای تهیه این نوع مربا ابتدا کنجد را پاک نمایید سپس آن را الک نمایید تا خرده زیرهایش جدا گردد.درون تابه ای مناسب و روی حرارت کم کنجد را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
کنجد را درون غذاساز بریزید آن را پودر کنید سپس پودر کنجد را درون ظرفی مناسب بریزید و شیره انگور را به آن بیفزایید و مواد را هم بزنید.
در صورت تمایل می توانید مربا کنجد را با شیره شکر نیز بپزید که در صورت برای تهیه شیره شکر باید یک فنجان شکر را به همراه ۳/۴ پیمانه آب درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود و آب نیز به دمای جوش برسد و بعد از اینکه شیره شکر جوشید آن را از روی حرارت گاز بردارید. توجه داشته باشید که شیره شکر نباید بیش از حد غلیظ شود.
روش دوم: مربای کنجد خوش طعم
مواد لازم
شکر: یک کیلوگرمکنجد: ۶۵۰ گرم
آب: نیم کیلوگرم
زعفران دمکرده: به مقدار لازم
خلال پسته: ۱/۴ پیمانه
خلال بادام: ۱/۴ پیمانه
مراحل تهیه مربا کنجد
برای تهیه این نوع مربا ابتدا شکر و آب را درون ظرفی مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا آب به دمای جوش برسد.کنجد و زعفران و خلال پسته و خلال بادام را به مخلوط شکر و آب بیفزایید و مواد را هم بزنید و اجازه دهید تا شربت به غلظت لازم برسد.
برای اینکه شربت براق شود می توانید در زمان قوام آمدن آن ، دو قاشق سوپخوری عسل اضافه نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر مربای کنجد
۱.برای تهیه این مربا می توانید از کنجد بود داده یا خام استفاده نمایید همچنین می توانید برای پخت این مربا از کنجد پوست گرفته شده نیز استفاده نمایید.۲. توجه داشته باشید که اگر مربا شل باشد و به قوام لازم نرسد مربا ترش می شود و کپک می زند.
۳. اگر از میزان شکر زیادی برای پخت مربا استفاده نمایید مربا سفت می شود و در نتیجه شکرک می زند.
۴. زمانی که شربت شروع به حباب زدن کرد شربت آماده می باشد. 1
دلایل شکرک زدن مربا
بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید.
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.جلوگیری از شکرک زدن
یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از:در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید.
این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.
برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
از بین بردن شکرک مربا
اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید.در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد.
شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2
خواص کنجد سیاه
سرشار از آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدانها موادی هستند که نقش مهمی در پیشگیری و کُند کردن انواع آسیبهای سلولی در بدن دارند.یک نوع از آسیب سلولی که گفته میشود آنتیاکسیدانها میتوانند از آنها پیشگیری کنند، استرس اکسیداتیو میباشد.
استرس اکسیداتیو طولانیمدت میتواند منجر به خیلی از بیماریهای مزمن از جمله دیابت و بیماری قلبی و سرطان شود.
برخی از غذاها نسبت به بقیه، منابع بهتری از آنتیاکسیدانها هستند.
میوهها، سبزیها، مغزها و غلات کامل، برخی از بهترین منابع آنتیاکسیدانها به شمار میروند.
همهی کنجدها حاوی آنتیاکسیدانها و مواد شیمیایی گیاهی مفیدند اما کنجد سیاه، منبع غنیتری محسوب میشود.
همچنین شواهد نشان میدهند جوانه کنجد سیاه میتواند دارای مقدار بیشتری از برخی از آنتیاکسیدانها نسبت به دانههای جوانه نزدهی کنجد باشد.
بهبود فشار خون
مطالعهی کوچکی که روی 30 فرد بزرگسال انجام شد دریافت مصرف روزانه یک کپسول حاوی 2.5 گرم کنجد سیاه به مدت 4 هفته توانسته بود فشارخون سیستولیک را به میزان زیادی کاهش دهد، در حالی که گروه دارونما ظاهراً تغییری را تجربه نکرده بود.ضمناً، یک مرور سیستماتیک روی تحقیقاتی که دربارهی اثرات کنجد سیاه بر فشارخون انجام شد دریافت پنجهفتم مطالعات بالینی، بهبودهای قابل توجهی در فشارخون نشان دادهاند. محققان میگویند مطالعاتی با روشهای دقیقتری نیاز است تا این یافتههای اولیه را با قطعیت به اثبات برساند.
خواص ضد سرطانی
طی سالهای اخیر، دربارهی خواص ضد سرطانی دانههای کنجد مطالعاتی انجام شده است. دو ترکیب موجود در کنجد سیاه، سسامول و سسامین، دارای خواص ضد سرطانی هستند. خواص ضد سرطانی سسامول در چند مطالعهی حیوانی ثابت شده است.این پژوهشها، توانایی سسامول کنجد برای مبارزه با استرس اکسیداتیو و تنظیم مراحل گوناگون سیکل زندگی سلولی و کانالهای سیگنال دهی را مورد مطالعه قرار دادهاند که هر یک، نقشی در ایجاد سرطان دارند. سسامین دارای نقشی مشابه در جلوگیری از سرطان است.
این ترکیب در افزایش تخریب سلولهای سرطانی بهواسطهی آپوپتوسیس (مرگ برنامهریزیشدهی سلولی) و اوتوفاژی (حذف سلولهای آسیبدیده) نقش دارد.
مطالعات انسانی و همچنین مطالعاتی که با خود دانههای کنجد انجام شدهاند (نه عصارهی کنجد)، بسیار کم و محدودند. بنابراین در حال حاضر معلوم نیست خوردن دانههای کنجد سیاه، چگونه بر ریسک سرطان اثر میگذارد.
کمک به سلامت پوست و مو
روغن کنجد اغلب در محصولات تقویتکنندهی پوست و مو به کار میرود؛ مثلاً در صابون و شامپو و مرطوبکننده.بنابراین شاید این سؤال برایتان مطرح شود که آیا خوردن کنجد سیاه نیز برای پوست و مو مفید است یا نه.
چند مطالعه به بررسی مستقیم چگونگی تأثیر مصرف کنجد سیاه بر سلامت پوست و مو پرداختهاند و معلوم شد این دانهها حاوی خیلی از مواد مغذی هستند که گفته میشود به سلامت پوست و مو کمک میکنند.
برخی از این مواد مغذی شامل آهن، زینک (روی)، اسیدهای چرب و آنتیاکسیدانها میشوند. سایر مطالعات نیز به بررسی مصرف موضعی روغن کنجد پرداختهاند؛ مثلاً مطالعهای در سال 2011 دریافته روغن کنجد میتواند جلوی 30 درصد از پرتوهای مضر خورشید را بگیرد.
پرتو فرابنفش نه تنها سبب آفتابسوختگی میشود، بلکه میتواند منجر به چین و چروک پوست، علائم زودهنگام پیری پوست و حتی سرطان پوست شود.
یک مطالعهی جدید دیگر روی 40 نفر که بابت تروما در پاها در اورژانس تحت درمان بودند نشان داد، ماساژ پاهای آسیبدیده با روغن کنجد، به میزان زیادی از دردشان کاسته بود؛ اما هیچکدام از این مطالعات به طور خاص از روغن گرفته شده از کنجد سیاه استفاده نکرده بودند. 3
پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.borna.news