سلامت کودک

آیا فرزندم نیاز به مصرف مکمل های ویتامین D دارد؟

ویتامین D نقش مهمی در رشد نوزاد و جلوگیری از بروز بیماری های مختلف دارد. در این مقاله فوائد و خطرات کمبود آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
سه‌شنبه، 18 آبان 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آیا فرزندم نیاز به مصرف مکمل های ویتامین D دارد؟
کمبود ویتامین D جمعیت بسیاری را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. طبق مطالعات صورت گرفته توسط متخصصین دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، تخمین زده شده است که تقریباً یک میلیارد نفر در سراسر جهان از مقادیر ناکافی ویتامین D رنج می برند. یکی از متداول ترین منابع طبیعی این ویتامین نور خورشید می باشد که خبر خوبی برای افرادی است که در مناطق آفتاب گیر زندگی می کنند و به طور مرتب بدون استفاده از کرم ضد آفتاب و وسایل محافظت در برابر نور خورشید به بیرون می روند. با این حال بسیاری از مردم در شرایط آفتابی قابل اعتماد زندگی نمی کنند یا نمی توانند با خیال راحت بدون استفاده از کرم های ضد آفتاب به زیر نور خورشید بروند. احتمال آنکه این افراد به اندازه کافی ویتامین D دریافت نکنند زیاد است. کمبود ویتامین D می تواند موجب بروز مشکلاتی برای سلامت از جمله نقص در عملکرد ریه یا راشیتیسم  که ضعف استخوان ها را به همراه دارد، شود.
 

به چه علت شیرخوارگان به ویتامین D نیاز دارند؟

تحقیقات اخیر صورت گرفته سطوح ناکافی ویتامین D را با مشکلات مرتبط با سلامت که فراتر از عملکرد ریه و راشیتیسم است مرتبط دانسته اند. افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند از جمله نوزادان اکنون در معرض خطر ابتلاء به تمامی امراض از آنفولانزا گرفته تا بیماری های مزمنی مانند بیماری قلبی، سرطان، پوکی استخوان، فلج چندگانه و سایر بیماری ها قرار دارند.
 

بهترین روش جهت اطمینان از عدم کمبود ویتامین D در نوزاد چیست؟

به گفته برخی منابع تخصصی همچون دکتر هوپ ویلیر (Hope Weiler) متخصص تغذیه از دانشگاه مک گیل، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند بایستی ویتامین D بیشتری از طریق مکمل ها دریافت کنند. این دانشکده پزشکی در سال 2011  این توصیه را مطرح کرد و پیشنهاد نمود نوزادان 12 ماهه و بالاتر از آن روزانه 400 واحد بین الملل (IU) ویتامین D از طریق مکمل دریافت کنند.
 بیشتر بخوانید:« همه چیز درباره نرمی استخوان کودکان»
 
مصرف مکمل ویتامین D در دوران کودکی، جوانی و بزرگسالی جهت اطمینان از افزایش سطوح آن بی ضرر می باشد اما بسته به رژیم غذایی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است نیازی به مصرف آن نباشد. توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) آن است که نوزادان زیر شش ماه را از نور مستقیم خورشید دور نگاه دارید بنابراین بالا نگاه داشتن سطوح ویتامین D نوزاد در این بازه زمانی بسیار اهمیت دارد.
 
آیا فرزندم نیاز به مصرف مکمل های ویتامین D دارد؟


آیا نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند به مصرف مکمل های ویتامین D نیاز دارند؟

نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می کنند نیازی به مصرف مکمل ویتامین D ندارند زیرا سطوح کافی از این ویتامین در شیر خشک های مخصوص نوزاد موجود در بازار گنجانده شده است.
 
از دهه 1920 توصیه های بسیاری جهت مصرف مکمل ویتامین D توسط نوزادان شده است. در آن دوران مکمل ها معمولاً از طریق قاشق چایخوری به نوزاد داده می شد اما اکنون به منظور آسان تر شدن این فرایند می توان قطره ویتامین D را به وسیله قطره چکان به نوزاد خوراند.
 
آکادمی اطفال امریکا در سال 2003 با انتشار بیانیه ای تأکید نمود که نوزادان به ویژه آنهایی که با شیر مادر تغذیه می شوند به مکمل های ویتامین D نیاز دارند. طبق این بیانیه کمبود ویتامین D در مراحل اولیه رشد می تواند عواقب جدی برای رشد نوزاد به همراه داشته باشد.
 

برخی از فواید ویتامین D

در ادامه به برخی از فوائد و مزایای ویتامین D در نوزاد اشاره می کنیم:
 
تقویت سیستم ایمنی
ویتامین D به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با بیماری های عفونی و همچنین بیماری های مزمن کمک می کند.
 
بهتر شدن عملکرد مغز
ویتامین D عملکردهای شناختی را بهبود می بخشد و مطالعات صورت گرفته نشان می دهند که سطوح کافی از این ویتامین موجب می شود مغز حتی با بالا رفتن سن به خوبی وظائف خود را انجام دهد.
 
برخورداری از وزن حاکی از سلامت
تحقیقات صورت گرفته توسط دانشکده پزشکی جورجیا نشان می دهند که سطوح مناسب ویتامین D به حفظ وزن در سطح سالم خود کمک می کند.
 
کمک به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر
ویتامین D نقش کلیدی در توانایی بدن جهت جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر دارد. یادآور می شود که وجود هر دو این مواد معدنی برای سلامت کلی حیاتی می باشد.
 
سلب مسئولیت: اطلاعات موجود در این برنامه یا مقاله با کمک از کارشناسان و اطلاعات موجود در اینترنت بدست آمده است. داده های موجود در این مقاله ممکن است با داده های مربوط به کودک شما مطابقت نداشته باشد. اکیداً توصیه می شود رهنمودها و توصیه های موجود در این برنامه را بدون مشورت با پزشک خود اعمال نکنید.
 
 
منبع: اپلیکیشن ردیاب کودک (‏Baby Tracker‏)‏


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط