معنی اسم ابوالقاسم و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال

نام ابوالقاسم جزو اسامی بسیار زیبا، محبوب و پرطرفدار در بین مردم کشور عزیزمان ایرانیان به شمار می آید. نام ابوالقاسم ، عموماً برای پسران سرزمینمان مورد استفاده قرار میگیرد و شما می توانید این نام را به عنوان یک انتخاب درست و مناسب برای فرزند پسر خود مد نظر قرار دهید. هم چنین استفاده از نام ابوالقاسم ، به دلیل ریشه عربی که دارد، در کشورهای دیگر جهان نیز رایج می باشد و در طی سال های بسیار به محبوبیت زیادی دست پیدا کرده است. باید به شما بگویم که نام ابوالقاسم تا به الان تقریبا 286,206 بار در داخل کشور ایران مورد استفاده قرار گرفته است و به همین خاطر جزو لیست نام های پرطرفدار به حساب می آید.
چهارشنبه، 9 خرداد 1403
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
معنی اسم ابوالقاسم و نام های هم آوا با آن + میزان فراوانی در ثبت احوال

اطلاعات اسم ابوالقاسم

جنسیت پسر
نام به انگلیسی abolghasem
تلفظ نام به انگلیسی /abolqāsem/
تلفظ به فارسی ابوالقاسم
افراد دارای این نام 286,206
ابجد 241
ریشه نام عربی
 

ریشه اسم ابوالقاسم

همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم ریشه نام ابوالقاسم عربی می باشد و این نام در فارسی و در لغت نامه های مرجع مثل فرهنگ لغت دهخدا، فرهنگ لغت معین، فرهنگ فارسی، فرهنگ اسم ها، فرهنگ لغت عمید  و ... به صورت " ابوالقاسم " تلفظ میشود. در زبان انگلیسی هم تلفظ نام ابوالقاسم به صورت “ /abolqāsem/ "  رایج است و این امکان وجود دارد که در بعضی از کشورهایی که انگلیسی صحبت میکنند به شکل های دیگری نیز تلفظ گردد. صوت نام ابوالقاسم بسیار زیبا و دلنشین می باشد و به همین خاطر در هر زبانی از جمله زبان انگلیسی، فرانسوی و حتی آلمانی به صورت کامل قابل هجی کردن می باشد.
 

توضیحات تکمیلی درباره نام ابوالقاسم

 
معنی اسم ابوالقاسم در دانشنامه عمومی:
ابوالقاسم کنیهٔ برجسته محمد، پیامبر اسلام است و افراد پرشماری این کنیه را برگرفته اند.البته ابوالقاسم در زبان های دیگر مانند فارسی، اردو و آذری از کنیه بودن درآمده و نام کوچک مذکر شده است.
 
معنی اسم ابوالقاسم در ثبت احوال:
۱- پدر قاسم؛ ۲- (اَعلام) ۱) ابوالقاسم: کنیه‌ی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله)، محمّد ۳- ۱) ؛ ۲) ابوالقاسم محمّد ابن حسن عسکری(علیه السلام): (= حضرت مهدی (عج)، ح مهدی ۲- ۱) ؛ ۳) ابوالقاسم احمد (= مستَعلی)، خلیفه‌ی فاطمی مصر [۴۸۷-۴۹۵ قمری] که برادرش ابومنصور نزار را برکنار کرد و موجب پیدای ش اختلاف میان اسماعیلیان شد. هواداران او که بیشتر در آفریقا هستند مستعلویان و هواداران برادرش نزاریان نامیده می شدند؛ ۴) ابوالقاسم خان قراگوزلو : (= ناصرالملک) [۱۲۴۴-۱۳۰۶ شمسی]، دولتمرد ایرانی، نایب السلطنه‌ی احمدشاه قاجار [۱۲۸۹- ۱۲۹۵ شمسی] و صدر اعظم محمّدعلی شاه [۱۲۸۵ شمسی]؛ ۵) ابوالقاسم زهراوی: (= خَلَف ابن عباس) [قرن ۳ و ۴ هجری] جراح آندلسی، مؤلف دایرةالمعارف پزشکی اَلتَصریف، که ترجمه‌ی لاتینی آن در پیشرفت جراحی در اروپا تأثیر زیادی داشت؛ ۶) ابوالقاسم عبدالله: (= مستکفی) خلیفه‌ی عباسی [۳۳۳-۳۳۴ قمری]، که در زمان ا و احمد ابن بویه بغداد را گرفت و مستکفی به او لقب معزّالدوله داد. مستکفی به دست سپاهیان دیلمی معزول و کشته شد؛ ۷) ابوالقاسم فضل: (= مطیع)، خلیفه‌ی عباسی [۳۳۴-۳۶۳ قمری]، که در زمان او دیلمیان بر بغداد و فاطمیان بر مصر و یمن دست یافتند؛ ۸) ابوالقاسم قزوینی: (= عار ف قزوینی)، عارف ۴- ؛ ۹) ابوالقاسم قشیری: (= عبدالکریم ابن هَوازن) [۳۷۶-۴۶۵ قمری] فقیه و صوفی ایرانی، که تصوف و شریعت را باهم جمع کرد.
از جمله آثار معروف او رساله‌ی قشیریه است.
 

حروف ابجد نام ابوالقاسم

ابجد اسم ابوالقاسم شامل عدد " 241 " و ابجد وسیط آن شامل عدد " 25 " و ابجد صغیر آن شامل عدد " 25 " می گردد.
 

نام های هم آوا با اسم «ابوالقاسم »

ابوذر
ابوالفضل
ابوطالب
محمد قاسم
ابوتراب
قاسم
ابوالفتح
ابوالحسن
ابوبکر
امیرقاسم
 

خصوصیات کلی اسم ابوالقاسم

یکی از نکاتی که درباره اسم هایی با رنگ بنفش وجود دارد این است که فیلسوفان بزرگ تاریخ دارای نامهایی به رنگ بنفش بودند! این امر به گونه ای مورد اثبات قرار گرفته است که رنگ بنفش را به رنگی اسرار امیز به ویژه در علم  نجوم مبدل کرده است. اگر شما نامی به رنگ بنفش دارید دارای خصوصیاتی همچون علاقه مند به فلسفه، علاقه مند به علم ماور الطبیعه و علم نجوم هستید و هم چنین بسیار مصمم به دنبال جستجوی چیزهای عجیبی هستید که هر آدمی توانایی تفکر و درک آن مورد را ندارد. همین توانایی هایی موجب میشود که شما از دیگران فاصله بگیرید و تنهایی را به همراهی با کسانی که خلق و خوی متفاوت با شما دارند را ترجیح دهید.


منبع: راسخون


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط