9 نکته درباره انتخـاب اسباب ‌بازي مناسب براي كودكان

اسباب‌بازي‌ها، وسايل دوست‌داشتني و جذابي هستند. کوچک و بزرگ ندارد، براي همه! اما خريدن اين اجسام دوست‌داشتني مسووليتي است که بزرگ‌ترها بر عهده دارند. واقعيت اين است که انجام صحيح چنين وظيفه‌اي نياز به سليقه، دانش و مطالعه دارد. مي‌توان با انتخاب اسباب‌بازي مناسب، تفريح و يادگيري را همزمان به کودک هديه داد.
دوشنبه، 18 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
9 نکته درباره انتخـاب اسباب ‌بازي مناسب براي كودكان

9 نکته درباره انتخـاب اسباب ‌بازي مناسب براي كودكان

 
ترجمه: دکتر نيما سيفي




 
اسباب‌بازي‌ها، وسايل دوست‌داشتني و جذابي هستند. کوچک و بزرگ ندارد، براي همه! اما خريدن اين اجسام دوست‌داشتني مسووليتي است که بزرگ‌ترها بر عهده دارند. واقعيت اين است که انجام صحيح چنين وظيفه‌اي نياز به سليقه، دانش و مطالعه دارد. مي‌توان با انتخاب اسباب‌بازي مناسب، تفريح و يادگيري را همزمان به کودک هديه داد.

1.به هر اسباب‌بازي به چشم يک وسيله آموزشي نگاه کنيد
 

خيلي از والدين مي‌دانند که به کمک يک اسباب‌بازي فکري مي‌توان مهارت‌هاي کودک را بالا برد. اما اينجا هم مانند همه جاي ديگر زياده‌روي غلط است. يعني اسباب‌بازي بايد با توجه به سن کودک خريداري شود. بعضي‌ها فکر مي‌کنند هر قدر وسيله بازي پيچيده‌تر باشد، فرزندشان باهوش‌تر مي‌شود. اما واقعيت اين است که وقتي بچه‌ها مجبور مي‌شوند با وسايلي پيچيده‌تر از سطح درک خود بازي کنند، به سرعت اين وسايل را کنار مي‌گذارند. پس بهتر است هميشه اسباب‌بازي‌هايي بخريد که پشت جعبه آنها نوشته شده براي چه سني مناسب هستند.

2.تقويت اعتماد به نفس کودک با اسباب‌بازي‌ها را جدي بگيريد
 

وقتي استعداد خاصي را در فرزند خود پيدا کرديد، بهتر است اسباب‌بازي‌هاي بيشتري در همين زمينه براي او بخريد. به عنوان نمونه رياضيات، نقاشي، موسيقي. کودک با علاقه و استعداد خود مي‌تواند به سرعت با چنين اسباب‌بازي‌اي ارتباط برقرار کند. همين ارتباط سريع باعث تقويت اعتماد به نفس مي‌شود و فرزندتان احساس قدرت و موفقيت خواهد کرد. اما باز هم يادتان باشد که وسايلي مناسب با سن فرزند‌تان انتخاب کنيد تا نتيجه معکوس عايد شما و کودک نشود.

3.يادتان باشد كه زمان براي بچه‌ها خيلي ارزش دارد
 

شايد باور نکنيد ولي بچه‌ها حاضر نيستند وقت زيادي را فقط صرف يک بازي خاص کنند. آنها در طول روز فعاليت‌هاي خيلي زيادي دارند که دلشان مي‌خواهد همه را انجام دهند. اگر کودک پرجنب‌‌وجوش و شلوغي داريد و مي‌‌خواهيد براي او يک بازي فکري بخريد، حواستان را خيلي جمع کنيد‍! بهتر است چيزي انتخاب کنيد که بازي با آن خيلي زمان نبرد. در غير اين صورت بچه اصلا به سمت اين اسباب‌بازي‌ هم نمي‌آيد. البته يادتان باشد که جنب‌وجوش کودک، پديده‌اي طبيعي است و به هيچ‌وجه نبايد او را مجبور کنيد مدت زيادي را صرف فقط يک بازي بکند. درواقع افزايش دامنه توجه مهارتي است که با بالا رفتن سن کودک خود به خود به وجود خواهد آمد.

متن

4.به استقلال كودكان فكر كنيد
 

بعضي اسباب‌بازي‌ها اين قابليت را دارند که بارها از هم جدا شوند و دوباره به شکل اول برگردند. چنين بازي‌هايي به کودک اين امکان را مي‌دهند تا بدون کمک بزرگ‌ترها و کاملا متکي به خود به نتيجه نهايي برسد. به عنوان نمونه پازل‌ها يا قطعاتي که به لوگو معروف‌اند، جزو همين اسباب‌بازي‌ها محسوب مي‌شوند. احساس عدم نياز به ديگران و استقلالي که کودک هنگام بازي با چنين وسايلي به دست مي‌آورد يکي از مراحل مهم رشد رواني است.

5.خلاقيت بچه‌ها را شكوفا كنيد
 

وسايلي که بتوان با آنها شهرسازي، خانه‌سازي يا چنين کارهايي کرد، اسباب‌بازي‌هاي فوق‌العاده‌اي هستند. بچه‌ها مي‌توانند به شکل گروهي با آنها بازي کنند و مهم‌تر اينکه هنگام بازي با اين قطعات قدرت تفکر و خلاقيت بچه‌ها رشد پيدا مي‌کند. علاوه بر آن بازي با اين وسايل هيچ‌وقت کهنه و تکراري نمي‌شود و بارها و بارها مي‌توان با آنها بازي کرد.

6.زندگي اجتماعي را به كودك بياموزيم
 

هفته‌اي چند روز فرزندان خود را به زمين بازي پارک‌ها ببريد. وقتي کودک شما مجبور باشد با بچه‌هاي غريبه از يک وسيله بازي مشترک استفاده کند، درواقع کم‌کم براي ورود به جامعه آماده مي‌شود. شادي و لذت بردن همراه ديگران، رعايت نوبت و حقوق سايرين و البته يادگيري دفاع از حقوق خود، آموزش‌هايي هستند که فرزندتان هنگام بازي با بچه‌هاي ديگر به دست مي‌آورد.

7.اسباب‌بازي بايد براي فرزندتان جذاب باشد
 

هنگام خريد وسايل بازي سليقه کودک را حتما مدنظر قرار دهيد. علم روان‌شناسي ثابت کرده کودکان هميشه دوست دارند با وسايلي بازي کنند که چيزهاي جديدي براي ياد گرفتن دارند. پس اگر اين وسيله بازي با نظر خود کودک، خريداري شود مطمئنا دفعات بيشتري براي بازي کردن استفاده خواهد شد.

8.پرورش فکر مهم است اما پرورش جسم را از ياد نبريد
 

وسايلي که کودک را به تحرک بدني و ورزش وادار کنند، معمولا اسباب‌بازي‌هاي محبوبي بين بچه‌ها به حساب مي‌آيند. اين اسباب‌بازي‌ها باعث بالا بردن متابوليسم بچه‌ها يا درواقع همان سوخت‌وساز بدني در آنها مي‌شوند. کودکاني که به فعاليت بدني عادت کرده باشند عضلاتي قوي‌تر، رشدي سريع‌تر و در آينده هم اندامي مناسب‌تر خواهند داشت. حتي مهارت‌هاي حرکتي و قدرت تطابق اعصاب و عضلات در اين بچه‌ها توسعه بيشتري پيدا مي‌کند. به زبان ساده‌تر مي‌توان گفت عقل سالم در بدن سالم است.

9.ساير اعضاي خانواده را هم در نظر بگيريد
 

وقتي مي‌خواهيد اسباب‌بازي‌ جديدي را خريداري کنيد و به خانه ببريد حتما به اثر آن روي همه ساکنان خانه فکر کنيد. به عنوان نمونه اگر کودک نوپايي در خانه داريد نبايد وسيله‌اي بخريد که قطعات ريز و قابل بلعيدن دارد. يا اگر خود و همسرتان ساعت‌هاي کاري طولاني داريد و عملا نمي‌توانيد با فرزند خود بازي کنيد، اسباب‌بازي‌اي نخريد که بازي با آن نيازمند حضور بزرگ‌ترها باشد. حتي اگر بچه بزرگ‌تري هم داريد و احتمال مي‌دهيد که فرزندان‌تان بخواهند با هم بازي کنند، حتما اسباب‌بازي‌اي بخريد که قابليت بازي گروهي با آن وجود داشته باشد.

منبع: www.salamat.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما