اين لبخند برايتان گران تمام مي‌شود

فصل تابستان که از راه مي‌رسد، مطب‌هاي دندانپزشکي در اروپا، آمريکا و حتي در همين ايران خودمان بسيار شلوغ‌تر مي‌شوند و به خصوص خانم‌ها و آقايان جواني که در جستجوي زيبايي بيشتري هستند، براي داشتن دندان‌هايي...
پنجشنبه، 21 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اين لبخند برايتان گران تمام مي‌شود

اين لبخند برايتان گران تمام مي‌شود
اين لبخند برايتان گران تمام مي‌شود


 





 

نگين‌هاي دنداني، لبخندتان را زيباتر مي‌کنند اما بي‌خطر نيستند
 

فصل تابستان که از راه مي‌رسد، مطب‌هاي دندانپزشکي در اروپا، آمريکا و حتي در همين ايران خودمان بسيار شلوغ‌تر مي‌شوند و به خصوص خانم‌ها و آقايان جواني که در جستجوي زيبايي بيشتري هستند، براي داشتن دندان‌هايي زيباتر نزد دندان‌پزشک‌شان مي‌روند. در اين ميان، ارتودنسي و رديف و سفيدکردن دندان‌ها، بيش از ساير درمان‌هاي دندان‌پزشکي زيبايي طرفدار دارد. ولي تازگي‌ها در ميان طرفداران لبخند زيبا، به ويژه خانم‌ها، حرف‌هاي تازه‌اي هم شنيده مي‌شود که همان «نگين‌هاي دنداني» است.
بسياري از بانوان به شوق داشتن لبخندي درخشان، براي کاشتن نگين روي دندان‌هايشان راهي مطب دندانپزشکي مي‌شوند ولي اين برق لبخند به صدمه ديدن دندان‌هاي سالم مي‌ارزد؟

از بي‌دردي تا درد اجتماعي
 

نگين‌هاي دنداني بازار انواع بسيار متفاوتي دارند. شما خودتان مي‌توانيد رنگ آنها را انتخاب کنيد. از سفيد گرفته تا رنگ ياقوت قرمز و حتي ياقوت کبود آبي‌رنگ متفاوت است و جنس آنها از شيشه‌هاي رنگي است. خانم‌ها اغلب بيشترين افرادي هستند که دوست دارند يک نگين روي دندان‌هايشان داشته باشند. اگر دلايل خانم‌هاي جوان را هم سوال کنيد، خواهند گفت که «اين نگين‌ها زيبا و موقتي‌اند و هر وقت از آن خسته شدند، مي‌توانند از دندان جدايشان کنند و در عين حال ساختمان زيادي از دندان برداشته نخواهد شد.» مريم، از دانشجوياني که چند ماه پيش يک نگين روي دندان‌هاي جلويي‌اش کاشته است، مي‌گويد: «وقتي دندانپزشک نگين را روي دندانم قرارداد، دردي احساس نکردم. پس از آن هم براي مراقبت از نگين، کارهاي ويژه‌اي لازم نبود انجام دهم. اگر هم از رنگ اين نگين خسته شدم، مي‌توانم به دندانپزشک مراجعه کنم و رنگ نگين را برايم عوض کند.» از طرف ديگر، کاشتن نگين روي دندان هنوز هم در ميان بسياري از خانواده‌هاي ايراني پذيرفته نمي‌شود و از نظر اجتماعي تاييد شده نيست. نفيسه يکي از دختران جواني بود که وقتي روي صندلي دندانپزشکي براي کاشتن نگين نشسته بود، مي‌گفت: «از اين به بعد حواسم باشد، بايد جوري لبخند بزنم که پدرم متوجه نگين روي دندان‌هايم نشود چون او به شدت با اين تزئينات مخالف است.»

روشن چسباندن نگين
 

شايد دوست داشته باشيد بدانيد که وقتي روي صندلي دندانپزشکي مي‌نشينيد و لحظاتي بعد با يک نگين روي دندان‌تان در آيينه به خودتان لبخند مي‌زنيد، چه اتفاقي مي‌افتد. شايد از چسباندن نگين پشيمان شويد. براي چسباندن نگين، دندانپزشک با وسايل چرخنده و برنده مقداري از ميناي سطح دندانتان را برمي‌دارد. بنابراين ميناي دندان شما اندکي خراش برداشته و نازک‌تر مي‌شود. مينا مقاوم‌ترين ماده بدن است که از ساختمان‌هاي دندان محافظت مي‌کند. سپس سطح دندان‌تان با اسيد مخصوصي شسته مي‌شود که اين اسيد نيز تا اندازه‌اي مواد معدني ميناي محکم دندان را حل کرده و سطح مينا را سوراخ سوراخ مي‌کند. در نهايت، نگين با استفاده از چسب مخصوصي و با مواد پرکننده هم رنگ دندان به دندان‌تان چسبيده مي‌شود. در تمام اين مراحل شما به دست خودتان به ميناي دندان‌تان آسيب زده‌ايد تا نگيني را بر سطح آن بچسبانيد. آيا مي‌ارزد؟ چسباندن نگين اغلب نيازي به تزريق آمپول بي‌حسي ندارد چون تراش دندان فقط در حد سطح مينا است و در اين سطح رشته‌هاي عصبي وجود ندارد که درد را حس ‌کنند. به همين دليل چسباندن نگين اغلب بدون درد است. اگر شما چند بار نگين را روي دندان‌تان بچسبانيد و جدا کنيد، دندان‌هايتان چند بار در يک محل آسيب مي‌بينند و نگين دردسرساز خواهد شد. البته نگين‌هاي جديدي از جنس زيرکونيوم به بازار آمده که نياز به تراش دندان ندارند و فقط با چسب ويژه به سطح دندان مي‌چسبند.

برليان، کريستال يا طلا
 

نگين‌هايي که براي زيباتر شدن لبخند استفاده مي‌شوند، جنس‌هاي گوناگوني هم دارند. اين نگين‌ها برليان، کريستال يا طلا هستند. البته هزينه‌هاي کاشت اين نگين‌ها با هم متفاوت است. نگين‌هاي با جنس کريستال به نسبت نوع برليان از دوام بيشتري برخوردارند، در حالي که نگين‌هاي برليان فقط موجب درخشش هر چه بيشتر دندان‌ها مي‌شوند. نگين‌ها را خودتان نمي‌توانيد از دندان‌هايتان جدا کنيد بلکه هر وقت از آنها خسته شديد بايد به دندانپزشک مراجعه کنيد تا آنها را از دندان‌تان جدا کند و محل آسيب‌ديده چسباندن نگين روي دندان‌تان را نيز ترميم کند. نگين‌ها با مسواک زدن از سطح دندان کنده و جدا نمي‌شوند ولي اگر شما با آن غذاي سفت بخوريد، احتمال جدا شدن نگين از دندان‌تان وجود دارد.

روي کدام دندان؟
 

نگين‌هاي دنداني را براي اينکه جلوه بيشتري هنگام لبخند زدن داشته باشند، اغلب روي يکي از دندان‌هاي جلويي مي‌کارند. دندان جلويي مرکزي و يا کناري و يا نيش يکي از دندان‌هايي است که نگين روي آن قرار مي‌گيرد ولي دندان‌هاي جلويي کناري را بيشتر دندان‌پزشکان براي کاشت نگين انتخاب مي‌کنند چون وقتي نور به اين نگين روي اين دندان برخورد مي‌کند، بخشي از آن به طرف چشم منعکس شده و به لبخند درخشندگي خاصي مي‌بخشد ولي اگر نگين روي دندان نيش کاشته شود، ممکن است هنگام لبخند زدن به چشم نيايد. اگر نگين روي دندان جلويي مياني هم کار گذاشته شود، تمام نور را به طرف چشم منعکس کرده و چنان جلوه زيبايي نخواهد داشت.

اين لبخند برايتان گران تمام مي‌شود

راهنماي نگهداري از نگين روي دندان
• نگين‌هاي زيباتر: نگين‌هايي را که قصد داريد روي دندان‌تان بچسبانيد، از شرکت‌هاي سازنده معتبر و تاييد شده تهيه کنيد. «بازار کاوه» در ايران که بورس لوازم دندانپزشکي در ايران است، مکاني است که شما مي‌توانيد مجموعه‌اي از نگين‌ها در رنگ‌ها و جنس‌هاي گوناگون و ساخت شرکت‌هاي گوناگون را در اين مکان پيدا کنيد. فراموش نکنيد که کيفيت نگين و جنس کريستال آن در ظاهر زيباي آن، داوم و بهداشت آن موثر است. اگر در خريد نگين تخصص نداريد، مي‌توانيد از دندان‌پزشک‌تان بخواهيد که اين نگين را برايتان تهيه کند. نگين‌هاي بهتر، زواياي گردتر و صاف‌تري دارند که پلاک ميکروبي‌ کمتري را در اطراف‌شان جمع مي‌کنند.
• دندانپزشک معتبر: هيچ وقت براي گذاشتن نگين روي دندان‌هايتان به آرايشگاه و مکان‌هاي ديگر نرويد. دندانپزشک، مطمئن‌ترين فردي است که مي‌تواند نگين را روي دندان شما کار بگذارد. به ياد داشته باشيد کاشتن نگين روي دندان، تکنيک خاصي دارد که انجام درست آن موجب مي‌شود ميناي کمتري از سطح دندان‌تان برداشته شود و کمتر آسيب ببيند و از طرف ديگر شما راحت‌تر بهداشت دندان‌تان را در اطراف نگين رعايت کنيد.
• خوب مسواک بزنيد: وقتي نگين را روي دندان‌تان کاشته‌ايد، پس از آن سريع مطب را ترک نکنيد. به توصيه‌هاي دندان‌پزشک‌تان درباره روش مسواک زدن صحيح اطراف نگين و رعايت بهداشت آن دقت کافي را داشته باشيد و اين توصيه‌ها را رعايت کنيد. نگين به راحتي محلي براي جمع شدن ميکروب‌هاي پوسيدگي‌زا در سطح دندان‌تان مي‌شود و اگر بهداشت دندان‌تان در اطراف نگين را رعايت نکنيد، دندان‌هايتان در اطراف نگين و يا زير آن به زودي پوسيده خواهند شد.
• جرم‌سازها، نگين ممنوع: اگر شما از افرادي هستيد که دندان‌هايتان جرم زيادي مي‌گيرند و به اصطلاح بزاق شما جرم‌ساز است، بهتر است از کاشتن نگين صرف‌نظر کنيد. اگر هم اصرار داريد از اين نگين‌ها استفاده کنيد، نخست لازم است دندان‌هايتان را جرم‌گيري کنيد و اصول رعايت بهداشت دهان و دندان را دقيقا ياد بگيريد و رعايت کنيد.
• استفاده از مسواک برقي ممنوع: بهتر است پس از چسباندن نگين روي دندان‌هايتان ديگر از مسواک برقي براي تميز کردن دندان‌هايتان استفاده نکنيد. مسواک برقي و ارتعاش ناشي از آن ممکن است نگين را از سطح دندان‌هايتان جدا کند. حداقل 24 ساعت اول پس از چسباندن نگين، روي آن را با مسواک برقي مسواک نزنيد.
منبع: http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط