وقتي رنگ لثه تغيير مي‌کند

بسياري از بيماران بر اين تصورند كه رنگ لثه‌ها در حالت طبيعي و فاقد بيماري صرفاً بايد صورتي باشد. هر چند اين عقيده تا حد زيادي درست است و قرمزي بيش از حد لثه‌ها حدودا در ناحيه لب آن مي‌تواند نشانه التهاب لثه و بيماري آن باشد بايد توجه داشت كه همه تغيير رنگ‌هاي لثه الزاما نشانه بيماري نيست و در پاره‌اي موارد تنوعاتي از حالت نرمال را نشان
يکشنبه، 24 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
وقتي رنگ لثه تغيير مي‌کند

وقتي رنگ لثه تغيير مي‌کند
وقتي رنگ لثه تغيير مي‌کند


 

نويسنده:دکتر جليل مومن بيت‌اللهي*




 

 

بسياري از بيماران بر اين تصورند كه رنگ لثه‌ها در حالت طبيعي و فاقد بيماري صرفاً بايد صورتي باشد. هر چند اين عقيده تا حد زيادي درست است و قرمزي بيش از حد لثه‌ها حدودا در ناحيه لب آن مي‌تواند نشانه التهاب لثه و بيماري آن باشد بايد توجه داشت كه همه تغيير رنگ‌هاي لثه الزاما نشانه بيماري نيست و در پاره‌اي موارد تنوعاتي از حالت نرمال را نشان مي‌دهد كه در اين حالت لثه در سلامت كامل بوده و تغيير رنگ آن كاملا طبيعي است.
يكي از اين موارد كه شيوع نسبتا بالايي نيز دارد، تغيير رنگ قهوه‌اي تا سياه لثه‌ها است كه عموماً به صورت متقارن و دو طرفه تمامي سطح لثه فك بالا و پايين را دچار تغيير رنگ مي‌نمايد. بايد به اين نكته توجه داشت كه همان‌طور كه اشاره شد اين تغيير رنگ اصولا يكنواخت، متقارن، منتشر و با حدود مشخص است و اغلب بيماران اظهار مي‌نمايند كه آن را از دوران كودكي در دهان خود مشاهده كرده‌اند. هر چند عواملي مثل كشيدن سيگار مي‌تواند اين تغيير رنگ را تشديد نمايد، زمان حضور آن در دهان طولاني است و لذا اگر تغيير رنگي به تازگي در دهان ايجاد شده باشد جهت بررسي آن بايد حتماً به دندانپزشك و يا متخصص بيماري‌هاي دهان مراجعه نمود.

تغيير رنگ لثه‌ها به رنگ قهوه‌اي تا سياه در حالت طبيعي خود مي‌تواند بسيار شايع باشد و شيوع آن خصوصاً در افراد با رنگ پوست تيره (سياه‌پوستان) و آسيايي‌ها بالاتر است. علت ايجاد اين پديده را مي‌توان به افزايش رنگدانه‌اي به نام ملانين نسبت داد كه در بافت‌هاي لثه ‌افزايش مي‌يابد. تغيير رنگ طبيعي لثه‌ها عموما متقارن و بدون علامت است و حدود مشخصي دارد. رنگ آن نيز از قهوه‌اي روشن تا قهوه‌اي تيره تا سياه متفاوت مي‌باشد. اين نوع تغيير رنگ ممكن است از نواحي ديگري از دهان نيز ديده شود كه از آن جمله مي‌توان به كام، لب‌ها و زبان اشاره كرد.
تغيير رنگ قرمز و يا قرمز مايل به آبي لثه‌ها از طرف ديگر مي‌تواند نشانه‌اي از بيماري‌هاي لثه و بافت‌هاي اطراف دندان باشد كه در صورتي كه به سرعت توسط دندانپزشك مورد درمان قرار گيرد مي‌تواند از، از دست رفتن دندان‌ها و لقي زودرس آنها جلوگيري نمايد.
در نهايت توجه به نكات زير در مورد تغيير رنگ لثه‌ها بسيار حايز اهميت است:
1- اصولا در صورت مشاهده هر تغيير رنگي در دهان جهت ارزيابي به دندانپزشك و يا متخصص بيماري‌هاي دهان مراجعه نماييد.
2- هر چند اغلب تغيير رنگ‌هاي دهان طبيعي هستند ولي برخي از تغيير رنگ‌هاي دهان به ندرت مي‌تواند نشانه‌ بيماري‌هاي خطرناكي باشند لذا در صورتي كه متوجه تغيير رنگي در دهان خود شديد كه قبلا وجود نداشته حتما به متخصص بيماري‌هاي دهان مراجعه نماييد.

پي نوشت ها :
 

*متخصص بيماري‌هاي دهان

منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.