علت دندان درد

درد دندان مي‌تواند منشأهاي گوناگوني داشته باشد. به طور کلي از درگيري پالپ يا مغز دندان تا آسيب به بافت‌هاي نگه دارنده دندان که به آن پريو دنشيوم گفته مي‌شود، مي‌تواند علت دندان درد باشد اما شايع‌ترين علت...
سه‌شنبه، 26 بهمن 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
علت دندان درد

علت دندان درد
علت دندان درد


 

نويسنده:دکتر محمدجعفر اقبال



درد دندان مي‌تواند منشأهاي گوناگوني داشته باشد. به طور کلي از درگيري پالپ يا مغز دندان تا آسيب به بافت‌هاي نگه دارنده دندان که به آن پريو دنشيوم گفته مي‌شود، مي‌تواند علت دندان درد باشد اما شايع‌ترين علت دردهاي دنداني، دردهاي ناشي از درگيري مغز دندان است.
اگر پوسيدگي دندان از ميناي دندان و عاج بگذرد، به قسمت زنده دندان (مغز دندان) مي‌رسد.مغز دندان در معرض باکتري‌هاي بزاق قرار دارد و به يک منبع عفونت تبديل مي‌شود. حتما خود شما يا کساني که دچار دندان درد شده‌اند، مي‌دانيد که درد، هميشه به يک صورت نيست و برحسب شدت آسيب به مغز دندان، نوع و شدت درد متفاوت خواهد بود. وجود درد در دندان مانند ساير قسمت‌هاي بدن، يک مکانيسم هشداردهنده است و با توجه به پيچيده بودن تشخيص منشأ درد در ناحيه سر و صورت و شيوع فراوان دردهاي ارجاعي و مهم‌تر از همه توجه به اهميت پيشگيري، پيشنهاد مي‌شود بلافاصله پس از بروز درد در ناحيه دهان و دندان‌ها حتما براي تشخيص دقيق به دندانپزشک مراجعه شود. چه بسا شما با مراجعه به موقع، در بروز دردهاي تند و زودگذر که به طور مثال با خوردن غذاي سرد، گرم يا شيرين و شور، براي لحظه‌اي به شدت درد مي‌گيرد، (دندان شما پوسيدگي عميق دارد اما هنوز به مغز دندان آسيب وارد نشده) بتوانيد با يک اقدام پيشگيرانه توسط دندانپزشکان مشکل را رفع کنيد. اضافه مي‌کنم:
1) دردهاي دنداني منحصرا به علت درگيري پالپ يا مغز دندان ايجاد نمي‌شود.
2) صدمه به پالپ فقط به علت پوسيدگي و يا ميکروارگانيسم‌ها ايجاد نمي‌شود و گاهي به علت شکستگي دندان، محرک‌هاي شيميايي و فيزيکي و سايش سطوح دنداني رخ مي‌دهد.

اهم عواملي که مي‌تواند سبب درگيري پالپ و دردهاي دنداني شوند عبارتند از:
 

1) پوسيدگي دنداني
2) ضربه و شکستگي نسج دندان، سايش سطوح دندان‌ها
3) تراش نسج دنداني در اعمال دندانپزشکي
4) حرارت و گرم شدن بيش از حد
5) برخي مواد دندانپزشکي که در فاصله مناسبي از پالپ قرار نگرفته‌اند.
6) پر کردگي‌هاي موقت يا دايمي که بلندتر از حد طبيعي باشند و به علت ناهمواري موجب بروز درد ‌شوند.
در پايان لازم است يادآوري کنم ماهيت همه پوسيدگي‌هاي دنداني يکسان نيست. گاهي در حاشيه پرکردگي‌ قديمي ايجاد مي‌شوند، گاهي به دنبال بيماري‌هاي لثه و تحليل لثه پوسيدگي سطح ريشه دندان رخ مي‌دهد و بسياري موارد ديگر اما مهم آن است که با اقدام به موقع در هنگام درد و حفظ دندان با درمان ريشه مي‌توان از هزينه‌هاي کشيدن دندان و جايگزيني دندان کشيده شده پيشگيري کرد.

 

 

منبع:www.salamat.com


 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط