بهترين روش پيشگيري در ابتداي ازدواج

9/99 درصد از زوج‌هايي که استفاده از قرص‌هاي ترکيبي را براي جلوگيري از بارداري انتخاب کرده‌اند و از آن به طور منظم و درست استفاده مي‌کنند در طول يک سال از بارداري ناخواسته مصون بوده‌اند. بهترين و مطمئن‌ترين...
يکشنبه، 22 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بهترين روش پيشگيري در ابتداي ازدواج

بهترين روش پيشگيري در ابتداي ازدواج
بهترين روش پيشگيري در ابتداي ازدواج


 

نويسنده:دکتر سوزان قلعه‌باغي/ دکتراي مديريت بهداشت و درمان




 
9/99 درصد از زوج‌هايي که استفاده از قرص‌هاي ترکيبي را براي جلوگيري از بارداري انتخاب کرده‌اند و از آن به طور منظم و درست استفاده مي‌کنند در طول يک سال از بارداري ناخواسته مصون بوده‌اند.
بهترين و مطمئن‌ترين روش پيشگيري از بارداري در ابتداي ازدواج استفاده از قرص‌هاي خوراکي جلوگيري از بارداري است. اين قرص‌ها خود به سه دسته تقسيم‌بندي مي‌گردند:
• منوفازيک (تک مرحله‌اي): ميزان هورمون‌هاي استروژن و پروژسترون در تمام قرص‌ها يکسان مي‌باشد. قرص‌هاي LD وHD در اين گروه قرار دارند.
• دي فازيک (دو مرحله‌اي): ميزان هورمون‌هاي استروژن و پروژسترون در دو مرحله تغيير مي‌کند.
• تري فازيک (سه مرحله‌اي): ميزان هورمون‌هاي استروژن و پروژسترون در سه مرحله به تدريج افزايش مي‌يابد.
بسته‌بندي قرص‌هاي ترکيبي نيز دو گونه است؛ 21 عددي و 28 عددي.
قرص کاملا موثر و بي‌خطر و بازگشت‌پذير است. قرص علاوه بر خاصيت جلوگيري از بارداري چند اثر بهداشتي عمده دارد:
کاهش احتمال ابتلا به سرطان جسم رحم و سرطان تخمدان، محافظت در برابر بيماري‌هايي چون بيماري التهابي لگن خاصره و بيماري‌هاي خوش‌خيم پستان، محافظت در مقابل کم‌خوني به علت کم شدن حجم خون عادت ماهانه زن، کاهش ميزان بروز بارداري‌‌هاي خارج از رحم، منظم‌تر شدن عادت ماهانه و کاهش دردهاي اين دوران، کمک به درمان جوش‌هاي صورت، كاهش بروز كيست‌هاي تخمداني، افزايش تراكم استخوان‌ها، جلوگيري از بروز تصلب شرايين (آترواسكلروز) و بهبود آرتريت روماتوييد. علاوه بر اين، از جمله مزاياي چشمگير قرص‌هاي ضد بارداري آن است كه خوردن قرص بدون ارتباط با عمل جنسي است و به همين دليل جزو معدود روش‌هايي است که مردم در استفاده از آن احساس ناراحتي نمي‌کنند.
در بعضي موارد به تعادل هورموني در بدن خانم‌ها کمک مي‌کند و باعث بهبود شرايط جسمي ‌و روحي در آنان مي‌گردد. و اما نكته مهم اينكه: در مواردي اثر قرص‌هاي خوراکي جلوگيري از بارداري کاهش يافته و بايد از يک روش مکمل ديگر جلوگيري از بارداري استفاده گردد. اين موارد شامل: بعضي از داروها مانند داروهاي ضدتشنج، ضدسل، ضدقارچ، خواب‌آور، آنتي‌بيوتيک‌ها و آرام‌بخش‌ها است. اسهال و استفراغ شديد نيز اثربخشي قرص‌ها را کاهش مي‌دهد و بايد از روش ديگر جلوگيري از بارداري استفاده گردد. ضمنا قرص‌هاي ترکيبي حجم شير مادر را کم مي‌کند بنابراين زنان شيرده در 6 ماهه اول بعد از زايمان نبايد از اين قرص‌ها استفاده کنند.
منبع: http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط