درمان هاي گياهي سوء هاضمه

سوء هاضمه به صورت دل درد، نفخ، اسپاسم، ترش کردن معده، اسهال، يبوست و يا بد هضم شدن غذا در افراد ظاهر مي شود. گياهاني از جمله نعناع، گشنيز، بادرنجبويه، زيره، رازيانه، شويد، جعفري و.. از سبزي هاي خوراکي مشهوري هستند که ساليان دراز به عنوان گياهان دارويي ضد درد، ضد نفخ، ضداسپاسم، اشتها آور، مقوي معده و
يکشنبه، 25 ارديبهشت 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان هاي گياهي سوء هاضمه

درمان هاي گياهي سوء هاضمه
درمان هاي گياهي سوء هاضمه


 

نويسنده: دکتر محمدحسين صالحي سورمقي




 
سوء هاضمه به صورت دل درد، نفخ، اسپاسم، ترش کردن معده، اسهال، يبوست و يا بد هضم شدن غذا در افراد ظاهر مي شود. گياهاني از جمله نعناع، گشنيز، بادرنجبويه، زيره، رازيانه، شويد، جعفري و.. از سبزي هاي خوراکي مشهوري هستند که ساليان دراز به عنوان گياهان دارويي ضد درد، ضد نفخ، ضداسپاسم، اشتها آور، مقوي معده و محرک مورد استفاده قرار گرفته اند. در سال هاي اخير از زمان انقلاب صنعتي در اروپا به بعد، اين گياهان به صورت فرآورده هاي دارويي به بازار عرضه شده اند. در ادامه مقاله به سه نمونه از اين گياهان که بيشتر از فرآورده هاي دارويي مصرف مي شوند اشاره مي گردد.
نعناع: به طور کلي نعناع و اسانس آن داراي خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، محرک معده اشتها آور، خوش بو کننده و ضد ميکروب است.

درمان هاي گياهي سوء هاضمه

گشنيز: قسمت مورد استفاده گشنيز، برگ و ميوه هاي آن است. برگ گشنيز، بيشتر به حالت تازه، يکي از پرمصرف ترين سبزيجات است، ميوه آن داراي اثر ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، مقوي معده، اشتها آور و ضد ميکروب است.
بادرنجبويه: اين گياه داراي اثرات خوب ضد درد، ضد نفخ و اسپاسم، آرام بخش و تا حدي خواب آور است. بادرنجبويه به علت دارا بودن اسانس، داري بوي مطبوعي است و يکي از پرمصرف ترين گياهان دارويي مي باشد.
با وجودي که مي توان از هر کدام از گياهان فوق به طور جدگانه استفاده کرد ولي اکثر کارخانجات ترجيح مي دهند که براي اثرات سريع و قوي تر، از فرمولاسيون دو يا سه گياه به هم استفاده کنند. يکي از داروهايي که از فرمولاسيون مخلوط سه گياه فوق تهيه شده است. قطره کارمينت (CARMINT) مي باشد که از عصاره برگ نعناع و بادرنجبويه و ميوه هاي گشنيز فرموله شده است. اين قطره به علت دارا بودن سه عصاره و اسانس گياهان مربوط به خود، داراي اثر ايده آل ضد درد، ضد نفخ و ضد اسپاسم است. با توجه به خوراکي بودن گياهان به کار برده شده، اين قطره مي تواند براي تمام افراد از نوزادان گرفته تا افراد مسن مورد استفاده قرار گيرد. فقط ميزان مصرف در هر مورد متفاوت است و طبق راهنماي دارويي مي باشد.
نکته بسيار با اهميتي که مورد سوال بسياري از افراد مي باشد اين است که آيا مي توان به جاي نعناع و يا داروهاي موجود، از عرق نعناع يا عرقيات طبي ديگر براي رفع سوءهاضمه از جمله نفخ و درد استفاده کرد، بايد اضافه نمود در صورتي که عرق نعناع در شرايط استريل تهيه شده باشد و داراي آلودگي ميکروبي و قارچي نبوده و غلظت اسانس موجود در آن کافي باشد، مصرف آن بلامانع است.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.