آزمون، حافظه را تقويت مي کند

دانشمندان مي گويند در يادگيري کلمات، پنهان کردن آنها و آزمون خود، نسبت به خواندن مکرر آنها روش بهتري است. خودآزمايي، حافظه را با ايجاد کلمات کليدي، مثل سرنخ هايي که باعث مي شود عبارت هاي دو کلمه اي را...
يکشنبه، 14 اسفند 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آزمون، حافظه را تقويت مي کند

آزمون، حافظه را تقويت مي کند
آزمون، حافظه را تقويت مي کند


 

ترجمه: مجيد شعباني




 

آزمون ها باعث ايجاد کلمات کليدي براي يادآوري سريع مي شوند
 

سريع-اين کلمات را به زبان سواحيلي حفظ کنيد: wingu به معناي ابر، lulu به معناي مرواريد، zabibu به معناي انگور
دانشمندان مي گويند در يادگيري کلمات، پنهان کردن آنها و آزمون خود، نسبت به خواندن مکرر آنها روش بهتري است. خودآزمايي، حافظه را با ايجاد کلمات کليدي، مثل سرنخ هايي که باعث مي شود عبارت هاي دو کلمه اي را با کمي تأخير به يادآورد، تقويت مي کند.
محققان سال هاست که به ارزش خودآزمايي پي برده اند: ارسطو بيش از دو هزار سال پيش نوشته است: "تمرين مکرر در بيان يک چيز حافظه را تقويت مي کند." اما روان شناسان دليل آن را نمي دانند.
دو محقق در دانشگاه اوهايو اين فرضيه را مطرح کردند. که زمان مطالعه (منظور مطالعه زبان خارجه است) دانش آموزان کلماتي کليدي مي سازند که به آنها کمک مي کند به کلمه اصلي دست يابند. در زبان سواحيلي wingu که به معناي ابر است، براي مثال ممکن است دانش آموزي از کلمه wing که به معناي بال است جهت فکر کردن به پرنده اي که در حال پرواز کردن در ابرهاست استفاده کند.
اين دو محقق از 118 دانشجو خواستند 48 جفت کلمه انگليسي و سواحيلي را مطالعه کنند. نيمي از دانشجويان کلمه ها را به صورت دو کلمه اي حفظ کردند، و نيمي به وسيله آزمون نشان دادن يک کلمه، کلمه دوم را به ياد مي آوردند. محققان در هر دو گروه، از دانشجويان پرسيدند: براي مرتبط کردن کلمات چه کلمه، عبارت يا مفهوم ميانجي را به کار برديد.
وقتي دانشجويان يک هفته بعد امتحان شدند، آنهايي که تمرين آزمون را انجام داده بودند، موفق تر از دسته دوم بودند. اگر محققان از دانشجويان مي خواستند درست قبل از امتحان ميانجي ها به ياد بياورند، امتيازهاي بسيار متفاوتي به وجود مي آمد. دانشجوياني که تمرين آزمون را انجام داده بودند 51 درصد ميانجي ها را به ياد آوردند و دانشجوياني که تمرين آزمون را انجام نداده بودند 34 درصد ميانجي ها را بياد آوردند.
"نات کورنل" روان شناس که در اين تحقيق مشارکت نداشته است مي گويد: "ميانجي ها در اين فرايند نقش دارند که ما در گذشته از اهميت آن آگاه نبوديم." "زماني که ما آزمون ها و ميانجي ها را در کنار هم قرار دهيم، آنها بيشتر شبيه به آوازي پويا دو نفره هستند."
"مري پي واي سي" زماني که اين تحقيق را در دانشگاه کنت استيت انجام داد از رشته روان شناختي فارغ التحصيل شده بود، وي گفت: "اغلب دانشجويان با نگاه کردن به اطلاعات دچار يک خطاي حسي از دانستني ها مي شوند. خطا از آنجا شکل مي گيرد که شما چيزي را مي خوانيد و فکر مي کنيد که آن را بياد مي آوريد، اما اگر در بازيابي آن هيچ گونه تلاشي نکنيد، حتي اگر آن را ياد گرفته باشيد از يادتان مي رود."
با وجود آن که روان شناسان ارزش خودآزمايي را تشخيص داده اند، مي گويند: دانشجويان اغلب زمان آماده شدن براي امتحان از انجام آن فروگذاري مي کنند. "هنري روديجر" از دانشگاه واشنگتن زماني که از دانشجويان مشغول تحصيل مي پرسيد که چگونه مطالعه مي کنند اين گونه دريافت که، دانشجويان نکته هايي را که فکر مي کنند مهم است پر رنگ مي کننديا زير آنها خط مي کشند، ولي قبل از زمان امتحان آنها فقط اطلاعات علامت گذاري شده را دوباره خواني مي کنند.
اين محقق مي گويد: "آنها فکر مي کنند آن را ياد گرفته اند زيرا بارها آن را خوانده ايد، ولي مهارت مورد نياز امتحان که همان فراخواني است را تمرين نمي کنند."
روديجر مي گويد: "افرادي که کاري تجاري انجام مي دهند مي توانند از ميانجي ها براي تطبيق چهره هاي جديد با نام ها به وسيله ارتباط دادن نام به چهره يک فرد مشخص، استفاده کنند."
او از ميانجي ها جهت يادگرفتن اسامي دانش آموزانش در روز اول مدرسه استفاده مي کند.
حالا وقت آزمون است: به چه نحوي کلمه انگور را در زبان سواحيلي بيان مي کنيد؟
منبع: ماهنامه دانشمند -شماره 571



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط