اثرات داروهای ضد افسردگی

خوشبختانه داروهای ضد افسردگی اعتیادآور نیستند و پس از بهبودی، طبق نظر پزشک می توان به راحتی آن ها را قطع کرد، ‌ولی توصیه می شود که این قطع دارو ناگهانی نباشد و به شکل تدریجی صورت پذیرد.
چهارشنبه، 16 بهمن 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اثرات داروهای ضد افسردگی
 اثرات داروهای ضد افسردگی

 

نویسنده: فرهاد شاملو




 

آیا داروهای ضد افسردگی اعتیادآور و خطرناک اند؟

خوشبختانه داروهای ضد افسردگی اعتیادآور نیستند و پس از بهبودی، طبق نظر پزشک می توان به راحتی آن ها را قطع کرد، ‌ولی توصیه می شود که این قطع دارو ناگهانی نباشد و به شکل تدریجی صورت پذیرد.
گاهی اوقات در کنار داروهای ضد افسردگی از داروهای خواب آور هم استفاده می شود که متأسفانه اگر این داروها به مدت طولانی مصرف شوند، می توانند موجب وابستگی باشند که البته آن ها را هم می توان بر اساس دستور و توصیه های پزشک کم و به تدریج قطع کرد.
بعضی از داروهای ضد افسردگی در مبتلایان به بیماری های قلبی، تشنج و برخی از بیماری های جسمی دیگر ممکن است موجب وخامت حال بیمار شوند و لازم است پیش از شروع درمان، پزشک را از وجود این اختلالات مطلع کرد.
خطر مهمی که در مورد بعضی داروهای ضد افسردگی وجود دارد این است که بیمار افسرده تعداد زیادی از آن ها را یک جا و به قصد خودکشی مصرف کند، این کار به ویژه به علت بروز عوارض قلبی برای بیمار بسیار خطرناک خواهد بود. به همین دلیل باید مراقبت کرد که بیمار دسترسی به همه ی داروها نداشته باشد و در صورت اقدام به این کار فوراً به بخش اورژانس بیمارستان برده شود.

اگر مصرف داروهای ضد افسردگی عوارضی در پی داشت چه باید کرد؟

‌اگر بیمار افسرده به بیماری های جسمی مثل فشارخون، بیماری قلبی، ‌صرع و غیره هم مبتلاست، ‌باید پیش از شروع درمان موضوع را به اطلاع پزشک برساند و اگر دارویی را مصرف می کند(مثل داروی ضد فشارخون، داروهای قلبی و غیره) پزشک را در جریان بگذارد. پس از شروع مصرف داروهای ضد افسردگی، ‌در هر حال احتمال دارد عوارضی به وجود آید که بعضی از آن ها بسیار شایع ولی کم اهمیت اند، ‌مثل خشکی دهان، ‌یبوست، ‌تاری دید و خواب آلودگی که اگر خیلی شدید نباشند نیازی به تماس با پزشک نیست و پس از چند روز معمولاً برطرف یا بهتر می شوند.
بعضی عوارض دارویی ممکن است برای بیمار مشکلاتی به وجود آورد که لازم است با پزشک در میان گذاشته شود، از جمله: خواب آلودگی شدید که مانع فعالیت روزمره شود، ‌تهوع و استفراغ، بی قراری شدید، کاهش شدید تمایلات جنسی، بی خوابی، سردرد، بند آمدن ادرار و تشنج که خوشبختانه این عوارض خیلی شایع نیستند.
در صورتی که پس از 2 هفته از شروع درمان هیچ اثری از بهبودی دیده نشود، این موضوع نیز باید به اطلاع پزشک معالج برسد.
منبع مقاله : شاملو، فرهاد؛ (1388)، من و افسردگی همسرم (همه ی آن چه که باید درباره ی افسردگی همسر خود دانست)، تهران: نشر قطره، چاپ اول



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.