سه‌شنبه، 21 اسفند 1397

غسل زیارت

پرسش :

آیا با غسل زیارت حرم پیامبر و ائمه(علیهم السلام) می‌توان نماز خواند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، صافی و فاضل: خیر، تنها با غسل جنابت می‌توان نماز خواند؛ ولی با غسل‌های دیگر مانند غسل زیارت باید وضو هم گرفت.[۱]
آیت‌الله مکارم: با همه غسل‌های واجب و مستحب معتبر[۲] می‌توان نماز خواند و گرفتن وضو واجب نیست. اما احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت، (مانند غسل زیارت) وضو هم بگیرد.[۳]
آیات عظام تبریزی، سیستانی، نوری و وحید: با همه غسل‌های واجب و مستحب معتبر – غیر از غسل استحاضه متوسطه – می‌توان نماز خواند؛ اگر چه احتیاط مستحب آن است که در غیر غسل جنابت، (مانند غسل زیارت) وضو هم بگیرد.[۴]

پی نوشت ها:
[۱] – همان، ۳۹۱ ، ۶۴۶
[۲] – غسل‌های مستحب معتبر مانند: غسل جمعه، شب‌های قدر،‌ عید فطر و قربان، احرام، دخول حرم و مکه دخول مدینه و مسجدالنبی(صلی الله علیه و آله و سلم)، زیارت سیدالشهدا(علیه السلام).
[۳] – توضیح‌المسائل مراجع، م ۳۹۱ و ۶۴۶
[۴] – همان، م ۳۹۱ و ۶۴۶؛ وحید، توضیح‌المسائل، م ۳۹۷ و نورى، توضیح‌المسائل، م ۳۹۲ و۶۴۷

منبع: آداب و احکام زیارت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گروه اخلاق و عرفان دفتر نشر معارف، 1394.