سه‌شنبه، 25 تير 1398

جلوگیری از بارداری برای حفظ جان مادر | استفتاء ده

پرسش :

استفاده از وسیله پیشگیری موقت به نام «آی.یو.دی (I.U.D)» که هنوز چگونگی تاثیر آن در زمینه جلوگیری از حاملگی به طور قطع و یقین مشخص نشده است، ولی به عقیده غالب کارشناسان، با توجه به آخرین مطالعات، نقش آن جلوگیری از جایگزینی نطفه در رحم پس از تشکیل آن می‌‌‏باشد، چه صورت دارد؟

پاسخ :
اگر محرز نیست که موجب سقط جنین است و موجب عقیم شدن و فساد عضو نیست مانع ندارد و چنان‌چه موجب سقط است جایز نیست و در هر صورت باید مراعات احکام لمس و نظر هم بشود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.