پنجشنبه، 27 تير 1398

محرومیت زن از نفقه در صورت نشوز | استفتاء سه

پرسش :

این‌جانب با دختری ازدواج نموده‌‏ام که حاصل این ازدواج سه فرزند می‌‏باشد، ولی متجاوز از ده سال است که عیالم فراش خود را از من جدا نموده است و بچه‏‌ها را علیه من تحریک می‌‏کند و گذشته از این، مدت پنج ماه است که تمکین نمی‌‏کند و از همه مهمتر این‌که در نماز خواندن سهل‏انگاری می‌‏نماید، وظیفه من در این رابطه چیست؟

پاسخ :
اگر از وظیفه خود تخلف می‌‏کند او را ولو با رجوع به محاکم صالحه می‌‏توانید وادار به آن نمایید و اگر امکان ندارد شما وظیفه‌‌ای [نسبت به نفقه او] ندارید و اختیار طلاق با شوهر است.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.