جمعه، 25 بهمن 1398

احکام نیابت حج | شرایط نایب: سوال هفده

پرسش :

فرزند پدرى هستم که مرحوم شده است و داراى فیش حج مى‌باشد و بعنوان وصیّت به من گفته است اگر مکه قسمت من نشد تو با مادرت مکه برو و اکنون که نوبت حجّش شده است خودم استطاعت مالى مکه رفتن را دارم حال اگر بخواهم حج پدرم را بجا آورم تکلیف خودم چگونه است و اگر بخواهم براى پدرم نائب بگیرم اشکالى ندارد؟

پاسخ :
در مورد سؤال، چنانچه مى‌توانید با خریدن فیش ولو به قیمت گران براى خود حج انجام دهید، نمى‌توانید به نیابت پدر به حج بروید، بلکه باید براى خود حج بروید و براى پدر کسى را از بلد اجیر کنید و اگر به غیر طریق فیش پدر متمکن از حج رفتن نیستید مى‌توانید به نیابت پدر حج بروید.

منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.