يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام نماز | نماز مسافر: سوال چهل و هفت

پرسش :

حکم نماز و روزۀ سربازان نظام وظیفه را که در محلى دور از وطن خود به خدمت سربازى مشغولند، بیان فرمایید؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ چنانچه در محل خدمت مى‌ماند و هر ماه یا هر دو ماه مثلاً به وطن برمى‌گردد، مسافر است، اگر با قصد اقامه در جایى ماند، نمازش تمام و الّا قصر است؛ و چنانچه در هر هفته به محل سربازى مى‌رود و برمى‌گردد به وطن، یا در محل سربازى براى کارى او را به اطراف به مأموریت مى‌فرستند، نمازش در آن محل و سفرهایى که مى‌رود تمام و روزه‌اش صحیح است، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.