جمعه، 19 ارديبهشت 1399

معنای کانون زمین لرزه و عمق زمین لرزه

پرسش :

در مورد مفاهیم کانون زمین لرزه و عمق زمین لرزه توضیح دهید.

پاسخ :
زمین لرزه از آزاد شدن ناگهانی انرژی جمع شده در سنگ های پوسته و در مواردی گوشته فوقانی زمین به وجود می آید. این آزاد شدن انرژی از نقطه ای درون زمین به نام کانون زمین لرزه آغاز می شود که فاصله آن تا سطح زمین، عمق زمین لرزه نامیده می شود.

زمین لرزه های تا عمق ۷۰ کیلومتر کم عمق، عمق ۷۰ تا ۳۰۰ کیلومتر، عمق متوسط و از عمق ۳۰۰ کیلومتر به بالا، عمیق طبقه بندی می شوند.

اکثر زمین لرزه ها عمق کمتر از صد کیلومتر دارند. معمولا هر چه عمق زمین لرزه بیشتر باشد، بخش بیشتری از انرژی آن داخل زمین مستهلک شده و در نتیجه خسارات حاصله از آن روی سطح زمین کمتر خواهد بود.

منبع: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران