چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام طهارت و نجاست | نجاست لوازم بیمارستان

پرسش :

بسیاری از مواقع در بیمارستان ها با نجاست اشیایی که با آنها در ارتباط هستیم شک می کنیم؟ تکلیف چیست؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: حکم کلی آن است که همه اشیاء پاکند، مگر آنکه نجاست آن ثابت شود.[1]

تبصره: نجاست هر چیز از چند راه ثابت می شود: 1. خود انسان یقین یا اطمینان کند که آن چیز نجس است. 2. کسی که آن چیز در اختیار او است، بگوید نجس است. 3. آن که دو مرد عادل بگویند آن چیز نجس است و طبق نظر عده ای از مراجع تقلید شهادت یک نفر نیز کافی است.

پی نوشت:
[1]. العروة الوثقى، ج 1، احکام النجاسات، م 2.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.