جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | استفتاء از مقام معظم رهبری: سوال سی و یک

پرسش :

بنابر رای بعضی از مفسرین، تعدادی از سوره‌های قرآن کریم مثل سوره فیل و قریش و انشراح و ضحی، سوره واحد و کامل شمرده نمی‌شود آنان می‌گویند: کسی که یکی از این سوره‌ها مثل سوره فیل را در نماز می‌خواند بر او به صورت حتمی واجب است که بعد از آن، سوره قریش را بخواند و همچنان در رابطه با سوره‌های انشراح و ضحی که باید با هم خواند شود پس اگر شخصی سوره فیل یا سوره انشراح را به تنهائی در نمازش بخواند و جاهل به مسئله باشد وظیفه‌اش چه خواهد بود؟

پاسخ :
در صورتی که جاهل به مسئله بوده است نمازهای گذشته او که در آن اکتفاء به خواندن یکی از سوره‌های فیل و ایلاف و یا سوره‌های ضحی و انشراح می‌کرده، محکوم به صحت است.

منبع: اجوبة الاستفتائات، ج 1، صفحه 143، سؤال 479