يکشنبه، 25 خرداد 1399

علت آفرینش انسان های ستمگر

پرسش :

چرا خدا آدم‌های بدی مثل یزید، چنگیز و هیتلر را آفریده است؟

پاسخ :
مدیر یک مدرسه که دانش آموزها را ثبت نام می‌کند، آنها را در مدرسه نمی‌پذیرد که درس نخوانند و رفوزه شوند. او دانش آموزها را ثبت نام می‌کند که به مدرسه بروند، درس بخوانند، دانش فراگیرند و در امتحان های پایان سال قبول شود. حالا اگر بعضی از دانش آموزان تنبلی کنند، درس نخوانند و رفوزه شوند، تقصیر خودشان است. آنها خودشان این سرنوشت را انتخاب کرده‌اند و مدیر مدرسه مقصر نیست.

خدا هم آدم ها را به این نیت نمی‌آفریند که آنها یزید، چنگیز و هیتلر شوند. خدا انسان ها را خلق می‌کند که ایمان بیاورند، کارهای خوب انجام دهند و به بهشت بروند. اگر گروهی از انسان ها از این فرصت درست استفاده نکنند و به راه های بد بروند، مقصر خودشان هستند.

خدا همه را به روحی پاک و فطرتی سالم خلق می‌کند. آن روز که خدا یزید را آفرید، یزید موجود جنایتکاری نبود. آن روز هم که خدا سلمان را آفرید، سلمان، این سلمان پارسای پرهیزکار نبود. خدا هر دو آنها را آفرید و به هر دو فرصت امتحان داد، ولی یکی راه بد را برگزید و یکی هم راه خیر را.

پس خدا کسی را قاتل، جانی، دزد و قاچاقچی نمی‌آفریند. این خود آدم ها هستند که خودشان را به عواقب بد گرفتار می‌کنند.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.