يکشنبه، 25 خرداد 1399

علت آفرینش انسان با توجه به قطعی بودن مرگ

پرسش :

اگر سر انجام انسان مرگ است چرا خدا ما را آفرید؟

پاسخ :
مرگ پایان زندگی نیست و ما با مرگ نابود نمی شویم. ما با مرگ مرحله ی جدیدی از زندگی خود را آغاز می‌کنیم. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «شما برای نابودی آفریده نشده‌اید، بلکه برای بقا و ماندن آفریده شده‌اید. همانا [با مرگ] تنها از خانه‌ای به خانه‌ای دیگر منتقل می‌شوید.»(1)

اگر مرگ به منای نیستی بود، جا داشت بپرسیم که چرا خدا ما را آفرید تا پس از مدتی نابودمان کند، اما چون او ما را برای زندگی جاویدان آفریده است، دیگر چنین سؤالی مطرح نمی‌شود.

مرگ پلی است که ما را از یک جهان به جهان جدیدی می‌رساند. عبور از پل پایان راه نیست. رسول خدا (صلی الله علیه و اله) در حدیث دیگری، مرگ را به تولد و خروج ادم از شکم مادر تشبیه کرده است.(2)

پیام این حدیث و دیگر احادیث شبیه به آن، این است که نباید مرگ را نابودی بپنداریم و آن را پایان زندگی بدانیم.

پی نوشت ها:
1. بحارالانوار، ج 6، ص 249.
2. میزان الحکمه، حدیث 19115.

​​​​​​​منبع: هفتاد پرسش و پاسخ درباره‌ خدا، غلامرضا حیدری ابهری، تهران: انتشارات قدیانی، چاپ دوم، 1392.