سه‌شنبه، 17 تير 1399

احکام حج و عمره | استطاعت: سوال هجده

پرسش :

خدمه‌ای که همراه کاروانها به حج مشرف می‌شوند اکثراً مستطیع نیستند و نصیب الحج می‌گردند اینگونه افراد در سفر اول نیت حجةالاسلام می‌کنند آیا تشرف این افراد که شاید مکرر هم باشد از استطاعت کفایت نموده یا هر وقت مستطیع شدند مجدداً باید مشرف شوند؟ نیت اینگونه افراد در سفرهای بعد چگونه است؟

پاسخ :
اگر واجد شرایط استطاعت ولو بعد از رسیدن به میقات باشند کفایت از حجةالاسلام می‌کند، وگرنه هر وقت مستطیع شدند باید حجةالاسلام بجا آورند.

‌منبع: استفتائات ویژه حج از محضر مراجع عظام تقلید، مرکز تحقیقات حج، تهران: نشر مشعر، ۱۳۷۵.