چهارشنبه، 26 آذر 1399

تعارض نزول قرآن در شب قدر با بعثت پیامبر (ص) در شب مبعث

پرسش :

چگونه می گویید قرآن در «شب قدر» نازل شده در حالی که مبعث پیامبر(ص) در شب 27 رجب بوده است؟

پاسخ :
ممکن است کسی سؤال کند که چگونه «نزول قرآن» یا آغاز نزول آن در «شب قدر» بوده است؛ در حالى که «بعثت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)» در 27 رجب با پنج آیه از اول سوره «علق» آغاز شد؟ در جواب این سؤال باید گفت: «نزول قرآن»، سه سال پس از بعثت انجام گرفته، و در سه سال اول بعثت، دعوت به گونه سرّى انجام مى گرفت و هنوز براى اسلام کتابى نازل نشده بود. تا آنکه آیه «فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ ...»(1)؛ (آنچه را مأموریت دارى، آشکار ساز)، نازل گردید و پیامبر(ص) به اِعلام علنیِ دعوت مأموریت یافت و «نزول قرآن» آغاز شد.(2)

پی‌نوشت‌ها:
(1). قرآن کریم، سوره حجر، آیه 94.
(2). ر . ک: التمهید فی علوم القرآن‏، معرفت‏، محمد هادى، مؤسسة النشر الاسلامى‏، قم‏، 1415 هـ ق، چاپ دوم‏، ج 1، ص 108 به بعد.

منبع: علوم قرآنی، معرفت، محمد هادی، موسسه فرهنگی انتشاراتی التمهید، قم، 1381 هـ ش، ص 54.