معرفی انجیر و خواص درمانی آن (بخش دوم)

انجیر برای بی خوابی مفید و کم خونی را رفع می کند همچنین برای یبوست عالی است و در درمان بواسیر کمک کننده است انجیر خواص فوق العاده ای برای پوست و مو نیز دارد. با ما همراه باشید .
سه‌شنبه، 4 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
معرفی انجیر و خواص درمانی آن (بخش دوم)
​فیبر موجود در انجیر به کاهش وزن کمک می‌کند، بنابراین اغلب مصرف آن به افراد چاق توصیه می‌شود.
 
 چکیده : انجیر برای بی خوابی مفید و کم خونی را رفع می کند همچنین برای یبوست عالی است و در درمان بواسیر کمک کننده است انجیر خواص فوق العاده ای برای پوست و مو نیز دارد. با ما همراه باشید .

تعداد کلمات 1063 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی انجیر و خواص درمانی آن (بخش دوم)

۵. منبع غنی پتاسیم، فیبر و سایر مواد مغذی ته‌کشیده

پتاسیم و فیبر، دو جزء حیاتی یک رژیم غذایی سالم هستند که بسیاری از مردم در رژیم غذایی‌شان آنها را به مقدار کافی دریافت نمی‌کنند. انجیرها چه به‌صورت تازه و چه به‌صورت خشک‌، ماده‌ی غذایی پرفیبری هستند و بسته به نحوه‌‌ی آماده‌سازی‌شان چیزی بین ۷ تا ۱۹ درصد از پتاسیم موردنیاز روزانه‌ی شما را تأمین می‌کنند. بنابراین مصرف انجیر کمبود پتاسیم بدن را جبران می‌کند.
 
فیبر به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند، در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مؤثر است و با سیر نگه داشتن شما کاهش وزن را آسان می‌کند. پتاسیم در تمام سلول‌های بدن وجود دارد و برای حفظ عملکردهای طبیعی بدن ضروری است. انجیر خشک‌ منبع عالی منگنز، منیزیم و کلسیم است که هیچ‌کدام در رژیم غذایی روزانه‌ی ما به مقدار کافی وجود ندارند. مصرف انجیر به‌عنوان میان‌وعده، یک راه کم‌کالری برای افزایش میزان این مواد مغذی ضروری و بهره‌گیری از خواص انجیر است.
 

۶. انجیر و دیابت

 تنها میوه‌ی انجیر نیستند که برای سلامتی مفید است. شواهد نشان می‌دهند که برگ‌ انجیر نیز به کنترل علائم دیابت کمک می‌کند.
 مطالعه‌ای درباره‌ی خواص انجیر که در سال ۲۰۱۶ روی موش‌ها انجام شد، نشان داد که فیکوسین – عصاره‌ی برگ‌ درخت انجیر – حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد و دارای خواص ضددیابتی است. همچنین مطالعه‌ی دیگری در سال ۲۰۰۳ نشان داد که عصاره‌ی انجیر با متعادل کردن میزان ویتامین E و اسیدهای چرب خون در درمان دیابت نقش دارد.
 درباره‌ی اینکه آیا انجیرمی‌تواند ضمیمه‌ی مناسبی برای برنامه‌ی کلی کنترل دیابت شما باشد یا خیر، با پزشک‌تان صحبت کنید. به یاد داشته باشید که مصرف انجیر به هیچ‌وجه جایگزین مصرف غذاهای سالم، داروهای مربوط به کاهش قند خون و غیره نیست.
 

۷. خواص انجیر برای پوست

در برخی سنت‌های طب عامیانه، انجیرها برای درمان انواع مشکلات پوستی مانند اگزما، لک‌وپیس (ویتیلیگو) و پسوریازیس به‌کار می‌روند. هرچند هیچ‌گونه مطالعات علمی و قطعی در این زمینه وجود ندارد اما شواهد و تحقیقات اولیه امیدوارکننده هستند.
 با توجه به مطالعه‌ای تطبیقی که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، لاتکس (شیرابه) درخت انجیر در درمان زگیل‌ مؤثر است. در این مطالعه، ۲۵ نفر لاتکس درخت انجیر را به زگیل‌های یک سمت بدن‌شان مالیدندنتیجه این بود که زگیل‌های سمت دیگر بدن آنها منجمد شدند (مانند کرایوتراپی). تأثیر لاتکس درخت انجیر فقط اندکی کمتر از کرایوتراپی بود و هیچ‌گونه عوارض جانبی‌ای ایجاد نکرد.
 
انجیر تازه در تهیه‌ی نوعی ماسک صورت تقویت‌کننده و غنی از آنتی‌اکسیدان به‌کار می‌رود. فقط کافی است چند عدد انجیر را له کنید و با حرکات دایره‌ای روی پوست‌تان بمالید. برای افزایش خواص مرطوب‌کنندگی ماسک می‌توانید یک قاشق غذاخوری ماست نیز به آن اضافه کنید.
 اجازه بدهید ماسک ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی صورت‌تان بماند، سپس پوست‌تان را کاملا با آب ولرم بشویید. اگر به لاتکس حساسیت دارید، از این ماسک برای پوست‌تان استفاده نکنید. انجیر له‌شده، درمان خانگی محبوب برای رفع آکنه نیز هست اما تاکنون هیچ‌گونه شواهد علمی در این‌باره به‌دست نیامده است.
 انجیر منبع خوب ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی مختلف است. بهبود سلامتی کلی بدن شما اغلب پوست‌تان را متعادل می‌کند و باعث گردش خون بهتر می‌شود. اگر احساس می‌کنید با خوردن تعداد بیشتری انجیر پوست‌تان بهتر شده است، این روند را ادامه بدهید.
 

۸. خواص انجیر برای مو

 از مواد تشکیل‌دهنده‌ی انجیر در بسیاری از شامپوها، نرم‌کننده‌ها و ماسک‌های مو استفاده می‌شود. گمان می‌رود که این میوه، باعث آبرسانی به مو، تقویت مو افزایش رشد موها می‌شود.
 در رابطه با خواص انجیر برای مو، تحقیقات علمی کافی وجود ندارد، اما برخی شواهد نشان می‌دهند که بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در انجیر به حفظ سلامت موها کمک می‌کنند.
 محققان در مطالعه‌ای به بررسی نقش زینک و مس در ریزش مو پرداختند. به‌نظر می‌رسد که کمبود هریک از این دو ماده‌ی معدنی باعث ریزش مو می‌شود. نتایج مطالعه تأیید کردند که ریزش مو ممکن است با کمبود زینک (زینک به ترمیم فولیکول مو سرعت می‌بخشد) مرتبط باشد اما نقش کمبود مس در ریزش مو تاکنون تأیید نشده است.
 
مطالعه‌ی دیگری، تغذیه‌ی زنانی که در دوران یائسگی به ریزش مو دچارند، بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که چندین ماده‌ی مغذی موجود در انجیر به حفظ سلامت مو کمک می‌کنند که عبارتند از:
زینک
مس
سلنیوم
منیزیم
کلسیم
ویتامین‌های گروه B
ویتامین C
 

۹. پیشگیری از یبوست

هر ۳ عدد انجیر تقریبا ۵ گرم فیبر دارد. این غلظت بالای فیبر به عملکرد روده‌ای منظم و سالم کمک و از یبوست جلوگیری می‌کند. فیبر باعث افزایش حجم مدفوع می‌شود و بنابراین نه‌ تنها از یبوست جلوگیری می‌کند، بلکه اسهال و حرکات روده‌ای ناسالم یا نامنظم را نیز از بین می‌برد.
 

۱۰. کاهش وزن

فیبر موجود در انجیر به کاهش وزن کمک می‌کند، بنابراین اغلب مصرف آن به افراد چاق توصیه می‌شود. با این‌حال کالری زیاد انجیر به‌خصوص هنگامی که با شیر مصرف شود، به افزایش وزن منجر می‌شود. مصرف چند عدد انجیر برای دریافت مقدار مواد مغذی توصیه‌شده کافی است، بنابراین در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.
 

۱۱. کاهش سطوح کلسترول

کاهش سطوح کلسترول، یکی دیگر از خواص انجیر است. انجیر حاوی پکتین -یک فیبر محلول- است. هنگامی که فیبر در دستگاه گوارش حرکت می‌کند، در طول مسیرش در روده، توده‌های کلسترول اضافی را جمع‌آوری و آنها را به دستگاه دفع منتقل می‌کند تا از بدن خارج شوند. پکتین موجود در انجیر به‌عنوان یک فیبر محلول، حرکات روده را نیز بهبود می‌بخشد. انجیر یکی از پرفیبرترین مواد غذایی موجود است که به‌عنوان ملین طبیعی عمل می‌کند. مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی، با پیشگیری از بیماری‌های دستگاه گوارش نظیر سرطان روده‌ی بزرگ (کولون) به سلامت عمومی‌ بدن‌تان کمک کند.
 

۱۲. پیشگیری از بیماری‌های عروق کرونر قلب

انجیر خشک‌ حاوی فنول، امگا ۳ و امگا ۶ است. این اسیدهای چرب، خطر ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب را کاهش می‌دهند. به‌علاوه، برگ‌ انجیر روی تری‌گلیسیرید اثر مهارکننده دارد و میزان آن را کاهش می‌دهد. تری‌گلیسیرید یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی مختلف است.

ادامه دارد...

منبع : سایت چطور

بیشتر بخوانید :
خواص انجیر در طب سنتی
خواص انجیر سیاه در طب سنتی
خواص طبی میوه انجیر چیست؟
انجیر ، میوه قرآنی
معرفی انجیر و خواص درمانی آن
خواص دارویی انجیر



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط