برخی خانمها فکر میکنند که اگر به فردی با چشمهای آبی نگاه کنند یا مادۀ غذایی خاصی را بخورند، فرزندشان چشمهایش آبی خواهد شد. هیچ کدام از این باورها صحت علمی ندارد.
باورهای غلط دوران بارداری
دوران بارداری، دورانی است که همۀ خانمها باید به درستی آن را طی کنند. اما گاهی برخی باورهای اشتباه، مانع از طبیعی طی شدن روند بارداری میشود. این باورها ممکن است حاصل خیرخواهیهای دیگران یا تفکرات اشتباه خودتان باشد.
برخی از این باورهای غلط شامل موارد زیر است:
برخی از این باورهای غلط شامل موارد زیر است:
نیاز به استراحت بیش از حد در بارداری
بیحالی و خستگی در سه ماههٔ اول بارداری وجود دارد. اما این به این معنا نیست که شما تمام روز را استراحت کنید. دلیلی وجود ندارد که خانم بارداری که همه چیزش طبیعی است، کارهای رومزۀ خود را کنار بگذارد، بلکه باید با احتیاط بیشتری آنها را انجام دهد. استراحت بیش از حد در دوران بارداری باعث چاقی بیش از اندازۀ مادر و جنین میشود و روند زایمان را سختتر میکند. در واقع استراحت در دوران بارداری فقط یک ساعت بیشتر از حد معمول دیگر روزهای زندگی شماست. یعنی شما باید با حفظ فعالیتهای خودتان، در میانۀ روز، یک ساعت بیشتر از قبل استراحت کنید.
خوردن غذا به اندازۀ دو نفر
این اشتباه رایجی است که اعضای خانواده به مادر باردار میگویند که او باید به جای دو نفر غذا بخورد. جنینی که در بدن شماست، به اندازۀ شما به غذا احتیاج ندارد. بدن شما تنها نیازمند ۳۰۰ کالری بیشتر نسبت به قبل از بارداری است و لازم نیست به اندازۀ دو نفر غذا بخورید. این باور اشتباه و رایج باعث چاقی بیش از حد مادران باردار میشود و حرکت کردن و زایمان را در روزهای پایانی بارداری سخت میکند.
خوردن جگر
بیشتر مردم بر این باورند که خوردن جگر در دوران بارداری به پیشگیری از کمخونی مادر کمک میکند. اما توجه کنید که جگر به دلیل داشتن ویتامین A زیاد، ممکن است خطراتی برای رشد جنین به همراه داشته باشد. همچنین خوردن جگر آلوده باعث مسمومیت زنان باردار میشود که این مسمومیت در مواردی باعث زایمان زودرس خواهد شد. بنابراین پزشکان، خوردن جگر را در دوران بارداری توصیه نمیکنند.
رنگی شدن چشم جنین
کودک شما حاصل ژنهای شما و همسرتان است. اگر چشمهای شما یا همسرتان رنگی نیست و ژن رنگی شدن چشم در شما وجود ندارد، کودک شما چشم رنگی نخواهد داشت. برخی خانمها فکر میکنند که اگر به فردی با چشمهای آبی نگاه کنند یا مادۀ غذایی خاصی را بخورند، فرزندشان چشمهایش آبی خواهد شد. هیچ کدام از این باورها صحت علمی ندارد. چشمهای کودک شما هر رنگی که باشد، زیباست. به خاطر ظاهر او، سلامت خود و جنین را به خطر نیندازید.
باهوش شدن کودک
تغذیۀ شما میتواند در رشد سلولهای مغز جنین مفید باشد. توجه داشته باشید که باید از مصرف خودسرانۀ دارو یا استفادۀ بیرویۀ دمنوشها خودداری کنید. برای اینکه جنین سالم باشد و تمام اعضای بدنش به درستی رشد کند، پزشک به شما مکملهای غذایی میدهد. خودتان مقدار داروهایتان را افزایش ندهید و به پیشنهاد دیگران، در مورد خوردن مادۀ غذایی خاصی عمل نکنید.
آب نخوردن و دستشویی نرفتن
بعضی از خانمهای باردار مشکل تکرر ادرار خود را با نخوردن آب حل میکنند. این کار برای خانم باردار بسیار خطرناک است. بدن یک خانم باردار برای اکسیژنرسانی و رساندن مواد مغذی به جنین، نیازمند آب است. اگر یک خانم باردار آب نخورد، بدن او آب از دست میدهد و سلامت خود و جنینش را به خطر میاندازد. در طول روز به اندازۀ کافی آب بخورید و هر زمان که لازم بود به دستشویی بروید. اجتناب از دستشویی رفتن، باعث عوارض بعدی مثل عفونتهای مجاری ادرار میشود.
نوزاد درشتتر، سالمتر
یک نوزاد باید حداقل ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم و حداکثر ۴ کیلوگرم باشد. نوزادان به طور متوسط حدود ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم وزن دارند، اما بعضی از خانوادهها فکر میکنند نوزادی که درشت باشد، سالمتر از نوزادی است که وزن معمولی دارد. خانمهای بارداری که این تفکر را دارند، در طول بارداری غذاهای چرب و سنگین میخورند و بیش از اندازه استراحت میکنند. این کار باعث میشود که مادر چاق شود و در ماههای آخر بارداری نتواند به راحتی حرکت کند. وزن بیشتر از ۴ کیلوگرم نوزاد نیز مناسب نیست و زایمان طبیعی را با اخلال مواجه میکند.
منبع : سایت مادرشو
منبع : سایت مادرشو
بیشتر بخوانید :
نه باور غلط درباره بارداری
افزایش وزن در دوران بارداری
بهداشت روان دوران بارداری