چگونه زندگی موفقی داشته باشیم؟

دو جنس مخالف با یکدیگر ازدواج می‌کنند و اگر اختلاف و مشکلی در بین آنها وجود داشته باشد، اشکالی ندارد. اما نحوه ای برخورد با این اختلافات است که زندگی موفق و غیر موفق را شکل می‌دهد برای بهتر شدن باید مشکلات را حل کنید نه اینکه از آن فرار کنید.
سه‌شنبه، 20 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سجاد رستمی چورتی
موارد بیشتر برای شما
چگونه زندگی موفقی داشته باشیم؟
مهم ترین عامل پیدایی مسائل و مشکلات زناشویی، قضاوت های عجولانه، سوءارتباطات و سوء تفاهمات است.
 

مقدمه 

دختر و پسری که با یکدیگر ازدواج می‌کنند با هم تفاوت های بسیاری در زمینه رفتاری، اخلاقی، فرهنگی، آداب و رسوم و سلیقه ها دارند. اگر هم شما تمام تلاش خود را بکنید و در انتخاب تان هم دقیق باشید، چون این دو نفراز خانواده های مختلفی هستند و دارای دو جنس متفاوت از هم هستند، تفاوت های جزئی با یکدیگر دارند. اگر این تفاوت های جزئی کنترل نشود به مرور زمان می‌تواند خطرناک باشد و کانون خانواده را تهدید کند. به همین جهت برای ایمن ساختن خانواده از آسیب ها، همسران باید مهارت های ویژه ای کسب کنند. نخستین اصل موفقیت در ازدواج این است که انجام دادن هر کاری به مهارت و دانش نیاز دارد. یعنی برای همسری توانمند شدن باید دانایی ها و مهارت های لازم را کسب کنید. 
 

1.آموزش همسران

نکته: بسیاری از مشکلاتی که در بین خانواده ها وجود دارد بخاطر ندانستن آداب شوهر داری برای خانم ها و همسر داری برای آقایان است. اگر بدانیم که چگونه رفتار کنیم با همسرمان، بسیاری از این مشکلات از زندگی ما رخت خواهند بست.
محققان برای پیشگیری از ناسازگاری زناشویی، افزایش کیفیت تعامل زن و شوهر و بالا بردن آگاهی از نیازهای همسر را پیشنهاد می‌کنند. راه دیگر، آموزش مهارت های خانوادگی است که در آن به شناسایی مهارت های مقابله در نظام خانواده و آموزش رفتاری افراد برای استفاده موثر از توانائی ها پرداخته می‌شود.(1)
آفت ها و دشمنی های بسیاری در کمین نشسته اند تا بنیان خانواده را متزلزل کنند، اگر زوجین آگاهی نداشته باشند و نتوانند بر رفتارهای خودشان کنترل داشته باشند، زمینه را برای فروپاشی این ساختمان زندگی فراهم می‌سازند. وخودشان را آواره ذهنی خواهند ساخت. 
نخستین گام به منظور بهبود بخشیدن به روابط خانوادگی سالم، برنامه های آموزشی زود هنگام است. اگر زوجین آگاهی داشته باشند بر رفتارهای خود، آمار طلاق بسیار کاهش پیدا خواهد کرد و کانون خانوده مستحکم خواهد شد. 
 

2. ارزیابی مستمر روابط زوجین

خانواده موفق آن است که رفتارهای خودشان را پایش می‌کنند و سود و زیان رفتارهای خودشان را ارزیابی می‌کنند و سعی می‌کنند تا آن رفتارهای مضر را برطرف کنند و برای داشتن آینده ای بهتر برنامه ریزی می‌کنند. این خانواده به این روایت از امام موسی کاظم(علیه السلام) عمل می‌کنند. کسی که هر روز به حساب خود رسیدگی نکند، از ما نیست. ببیند اگر موفق به انجام مار خیری شده، از خداوند توفیق انجام بیشتر آن را می‌خواهد و خدا را بر آن سپاس گوید و اگر کار بدی انجام داده، از خدا آمرزش خواهد و توبه نماید. 

نکته: ارزیابی کردن رفتارها، با تمسخر و اذیت کردن طرف مقابل تفاوت گسترده ای دارد. حواستان باشد که موقع ارزیابی رفتارهایتان به یکدیگر توهین نکنید و اگر یک رفتار ناپسندی در همسرتان بوده، او را بخاطر آن مسخره نکنید بلکه تلاش برای رفع آن صفت داشته باشید. همیشه سعی کنید کمک کار هم باشید نه اینکه بار اضافی روی شانه های یکدیگر باشید. 
 

3.اصل عفو و گذشت

گذشت و عفو شرط اصلی استمرار و استحکام پیوند زناشویی و بقای خانواده از سوی هر یک از زوجین است. لذا سخت گیر نباشید، از خطاهای یکدیگر بگذرید و کاستی های همدیگر را صبورانه تحمل کنید. این نکته به ویژه در مورد شوهران توصیه شده است که؛ با زنان خود با نیکی و مهربانی معاشرت کنید و از بی عدالتی و خشونت بپرهیزید. (2) اگر از خطا و اشتباهات یکدیگر نگذریم در آن صورت سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و تحمل آن زندگی بسیار سخت خواهد شد. 
 

4. پرهیز از بد گمانی و سوء ظن

مهم ترین عامل پیدایی مسائل و مشکلات زناشویی، قضاوت های عجولانه، سوءارتباطات و سوء تفاهمات است. گاهی یک سوء تفاهم کوچکی مانند گلوله برفی به تدریج به یک بهمن بزرگی تبدیل می‌شود و بنیاد زندگی زناشویی را از بیخ و بن بر می‌کند و متلاشی می‌سازد. (3)
یکی از صفت های ناپسندی که اگر مراقب آن نباشیم می‌تواند باعث از هم گسیختگی کانون خانواده شود، سوء ظن است. 
باید به سوء ظن ها بی اعتنا باشید همان گونه که قرآن می‌فرماید: وَلَا تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولَٰئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا. چیزی را که به آن علم نداری، دنبال نکن.(4)

نکته: زن و شوهر باید از رفتاری که در همسر سوء ظن ایجاد می‌کند بپرهیزند. از مخفی کاری ها دوری کنند و تا حد الامکان همسر خود را در جریان برنامه های خودشان قرار بدهند. خیلی راحت می توانید به زندگی ایده آل خودتان دست پیدا کنید، به شرطی که از رفتارهای ناپسند دوری کرده و رفتارهای خوب را در زندگی خودتان پیاده کنید. 

این نوشته را با این نقل زیبا به پایان می سان و امیدوارم که بتوانیم از زندگی این بزرگواران الگو برداریم. امیرالمؤ منین على علیه السلام مى فرمایند: هیچ گاه فاطمه از من نرنجید و او نیز هرگز مرا نرنجاند، او را به هیچ کارى مجبور نکردم ، او نیز مرا آزرده نساخت. در هیچ امرى قدمى بر خلاف میل باطنى من برنداشت و هرگاه به رخسارش نظاره مى کردم تمام غصه هایم بر طرف مى شد و دردهایم را فراموش مى کردم.
در جاى دیگر مى فرمایند: به خدا قسم ! هرگز کارى نکردم که فاطمه علیها السلام خشمگین شود، او نیز هیچ گاه مرا خشمگین نکرد. (5)
 
سجاد رستمی چورتی

پی نوشت 
[1] فیلیپ بورنستین، مترجم، نسرین کمال‌پورو حسن توزنده‌ جانی، روش های درمانی مشکلات زناشویی، ناشر: مرندیز، چاپ اول 1380، صفحه 204.
[2] قرآن کریم، سوره نساء، آیه 19. 
[3] دکتر احمد به پژوه، ازدواج موفق و خانواده سالم، چگونه؟ تهران: انتشارات انجمن اولیاء و مربیان، چاپ سوم 1393،صفحه 46.
[4] قرآن کریم، سوره اسراء، آیه 36.
[5] محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج 43، بیروت: دار احیاء التراث العربی، 1403ق، ص 123 / کشف الغمه ، ج 1، ص 363.


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط