در طول روز به همراه کودک تان بخوابید تا برای شب سرحال باشید. یک شام سبک بخورید تا شب بیداری برای تان راحت شود.
با کودک تان درباره شب قدر صحبت کنید
اولین و مهمترین گام برای اینکه فرزندتان به اهمیت شب قدر پی ببرد، صحبت کردن با اوست. در رابطه با اهمیت شب قدر و ارزش دعا کردن در این شب با او صحبت کنید. لازم نیست مفاهیم بزرگ و پیچیده را در این باره به کودک انتقال دهید؛ فقط کافی است که درباره دعا کردن و اهمیت صحبت با خدا برایش توضیح دهید. از نعمتهای بیشمار خداوند برایش بگویید و به او تاکید کنید که دعایش در این شب چقدر میتواند تاثیرگذار باشد. از او سوال کنید که چه دعا و خواستهای از خدا دارد و اگر برایتان مقدور است در جهت به اجابت رسیدن آن خواسته تلاش کنید. میتوانید بعد از سومین شب قدر یا در عید فطر او را با رساندن به آرزویش خوشحال کنید؛ به این ترتیب اعتماد و علاقه او به خدا بیشتر میشود و اشتیاق بیشتری به دعا کردن پیدا میکند.
برای کودک تان قصه حضرت زهرا (س) را تعریف کنید
همان گونه که میدانید حضرت زهرا (س) در شب قدر بیدار میماندند و خانواده شان را نیز به شب بیداری تشویق میکردند. ایشان بچهها را در طول روز میخواباندند تا برای شب زنده داری مشکلی نداشته باشند. میتوانید برای کودک تان درباره سیره عملی حضرت زهرا (س) صحبت کنید و از شیوه آن حضرت برای بیدار نگه داشتن بچهها استفاده کنید. شنیدن این قصهها علاوه بر اینکه باعث میشود کودک تان به بزرگی شب قدر پی ببرد، بلکه او را با حضرت زهرا (س) و زندگی ایشان نیز آشنا میکند.
برای فرزندتان از کودکان کوفه و کاسههای شیری که برای امام علی (ع) آورده بودند، بگویید
شب قدر به شهادت امیرالمومنین (ع) گره خورده است. چه فرصتی از این بهتر که در قالب داستان کودک تان را با امام علی (ع) و شخصیت ایشان آشنا کنید. داستان مربوط به کاسههای شیر کودکان کوفه که برای امیرالمومنین (ع) آورده بودند، بهترین موقعیت برای برانگیختن حس همزاد پنداری کودک تان است. در بیان قصه خلاقیت داشته باشید و از کلیپهای تصویری موجود در فضای مجازی و شعرها کمک بگیرید. بگذارید این داستانها به جان کودک تان بنشیند.
به کودک تان چگونه دعا کردن را بیاموزید
سوره قدر و مفاهیم آن را به صورت شعر برای کودک تان کار کنید. میتوانید از او بخواهید که این سوره یا معنی آن را حفظ کند و برایش جایزهای تعیین کنید. البته در این کار اجباری به خرج ندهید. به کودک تان یاد بدهید که در شب چگونه دعا کند. به همین بهانه میتوانید وضو گرفتن و صلوات فرستادن را هم به او یاد بدهید. از فرزندتان بخواهید که در این شب ابتدا برای دیگران دعا کند و در آخر خواسته خودش را به زبان بیاورد. او را راهنمایی کنید که برای خوشبختی و آرامش انسانهای دیگر هم دعا کند. به این ترتیب او با مفهوم انسان دوستی، ایثار و محبت به دیگران آشنا میشود.
چگونه کودک مان را برای شب قدر آماده کنیم؟
در طول روز به همراه کودک تان بخوابید تا برای شب سرحال باشید. یک شام سبک بخورید تا شب بیداری برای تان راحت شود. برای کودک تان یک قرآن کوچک بخرید. اسباب بازی و خوراکی حتما با خودتان به همراه داشته باشید. دفتر نقاشی و مداد رنگیهایش را نیز فراموش نکنید. در هنگام قرآن به سر گرفتن در محل مهد کودک هیئت یا مسجد حضور پیدا کنید و همراه کودک تان قرآن به سر کنید.
اگر در آپارتمان زندگی میکنید، شب قدر را این گونه برگزار کنید
اگر در آپارتمان زندگی میکنید، میتوانید شب قدر را با حضور همسایهها در خانه خود یا قسمتی در کوچه برگزار کنید. برای برگزاری این مراسم به کودک تان وظایفی را بسپارید تا او هم خودش را در این کار شریک بداند. میتوانید از او بخواهید که به خانه همسایهها برود و آنها را برای مراسم دعوت کند. بخشی از خانه یا محل برگزاری مراسم را به محل بازی کودکان تبدیل کنید و یکی از افراد خوش ذوق و آگاه را برای آموزش غیرمستقیم کودکان در آن مکان قرار دهید. اگر میخواهید به مسجد یا هیئت بروید، حتما به جایی بروید که مهد کودکی برای کودکان در نظر گرفتهاند. اگر مسجد محلتان چنین جایی ندارد، این موضوع را با آنها در میان بگذارید. یادتان باشد که شب قدر باید برای کودک تان خاطره انگیز و همراه با کسب معرفت باشد.
منبع: سایت فردا نیوز
منبع: سایت فردا نیوز