چگونه شب قدر را با کودک مان بگذرانیم؟ (بخش دوم)

اگر قرار شد که شب قدر با کودک مان در بیرون از خانه در هیئت یا مسجد به احیاء و قرآن به سر مشغول شویم باید آگاهی و مهارت‌هایی را بیاموزیم تا بهره بیشتری از این شب با عظمت ببریم. با ما همراه باشید.
شنبه، 28 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه شب قدر را با کودک مان بگذرانیم؟ (بخش دوم)
اگر دوست دارید با کودک تان به مراسم‌ مذهبی شب‌ قدر بروید از قبل خود را برای این مسائل آماده کنید.
 

ب- شب قدر بیرون خانه / خواب بچه‌ها را تنظیم کنید

اگر قصد دارید که به مسجد یا هیئتی بروید، احتمالا برای تان مهم است که کودک یا نوزادتان در آن مکان می‌خوابد یا نه. شما کودک تان را بهتر از دیگران می‌شناسید. بیدار بودن او در شب‌ قدر برایش خیلی مفید است. اگر فکر می‌کنید او می‌تواند بیدار بماند، شما هم همان کاری را انجام بدهید که حضرت زهرا(س) برای بیدار نگه داشتن فرزندانش می‌کرد. در طول روز و اوایل شب کمک کنید ساعت‌های بیشتری بخوابد تا بتواند شب را بیدار بماند اما اگر توان بیدار ماندن یا در حد معمول آرام بودن را ندارد، می‌توانید در چندین ساعت متصل به شب با انواع بازی‌ها و فعالیت‌ها او را سرگرم کنید و نگذارید بخوابد تا شب را به راحتی بخوابد. نقش تعویض بموقع پوشک را هم در آرامش و خواب کافی بچه‌ها فراموش نکنید.
 

وسایل به میزان لازم

بیرون بردن بچه‌ها همیشه وسایل و امکانات خاص خودش را لازم دارد. اما برای شب‌ قدر و حضور بچه‌ها در جایی مثل مساجد، وسایل اضافه‌ تری هم لازم است. مراسم‌ معنوی این شب با صدای بلند پخش می‌شود و این می‌تواند برای بچه‌ها کلافه‌ کننده باشد، استفاده از صداگیر برای گوش‌های بچه‌ها به آرام ماندن آنها کمک می‌کند. ما بزرگ‌ترها در این مراسم‌ اغلب کتاب دعا به‌ دست داریم و بچه‌ ها هم علاقه زیادی به کاغذ دارند، بهتر است کتاب یا کاغذ بلااستفاده‌ای برای کودک نوپای‌تان به همراه داشته باشید. اسباب‌ بازی‌های بی‌ صدای بچه‌ها را هم با خود ببرید تا حوصله‌ شان سر نرود. خوراکی و وسایلی که کودک تان را به خوابیدن و آرام ماندن تشویق می‌کند را هم فراموش نکنید. اگر کودک شما از شیر مادر استفاده می‌کند، می‌توانید کمی از شیر را با شیشه همراه خود داشته باشید. شیر مادر در دمای معمول محیط می‌تواند تا 8 ساعت بدون یخچال سالم باقی بماند.
 

خانوادگی به هیئت بروید

وقتی قرار است خودتان هم استفاده معنوی از زمان ببرید برای نگه‌ داری از بچه‌های کوچک می‌توانید به توان جمعی خانواده‌ تان روی بیاورید. قرار دسته‌ جمعی با خانواده، مثل پدر و مادر، خواهر و برادر و... می‌تواند به شما و نشاط کودک تان کمک کند و دیگران را هم در اجر پرورش معنوی مومن‌های آینده سهیم کند. با این حساب همکاری زن و شوهر خیلی بیشتر از سایرین لازم است. مراسم‌ مذهبی‌ای که در آن محیط‌ های خانوادگی وجود دارد را انتخاب کنید و در بخش‌های ضروری مراسم حضور پیدا کنید و بین مراسم، کودک را به گشت‌ وگذار کوتاهی ببرید.

از این حضور دسته جمعی‌تان در شب‌ قدر عکس یادگاری بگیرید تا کودک تان در آینده محبت بیشتری به جمع خانواده و شب‌ قدر پیدا کند. اگر همسرتان در نگهداری از کودک توانمند نیست مثلا نمی‌تواند به خوبی او را بغل کند، از امکانات کمکی مثل کیف‌های آغوشی برای گشت‌ وگذار کردن او با بچه کمک بگیرید. یادآوری اجر کمک به خانواده در آقایان اثر خوبی در جلب کمک آنها دارد؛ مثلا به پدر خانواده با گفتن اینکه به قول پیامبر کمک به خانواده اجر یک سال عبادت شبانه روز، اجر شهید و... را دارد در نگهداری از کودک انگیزه بدهید.
 

صرف حضور مهم است

اگر دوست دارید با کودک تان به مراسم‌ مذهبی شب‌ قدر بروید از قبل خود را برای این مسائل آماده کنید که در مراسم، احتمالا از دعا و قرآن جا بمانید، کودک گریه کند، حوصله‌ اش سر برود و... این آگاهی‌های از قبل، آرامش شما را در شرایط حساس بیشتر می‌کند. در توصیه‌های دینی آمده است که برای استجابت دعا به جایی بروید که افراد بیشتری در آن حضور داشته باشند؛ پس همین که بیدارید و بین جمع حضور پیدا کرده‌اید ارزشمند است. اگر کودک تان بدقلقی کرد و دوست داشتید بهره بیشتری از شب‌ قدر ببرید، به صدقه دادن، گفتن فراوان ذکر سبحان‌الله و کمک به فقرا رو بیاورید که این توصیه خدا به حضرت موسی(ع) در مورد شب‌ قدر است.

منبع: سایت پارس نیوز


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط