آشنایی با قوانین سفر در دوران بارداری (بخش اول)

زنان بارداری که قصد سفر کردن دارند باید در مورد زمان مناسب و مصرف غذا و نوشیدنی‌ها در سفر دقت زیادی داشته باشند. از نکات مهم سفر در دوران بارداری، دور ماندن از عوامل بیماری‌زا و فعالیت‌ هایی است که سلامت بارداری شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. انتخاب پوشش مناسب و همراه داشتن وسایل مورد نیاز می‌تواند سفری بی‌دردسر را برایتان مهیا کند. با ما همراه باشید.
دوشنبه، 20 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با قوانین سفر در دوران بارداری (بخش اول)
اگر برای تفریح و استراحت به سفر می‌روید، باید توجه کنید که برخی تفریح‌ها و فعالیت‌ها در سفر ممکن است برای شما مناسب نباشد.
 

زمان مناسب برای رفتن به سفر

بهترین زمان سفر برای زنان باردار، نیمۀ بارداری یعنی حدود هفته‌های ۱۶ تا ۲۴ است. در سه ماهۀ اول بارداری تا هفتۀ ۱۲ به این دلیل ‌‌که زنان باردار دچار حالت تهوع هستند و همچنین احتمال سقط جنین نیز زیاد است، رفتن به سفر توصیه نمی‌شود. در سه ماهۀ سوم نیز به این دلیل ‌که خانم باردار ممکن است به راحتی قادر به حرکت نباشد و همچنین به دلیل بالا بودن خطر سقط جنین یا آسیب دیدن او، سفر کردن خیلی امن نیست. بهتر است مقصد سفر را با توجه به هوای آن منطقه انتخاب کنید؛ در فصول گرم به مناطق گرم و مرطوب سفر نکنید یا فصول سرد را در مناطق سردسیر سپری نکنید. در هر حال زنان بارداری که قصد سفر کردن دارند، بهتر است قبل از هر چیز در این مورد با پزشک خود مشورت کنند.
 

غذا و نوشیدنی‌ها در سفر

مصرف غذا و نوشیدنی‌ها در سفر می‌تواند خطرهایی را برای زن باردار به وجود آورد، به همین دلیل وقتی در سفر هستید، بهتر است توجه بیشتری به آنچه می‌خورید و می‌نوشید، داشته باشید. برخی از مواردی که بهتر است در رابطه با نحوۀ مصرف آب و غذا به آنها توجه کنید در زیر آمده است:
 
آب بسته‌بندی‌شده استفاده کنید: 
بهتر است این آب‌ها را از میان نام‌هایی انتخاب کنید که علامت استاندارد و نشان سازمان غذا و دارو روی آنها درج شده است. اگر به آب بسته‌بندی‌شده دسترسی ندارید، بهتر است از مصرف آب لوله‌‌کشی بدون جوشاندن آن پرهیز کنید و حتماً پیش از مصرف، آب را بجوشانید. از مصرف آب چشمه و رودخانه به شدت پرهیز کنید. مصرف آب آشامیدنی ناسالم ممکن است باعث ابتلا به بیماری وبا شود.
 
از مصرف یخ‌های فله‌ای خودداری کنید: 
قالب‌های یخی که در دکه‌ها به صورت باز فروخته می‌شود ممکن است غیربهداشتی و آلوده باشد. به همین دلیل بهتر است از آنها استفاده نکنید.
 
به میزان کافی آب بنوشید: 
به طور کلی زنان باردار باید روزانه هشت تا ۱۰ لیوان آب بنوشند. اگر به مناطق گرمسیر سفر می‌کنید، کاهش آب مصرفی ممکن است باعث دهیدراته شدن یا از دست دادن آب بدن شود که برای جنین خطرناک است. به همین منظور سعی کنید که همیشه آب سالم و پاک همراه خود داشته باشید تا به محض تشنگی از آن بنوشید.
 
از مصرف شیر، لبنیات و آب‌میوۀ غیرپاستوریزه پرهیز کنید:
 شیر و لبنیات غیرپاستوریزه و محلی می‌تواند باعث بیماری تب مالت شود، بنابراین دقت کنید که حتماً از شیر، لبنیات و آب‌میوۀ پاستوریزه استفاده کنید.
 
غذاها را خودتان بپزید:
 تا آنجا که ممکن است سعی کنید غذاها را خودتان بپزید و به رستوران‌های بین‌راهی اطمینان نکنید. همچنین غذاهای مانده هم می‌تواند ایجاد بیماری کند. غذاهای نیمه‌آماده یا غذاهای فرآوری‌شده مثل سوسیس، کالباس و انواع ناگت می‌تواند حامل باکتری یا انگل‌های بیماری‌زا باشد و اگر درست پخته نشود می‌تواند باعث بیماری شود. توجه کنید که در طول سفر وعده‌های غذایی خود را کاهش ندهید و رژیم غذایی پیش از سفر خود را حفظ کنید.
 
سبزیجات و میوه‌ها باید تمیز شسته شود:
 سبزی و میوه را پیش از مصرف خوب بشویید و ضدعفونی کنید. بهتر است تا حد امکان از سبزیجات پخته استفاده کنید. میوه‌ها و سبزیجاتی که خوب شسته نشده است، می‌تواند باعث وبا شود. از تماس با میوه‌هایی روی درخت و چیدن آنها پرهیز کنید، زیرا ممکن است آغشته به انواع سم آفت‌کش باشد.
 

تفریح و فعالیت‌ها در سفر

اگر برای تفریح و استراحت به سفر می‌روید، باید توجه کنید که برخی تفریح‌ها و فعالیت‌ها در سفر ممکن است برای شما مناسب نباشد. برخی از مواردی را که باید در فعالیت‌های سفر رعایت کنید در زیر آمده است:
 
در دریاچه یا رودخانه شنا نکنید:
 آب دریاچه یا رودخانه ممکن ‌است حاوی میکروب یا باکتری‌هایی باشد و شنا کردن در دریاچه یا آب‌تنی در رودخانه ممکن است باعث ایجاد عفونت در بدن شود که سلامت شما و جنین‌تان را تهدید کند.
 
از رفتن به حوضچه‌های آب گرم خودداری کنید: 
بسیاری از شهر‌های ایران دارای چشمه‌های آب گرم است و قرار گرفتن بدن‌تان در چشمه‌های آب‌گرم می‌تواند برای جنین شما خطرناک باشد، به همین دلیل به هیچ عنوان این برنامه را در سفر خود قرار ندهید.
 
ورزش‌های آبی انجام ندهید: 
ورزش‌های آبی مثل اسکی روی آب با هر وسیله‌ای مثل جت اسکی، قایق‌های پرسرعت و چیزهایی شبیه آنها را در طول بارداری استفاده نکنید. در ضمن امکان پرتاب شدن شما یا ضربه خوردن به شکم در این فعالیت‌ها زیاد است.
 
اسب‌سواری یا شترسواری نکنید: 
اسب‌سواری در ساحل یا یک سواری هیجان‌انگیز با شتر در کویر ممکن است خیلی وسوسه‌انگیز به نظر برسد اما برای یک زن باردار خطر سقوط از اسب یا شتر وجود دارد و همچنین ممکن است ضربه‌هایی که اسب یا شتر هنگام راه رفتن وارد می‌کنند باعث آسیب جدی به جنین شما شود.
 
پیاده‌روی کنید:
 برای اینکه گردش خون کافی در بدن‌تان وجود داشته باشد و همچنین جهت بهبود فرایند هضم غذا و جلوگیری از یبوست در سفر، بهتر است ساعتی را در روز صرف پیاده‌ روی کنید.

ادامه دارد...

منبع: سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.