خواص انبه در دوران بارداری

انبه یکی از میوه‌های محبوب زنان باردار به شمار می‌رود؛ زیرا دارای ترکیبی از طعم‌های ترش و شیرین است و می‌تواند باعث کاهش حالت تهوع شود؛ بیش‌تر زنان باردار با حالت تهوع دست و پنجه نرم می‌کنند. با ما همراه باشید...
پنجشنبه، 6 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خواص انبه در دوران بارداری
انبه سرشار از فیبر غذایی، و برای سلامت کارکرد دستگاه گوارش ضروری است. انبه به دلیل میزان بالای فیبر موجود در خود، می‌تواند به غلبه بر علائم یبوست کمک کند.
 

مقدمه

میوه انبه از مغذی ترین و بهترین میوه هایی محسوب می شود که به سبب خواص بسیار منحصر به فردی که داراست، به مصرف آن در زمان بارداری توصیه شده است. این میوه تاثیر مستقیمی بر روی بهبود رشد جنین می گذارد که در نتیجه متخصصان بر این باورند که بایستی در دوره بارداری به صورت منظم از این میوه استفاده شود. مصرف انبه، علاوه بر این‌که باعث ایجاد حس شادابی می‌شود، برای زنان باردار توصیه می‌شود؛ زیرا غنی از آن دسته ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای زنان باردار ضروری هستند؛ از جمله آهن، اسید فولیک، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B6، پتاسیم، و منیزیوم. با ما همراه باشید تا از خواص انبه در بارداری و مواد مغذی موجود در آن آگاه شوید.
 

خواص انبه در دوران بارداری


۱. انبه از بروز کم خونی در دوران بارداری پیشگیری می‌کند
کم خونی از جمله وضعیت‌هایی است که معمولا در دوران بارداری ایجاد می‌شود. زنان باردار برای پیشگیری از بروز کم خونی باید از مکمل‌های آهن استفاده کنند؛ ولی به جای استفاده از مکمل‌ها، انبه می‌تواند رژیم غذایی زن باردار را غنی از آهن کند. مصرف مرتبا روزی دو عدد انبه باعث افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون زنان باردار می‌شود؛ به این ترتیب، زنان باردار می‌توانند از فواید انبه برای پیشگیری از کم خونی بهره‌مند شوند.
 
۲. انبه دارای اسید فولیک ضروری برای رشد جنین است
یکی از بهترین فواید انبه در دوران بارداری که برای رشد جنین بسیار ضروری است، غنی بودن آن از اسید فولیک است. انبه غنی از اسید فولیک است که برای بهبود رشد مغز جنین و دستگاه عصبی آن در سه ماهه‌ی نخست بارداری ضروری است. اسید فولیک به پیشگیری از بروز نقص لوله‌ی عصبی در جنین که ممکن است در مراحل اولیه‌ی بارداری ایجاد شود، کمک کند.
 
۳. انبه به پیشگیری از بروز یبوست در دوران بارداری کمک می‌کند
انبه سرشار از فیبر غذایی، و برای سلامت کارکرد دستگاه گوارش ضروری است. انبه به دلیل میزان بالای فیبر موجود در خود، می‌تواند به غلبه بر علائم یبوست که معمولا زنان باردار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، کمک کند. به این ترتیب، کارکرد دستگاه گوارشی با کمک انبه بهبود می‌یابد، و اجابت مزاج نیز بدون هیچ مانع و ناراحتی انجام می‌شود. با وجود این، زنان باردار نباید در یک وعده مقدار زیادی انبه مصرف کنند، زیرا ممکن است باعث ایجاد گاز بیش از حد در معده، و بروز ناراحتی معده و احساس ناخوشایند شود. با مصرف مناسب (به اندازه‌ی کافی، نه خیلی زیاد و نه خیلی کم) انبه در دوران بارداری، از خواص انبه در بارداری به خوبی بهره‌مند شوید.
 
۴. انبه غنی از ویتامین C به عنوان آنتی‌اکسیدان است
ویتامین C موجود در انبه، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، از اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد بر بدن پیشگیری می‌کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که به دلیل اشعه‌ی خورشید، مصرف سیگار، یا تاثیر هرگونه ماده‌ی شیمیایی در محیط زندگی ایجاد می‌شوند. رادیکال‌های آزاد علاوه بر افزایش احتمال بروز سرطان، می‌توانند فرایند رشد جنین را در دوران بارداری مختل کنند. مصرف ویتامین C به عنوان آنتی‌اکسیدان می‌تواند به رشد جنین و حفظ آن در وضعیت مناسب کمک کند. به علاوه، با مصرف انبه می‌توانید از خاصیت دیگر ویتامین C برای کاهش احتمال خطر زایمان زودرس نیز بهره‌مند شوید.
 
۵. انبه دارای ویتامین A است که تاثیر ویژه‌ای بر رشد جنین در دوران باردار می‌گذارد
از دیگر خاصیت‌های مصرف انبه در دوران بارداری می‌توان به میزان ویتامین A موجود در این میوه اشاره کرد. ویتامین A یکی از ویتامین‌های مهمی است که می‌توانند تاثیر ویژه‌ای بر رشد جنین در دوران بارداری داشته باشند. این ویتامین به تشکیل استخوان‌ها و دندان‌‌های کودک کمک می‌کند و برای رشد مناسب و سلامت قوه‌ی بینایی و دستگاه ایمنی بدن کودک نیز ضروری است. اگر زنان باردار در دوران بارداری‌شان به اندازه‌ی کافی ویتامین A مصرف نکنند، کودک‌شان دچار مشکلات بینایی خواهد شد. با وجود این، به میزان مصرف ویتامین A نیز توجه کافی داشته باشید، زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی ویتامین A می‌تواند باعث مسمومیت کبدی کودک شود. چنان‌چه از مکمل‌های ویتامین A استفاده می‌کنید، باید درباره‌ی میزان مناسب مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
 
 ۶. به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین کمک می‌کند
دلیل خواص انبه در بارداری در کمک به رشد مغز و دستگاه عصبی جنین، علاوه بر غنی بودن آن از اسید فولیک، وجود مقادیری از ویتامین B6 در این میوه نیز هست. این ویتامین برای رشد دستگاه عصبی و هم‌چنین گلبول‌های قرمز خون جنین ضروری است.
 
۷. انبه به پیشگیری از بروز پری اکلامپسیا در دوران بارداری کمک می‌کند
پری اکلامپسیا نوعی وضعیت مربوط به فشار خون بالا در دوران بارداری است که می‌تواند به تشنج زن باردار منجر شود. انبه حاوی منیزیوم است که به عنوان یک داروی موثر و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شناخته می‌شود. به علاوه،ویتامین E موجود در انبه نیز می‌تواند به تشکیل ماهیچه‌ی جنین کمک می‌کند؛ این مورد نیز یکی دیگر از فواید انبه برای پیشگیری از پری اکلامپسیا در دوران بارداری به شمار می‌رود.
 
۸. به پیشگیری از تهوع بارداری کمک می‌کند
طعم تازه و دلپذیر انبه به پیشگیری از بروز تهوع بارداری یا ویار کمک می‌کند؛ بنابراین، پیشگیری از تهوع بارداری نیز یکی دیگر از خواص مصرف انبه برای دوران بارداری است. ترکیب طعم شیرین و ترش این میوه به طعمی دلپذیر و مطبوع برای زنان باردار تبدیل می‌شود. این میوه، علاوه بر طعم تازه و شاداب‌اش، حاوی ویتامین B6 نیز هست، و از این طریق نیز می‌تواند به کاهش علائم تهوع صبحگاهی کمک کند.
 
۹. انبه به برقراری تعادل مایعات بدن زنان باردار کمک می‌کند
تولید مایعات در بدن و برقرار تعادل مایعات نیز یکی دیگر از فواید انبه برای دوران بارداری به شمار می‌رود. انبه حاوی پتاسیم است؛ ماده‌ای که برای حفظ تعادل مایعات بدن موثر است. اگر میزان مایعات در بدن بیش از اندازه‌ باشد، سلامت زن باردار با خطر مواجه می‌شود. در این وضعیت، قلب دچار بار اضافه می‌شود و مایعات اضافه در پاها تجمع می‌کنند و باعث ایجاد ورم در پاها می‌شوند؛ این وضعیت راه رفتن زنان باردار را با مشکل مواجه می‌کند.

در این مقاله، به بیان خواص انبه در بارداری پرداختیم. با وجود این، به میزان بالای قند موجود در انبه نیز توجه داشته باشید. هر ۱۰۰ گرم انبه حاوی ۱۵ گرم قند است که این میوه را به طور طبیعی شیرین می‌کند. اگر دچار دیابت بارداری هستید – یعنی قند خون‌تان در دوران بارداری افزایش یافته است – باید از مصرف این میوه اجتناب کنید. اگر دچار دیابت بارداری نیز نیستید، حداکثر می‌توانید روزی دو عدد انبه نوش جان کنید.

هم‌چنین، حتما انبه‌ی سالم و طبیعی خریداری کنید؛‌ برخی از انبه‌ها به صورت مصنوعی رسیده می‌شوند. در این فرایند از ماده‌ای به نام کلسیم کاربید استفاده می‌شود که برای مادر و نوزاد مضر است. به نشانه‌های انبه‌هایی که به صورت مصنوعی رسیده شده‌اند، دقت کنید؛ این نشانه‌ها شامل موارد ذیل هستند: بوی آن اندکی شبیه بوی سیر است، پودر سفید رنگی روی آن را پوشانده است، هنگامی که به آن دست می‌زنید احساس می‌کنید گوشته‌ی نرمی دارد، لایه‌ی بیرونی آن رسیده ولی داخل آن هنوز نرسیده است، و معمولا زودتر از انبه‌های طبیعی وارد بازار می‌شود. برای کاهش احتمال خرید انبه‌هایی که به طور مصنوعی رسیده شده‌اند، انبه را در فصل مخصوص آن، و از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط