آنچه از خواص اسفناج باید بدانیم

از خواص اسفناج می توان به بهتر شدن پوست، تقویت بینایی، تنظیم فشارخون، تقویت ماهیچه ها، جلوگیری از بروز تخریب ماکولا چشمی در اثر افزایش سن، آب مروارید، انسداد قلبی، حمله قلبی، مفید بودن برای سلول های عصبی،...
جمعه، 12 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از خواص اسفناج باید بدانیم
اسفناج سرشار از ویتامین K می باشد که در تامین کلسیم استخوان و بدنبال آن غنی سازی املاح نقش مهمی دارد.
 
چکیده : ازخواص اسفناج می توان به بهتر شدن پوست، تقویت بینایی، تنظیم فشارخون، تقویت ماهیچه ها، جلوگیری از بروز تخریب ماکولا چشمی در اثر افزایش سن، آب مروارید، انسداد قلبی، حمله قلبی، مفید بودن برای سلول های عصبی، غنی سازی استخوان از املاح، ضد زخم وضد سرطان بودن، کمک به رشد و نمو جنین و کودکان اشاره کرد.

تعداد کلمات 1499 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه
آنچه از خواص اسفناج باید بدانیم 

اسفناج چیست؟

اسفناج از خانواده تاج خروسیان است و نام علمی آن اسپیناسیا آلراسیا است. گیاه سبز رنگ و برگداری است که ارزان قیمت است و برای هر وسع مالی مناسب است. منبع غنی املاح، ویتامین، رنگدانه و مواد مغذی است. به همین دلیل اسفناج سبزی سودمندی برای استفاده روزمره محسوب می شود. بخاطر خواص متعدد این سبزی، مصرف منظم آن توصیه می شود. یکی از مهمترین دلایلی که اسفناج در سراسر مورد استقبال قرار گرفته است، با دوام بودن آن است. این سبزی می تواند در زمستان در برابر سرما مقام باشد و مانند بهار مفید واقع شود.
اسفناج را می توان در سالاد بصورت خام و یا پخته مصرف کرد. همچنین می تواند کنار غذا مصرف شود و به دستور پخت خیلی از سوپ ها، خورشت ها و کاسرول ها اضافه شود. اصالت این گیاه به خاورمیانه برمی گردد و در ایران هزاران سال پیش کشت شده است. حدود ۱۵۰۰ سال پیش از ایران به چین برده شدو چند صد سال بعد به اروپا وارد شد و خیلی سریع جزء اصلی فرهنگ آشپزی قرار گرفت.
 

خواص اسفناج برای سلامتی

اسفناج بخاطر داشتن املاح، ویتامین، رنگدانه و مواد مغذی مانند پتاسیم، منگنز، روی، آهن و کلسیم فواید متعددی برای بدن دارد.اسفناح گیاهی سبز است و بشکل های متفاوتی در دسترس است. می توان آن را در حیات خلوت کاشت یا از بازار به قیمت مناسب خرید. منبع غنی ویتامین هایی مانند فولات، نیاسین، ویتامین A ،ویتامین B6 ، ویتامین C و مقداری از سایر ویتامین های ضروری بدن است. این گیاه همچنین دیگر عناصر مهم از جمله تیامین و ریبوفلاوین که در بسیاری از واکنش های بدن مورد استفاده قرار می گیرد را دارد. اسفناج همچنین سرشار از رنگ دانه هایی مانند بتاکاروتن، لوتئین، زانتان و کلروفیلین است. بهترین نکته راجع به اسفناج کم چرب بودن آن است. مصرف اسفناج چه بصورت خام و یا پخته خواص متعددی برای فرایند های فیزیلوژیکی بدن دارد.

اسفناج در حفظ سلامت بدن نقش کلیدی دارد؛ برخی از خواص از اسفناج :

تقویت بینایی

اسفناج منبع غنی بتاکاروتن، لوتئین و زانتان است که همگی برای بینایی مفید اند. با خوردن اسفناج پخته ،بتاکاروتن چشم تامین می شود. بتاکاروتن از کمبود ویتامین A ، خارش چشم، لک چشم و خشکی چشم جلوگیری می کند.بخاطر خاصیت ضد التهاب اسفناج ، در کاهش ورم یا سوزش چشم موثر است.
 

درمان ماکولا چشمی

ماکولا چشمی یا تخریب شبکیه چشم منجر به نابینایی می شود. علت آن تخریب لوتئین و زانتان شبکیه چشم می باشد. بخش اصلی شبکیه چشم از لوتئین و زانتان تشکیل شده است.بر اساس تحقیقات آزمایشگاه ملی اوک ریج ، مصرف اسفناج موجب بازسازی دو رنگدانه مهم شده و بطور موثری از بروز بیماری ماکولا چشمی جلوگیری می کند. اسفناج منبع غنی آنتی اکسیدان ها است. بنابرین از اثرات مضر رادیکال های آزاد می کاهد. چنین رادیکال های آزادی تاثیر منفی بر بینایی و ابتلاء به بیماری های چشمی مانند ماکولا و آب سیاه با افزایش سن می گذارد.
 

سیستم عصبی

ترکیبات اسفناج مانند پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان های مختلف ، می تواند برای سیستم عصبی کسانی که بطور منظم اسفناج مصرف می کنند، سودمند باشد. بنا بر یافته های عصب شناسی، با ابتلا به بیماری آلزایمر ، میزان فولات کاهش می یابد؛ بنابرین اسفناج برای افرادی که درمعرض ابتلا به انحطاط عصبی یا ذهنی اند،بسیار مفید است. پتاسیم نقش کلیدی در سلامت مغز دارد. این ماده خون رسانی به مغز را بهتر کرده و فعالیت های شناختی، تمرکز و عصبی را بهبود می بخشد.
 

تنظیم فشارخون

اسفناج سرشار از پتاسیم است و مقدار اندکی سدیم دارد. چنین درصدی از املاح برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است. پتاسیم فشارخون را کاهش می دهد و سدیم موجب افزایش فشار خون می شود. فولات موجود در اسفناج همچنین به کاهش فشار خون، شل کردن رگ ها و حفظ جریان مناسب خون کمک می کند. با کاهش فشار و شل شدن رگ ها و سرخرگ ها استرس سیستم قلبی عروقی پایین می آید و ساز و کار اکسیژن رسانی به اندام های بدن ارتقا می یابد.
 

تقویت ماهیچه ها

کوآنزیم کیوتن موجود در اسفناج، آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در تقویت ماهیچه ها مخصوصا ماهیچه های قلب را دارد. ماهیچه های قلب مسئول خون رسانی به کلیه اندام های بدن هستند. بر اساس مجله مراقبت از قلب، کوآنزیم کیوتن می تواند از بروز بیماری های قلبی عروقی مانند هایپرلیپیدمی، نارسایی قلبی، فشارخون و بیماری های قلبی و عروق کرونری جلوگیری کند.
 

کمک به غنی سازی املاح

اسفناج سرشار از ویتامین K می باشد که در تامین کلسیم استخوان و بدنبال آن غنی سازی املاح نقش مهمی دارد. بجز آن ، املاح دیگری مانند منگنز، مس، منیزیوم ،روی و فسفر دارد که در ساخت استخوان های محکم کمک می کنند. در نتیجه از بیماری پوکی استخوان جلوگیری می شود. همچنین این املاح در حفظ سلامت دندان ضروری اند.
 

کاهش ریسک ابتلا به آب مروارید

لوتئین و زانتین موجود در اسفناج ،آنتی اکسیدان های قوی اند ، بنابرین چشم را از مضرات اشعه ماورا بنفش محافظت کرده و ریسک ابتلاء به آب مروارید را پایین می آورند. آنها همچنین تاثیر مخرب رادیکال های آژاد را می کاهند. رادیکال های آزاد علت اصلی آب مروارید و سایر بیماری های چشمی است.
 

افزایش متابولیسم

پزشکان افزودن اسفناج به رژیم غذایی را توصیه می کنند. آنها برای توصیه خود دلیل دارند. مقدار پروتئین اسفناج در مقایسه با سایر سبزیجات باورنکردنی است و آنزیم های بدن خیلی راحت آن را به آمینو اسید تبدیل می کنند. پروتین با ساختار جدید به رشد و نمو ماهیچه ها و توانایی بدن برای بهبود زخم کمک می کند ، برای متابولیسم بدن بسیار مفید است و موجب عملکرد بهینه تمام ارگان های بدن می شود. مطالعات اخیر نشان می دهد که تیلاکوئید موجود در اسفناج می تواند اشتها و میل به غذا را محدود کند . بنابرین وزن کاهش می یابد.
 

ضد زخم

اسفناج و برخی از سبزیجات دیگر توانای حفظ موکوس معده را دارند و احتمال وقوع بیماری های گوارشی را پایین می آورند. همچنین گلیکولیپید اسفناج می تواند پوشش گوارشی را مستحکم کند و از بروز التهاب های ناخواسته در بدن بکاهد.
 

جلوگیری از انسداد عروق

انسداد عروق بخاطر سختی سرخرگ ها ایجاد می شود. رنگدانه لوتئین موجود در اسفناج احتمال وقوع انسداد عروق، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد. پروتئین اسفناج در کاهش کلسترول و دیگر چربی های مضر رگ های خونی موثر است.
 

کمک به رشد و نمو جنین

فولات (B9) اسفناج برای رشد و تکامل سیستم عصبی جنین مفید است. عیوبی مانند شکاف کام (cleft palate) یا مهره شکاف دار (spina bifida) ممکن است در اثر فقر فولات رخ دهند. مصرف منظم اسفناج بخاطر داشتن مقادیر بالایی ازویتامین A به مادران باردار توصیه می شود. مصرف ویتامین A در طول دوره بارداری برای تکامل ریه جنین ضروری است. این ویتامین می تواند زمان شیردهی و پس از تولد نیز به نوزاد منتقل شود.
 

کاهش التهاب

اسفناج ترکیبات ضد التهاب بسیاری داردکه تعداد آن به بیش از دوازده تا می رسد. این ترکیبات در گروه متیلن دیوکسی فلاون گلوکورناید قرار می گیرد و از مقوی ترین سبزیجات برای کاهش التهاب است. این گیاه نه تنها قلب را از التهابات خطرناک مصون می سازد و از سرطان پیشگیری می کند بلکه از التهاب و درد بیماری های همه گیری مانند آرتروز و نقرس کم می کند.
 

پیشگیری و درمان سرطان

ترکیبات متنوع و مهم اسفناج در درمان و پیشگیری از سرطان های مختلف از جمله مثانه، پروستات، کبد و ریه موثر اند. سایر ترکیبات اسفناج مانند فولات، توکوفرول و کولوروفیل با استفاده از مکانیزم های مختلف در پیشگیری و درمان سرطان نقش مهمی ایفا می کنند.
مطالعات اخیر نشان می دهد که اپوکسی سنتوفیل که در گروه کارتونئید قرار می گیرد به همراه نئوزانتان و ویولاگزانتین اسفناج در درمان سرطان بدخیم پروستات بسیار مفید است و مستقیما فعالیت تومور را تعدیل و از انتشار سرطان در بدن جلوگیری می کند.
 

محافظت از پوست

مواد مغذی و رنگدانه های اسفناج، پوست را از اشعه مخرب آفتاب از جمله اشعه ماورا بنفش مصون می سازد. علاوه بر مصونیت، در بازسازی سلول های تخریب شده تا حدی موثر است و از سرطان پوست در دراز مدت جلوگیری می کند.
 

تامین پروتئین لازم برای رشد کودکان

کارتن ملوان زبل که به خاطر خوردن اسفناج شخصیت اصلی معروف است تعمدا اسفناج را انتخاب کرده اند تا کودکان به خوردن اسفناج ترغیب شوند و رابطه مستقیم آن با قوی شدن بدن را درک کنند. کودکان باید با مصرف مداوم اسفناج خو گرفته و از پروتین ، املاح، و یتامین ها و سایر مواد مغذی آن بهره مند شوند. با این عادت غذایی در مراحل ابتدایی رشد ، به تکامل مناسب خواهند رسید.

منبع : سایت راستینه

بیشتر بخوانید :
معرفی اسفناج و خواص درمانی آن (بخش اول)
اسفناج در طب سنتی
معرفی اسفناج و خواص  آن
خواص دارویی اسفناج
خواص اسفناج
اسفناج؛ یک برگ و هزار خاصیت



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
play_arrow
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار