روش مواجهه با نق زدن های همسر (بخش دوم)

خانم ها خیلی اوقات برای بیان خواسته های خود روش اشتباه نق زدن را انتخاب می کنند. آقایان توجه داشته باشند خیلی مواقع خواسته های زن به حق بوده اما با شیوه ای آزار دهنده به ابراز آن ها می پردازند. در بخش...
شنبه، 9 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
روش مواجهه با نق زدن های همسر (بخش دوم)

1. با دقت گوش دهید

بهترین روش برای اینکه بفهمید همسرتان دقیقاً چه می خواهد این است که خوب به حرف های او گوش دهید. برای بهبود روابط خود وقت بگذارید. قطعاً یکی از مهارت های برقراری یک ارتباط سالم و پایدار گوش دادن فعال است.
 
سعی کنید با برقراری تماس چشمی و انجام حرکات سر نشان دهید با دقت به حرف های همسرتان گوش می دهید. همچنین بعد از اینکه حرف های همسرتان تمام شد، می توانید خلاصه ای از حرف هایش را بیان کنید تا هم شما و هم او مطمئن شوید حرف هایش را فهمیده اید. مثلاً می توانید بگویید: "از حرف های تو اینطور برداشت کردم که انتظار داری در کارهای خانه بیشتر کمک کنم. درسته؟"
 

2. راهی برای توافق بیابید

شما باید در مورد رفتار همسرتان با او مکالمه ای صریح و صادقانه داشته باشید. در طول مکالمه باید بکوشید تا زمینه هایی را برای رسیدن به یک توافق بیابید. یادتان باشد هر دوی شما از یک موضوع در رنجید.
 
مثلاً می توانید به همسر خود بگویید: "قبول دارم که نمی توانم در کارهای خانه به تو کمک کنم ولی خودت می بینی که چقدر سرم شلوغ است. اگر تو هم بتوانی اندکی از کارهایم را بر عهده بگیری من نیز قول می دهم در انجام کارهای خانه مشارکت کنم."
 

3. به همسر خود محبت کنید

احتمالاً غر زدن و نق نق کردن های همسر، برای شما یک مشکل جدی به حساب می آید. اما به خاطر داشته باشید همیشه هر فردی نقاط مثبت زیادی دارد و همسر شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. از سویی قطعاً روزها و خاطرات خوشی را در کنار یکدیگر داشته و دارید. پس بکوشید این صفات و خاطرات خوب را به یاد خود آورده و به همسر خود محبت کنید.
 
لازم است هر روز او را در آغوش بگیرید، با حرف های عاشقانه محبت خود را به او ابراز کنید و مثلاً وقتی با هم تلویزیون تماشا می کنید، دست خود را دور گردنش گذاشته و او را نوازش کنید. مطمئن باشید با محبت کردن بسیاری از مشکلات شما حل شده و او نیز از نق زدن دست بر می دارد. یادتان باشد بسیاری از مشکلات خانم ها ناشی از کمبود محبت از ناحیۀ همسر است.
 

4. مطمئن شوید حرف شما نیز شنیده شده است

اگر نق زدن ها و غرغر کردن های خانم به صورت مکرر اتفاق می افتد، احتمالاً شما نیز همیشه از او خواهش می کنید و می گویید: بس است، تمامش کن و ... ممکن است او نیز درخواست شما را اجابت کند و قول دهد دیگر این کارش را تکرار نکند. اما باید مطمئن شوید که حرف شما را شنیده و واقعاً قول داده است. شنیده شدن به این معنی است که او واقعاً حرف شما را فهمیده، قانع شده و در آینده نیز بر طبق آن عمل خواهد کرد.
 
اگر می بینید همسرتان کماکان به رفتارهای خود ادامه می دهد، بدانید حرفتان را آنگونه که باید و شاید نشنیده است. سعی کنید هیجانات و ناراحتی های خود را به صورت واضح و روشن برای همسرتان بیان کنید.
 
بگویید: "قبلاً برایت توضیح داده ام که این نق زدن ها چقدر مرا ناراحت، عصبانی و خسته می کند. احساس می کنم اصلاً حرفهایم را نشنیده ای، زیرا می بینم که باز هم داری غز می زنی. دوست دارم متوجه شوی که چقدر از این رفتارت آزرده خاطر می شوم.
 

5. به همسرتان بیشتر توجه کنید

همانطور که گفته شد ممکن است تمام مشکلات ناشی از عدم توجه شما به همسرتان نشأت بگیرد. حتی ممکن است خود خانم با یم مشکل هیجانی و یا عاطفی روبرو شده و خود را با نق زدن تخلیه کند. بهتر است با خود تأمل کنید تا شاید موفق شوید به علت اصلی نق زدن های او پی ببرید.
 
آیا همیشه اعتراض می کند که چرا زودتر به خانه نمی آیی؟ ممکن است چنین درخواستی، خصوصاً اگر به صورت مکرر انجام گیرد، حالتان را بد کند، اما باید بدانید او با این غز زدن ها به طور غیر مستقیم می خواهد بگوید که دوست دارد بیشتر در کنارش باشی.
 
بنابراین بکوشید اوقات بیشتری را در کنار یکدیگر باشید. آخر هفته ها به تفریح بروید و وقتی در خانه اید به جای تماشای تلویزیون و ور رفتن با گوشی نزد او رفته و با او همکلام شوید. مطمئن باشید با این نحوۀ برخورد خانمتان تخلیه شده و دیگر بر سر شما غر نخواهد زد.
 

6. نزد مشاور بروید

برخی اوقات شرایط به نحوی پیش می رود که کاری از دست زن و شوهرها بر نمی آید. اگر شما نیز تمام تلاش خود را برای حل مشکلتان کرده اید و باز هم نتیجه نگرفته اید، بهتر است از شخص سومی کمک بگیرید. مشاوره روشی عالی برای حل بسیاری از مسائل هسمران است چرا که در فرآیند مشاوره زوج ها روش های تعامل جدیدی را می آموزند.
 
سعی کنید همسر خود را راضی کنید تا با هم نزد یک مشاور کاربلد بروید. سپس بکوشید با به کار بستن راهکارهای او در جهت حل مشکلات خود قدم های مؤثری بردارید.
 
حتی اگر همسرتان راضی نشد تا با شما پیش مشاور بیاید، بهتر است خودتان تنها بروید. یک مشاور می تواند راهکارهایی برای کنار آمدن و یا حتی حل مشکل را پیش پای شما بگذارد.
 

7. اگر شرایط به همین شکل ادامه یافت، بی خیال نشوید

بالاخره باید برای این مشکل چاره ای اندیشید. درست نیست که تمام زندگی خود را با این شرایط روحی و روانی سپری کنید. حق هر فردی است که با آرامش زندگی کند. اگر می بینید همسرتان از این شیوه دست نکشید به فکر راه حلی جدید باشید و به هیچ وجه پشت گوش نیاندازید.
 
مثلاً می توانید بگویید: "همین دو هفتۀ پیش بود که مفصلاً در مورد این موضوع با یکدیگر گفتگو کردیم اما من هیچ تغییر مثبتی مشاهده نمی کنم. باید برای چندمین با بگویم که این رفتارت برایم بسیار آزار دهنده است."
 

8. بر تغییر اصرار کنید

اگر همسرتان قصد تغییر رفتارش را ندارد و نق زدن هایش را متوقف نمی کند، لازم است جدیت بیشتری به خرج داده و او را به تغییر رفتارش مجور سازید. اول از هر چیز مطمئن شوید نق زدن های همسرتان بی دلیل بوده و اشتباهی از شما رخ نداده است. در بسیاری از مواقع اشتباه و کم کاری از آقایان است و ممکن است با یک تغییر ساده، مثل تغییر در لحن و محبت کلامی، همسرتان بالکل تغییر کند.

اما اگر می بینید این روش ها فایده ای ندارد بهتر است خیلی جدی با همسرتان صحبت کرده و به او بگویید تحمل زندگی با این مقدار استرس، برایتان ممکن است نیست. اگر می خواهد به روش و شیوه اش ادامه دهد، شما نیز در ادامۀ این زندگی تجدید نظر خواهید کرد.

منبع: سایت ویکی هاو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما