اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ واکنش های جهانی به اعتراضات مردم آمریکا

اعتراضات علیه بی‌عدالتی و نژادپرستی در سراسر آمریکا و چندین کشور جهان پس از مرگ جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی همچنان ادامه دارد.جهان معتقد است آمریکا تحت رهبری ترامپ بدتر شده، و واقعاً می‌خواهد که آمریکا بهتر باشد.
جمعه، 23 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: فاطمه سمیع زاده
موارد بیشتر برای شما
اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ واکنش های جهانی به اعتراضات مردم آمریکا
به گزارش راسخون، در پی قتل جورج فلوید ۴۶ ساله، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس آمریکا، اعتراضات خیابانی از زمان وقوع این جنایت تاکنون در بیشتر شهر‌ها و ایالت‌های این کشور و همچنین نقاط مختلف جهان ادامه دارد.

جورج فلوید به دست یک پلیس سفید پوست که زانوی خود را حدود نُه دقیقه بر گردن او فشار داده بود به طرز فجیعی کشته شد.

ویدئویی که از صحنه قتل او منتشر شد نشان می‌دهد او بار‌ها می‌گوید «نمی‌توانم نفس بکشم» و حالا این جمله پایانی فلوید به شعار معترضان در تظاهرات‌های ضد نژادپرستی در سراسر جهان تبدیل شده است

معترضان در شهر نیویورک روز پنج شنبه در اعتراض به مرگ جورج فلوید تجمع کردند و با ریختن رنگ قرمز در خیابان پنجم، ردپایی از رنگ قرمز به عنوان نماد "خون در خیابانها" به جا گذاشتند.

پلیس لس آنجلس (LAPD) گفته است که در حال تحقیق در خصوص ۵۶ مورد سوء رفتار توسط افسران پلیس در اعتراضات و ۲۸ مورد استفاده از زور است.

این مرکز به ۴۰ بازپرس دستور داده است تا به شکایات رسیدگی کرده و افسران متخلف را شناسایی کند. تاکنون هفت نفر از کارمندان اداره پلیس در نتیجه تحقیقات متهم شناخته شده و اخراج شده اند.

با بررسی ده ها مورد از اقدامات پلیس در جریان اعتراضات، مشخص شد که معترضان از جراحات جزئی تا جراحات جدی ناشی از گلوله های اسفنجی و پلاستیکی رنج می برند.
 

تشکیل منطقه خودمختار در سیاتل

تظاهر کنندگان خشمگین بخشی از شهر سیاتل آمریکا را به تصرف خود در آوردند.

بر این اساس، معترضان ضدنژادپرستی در شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا بخشی از شهر را به تصرف خود در آوردند و اعلام خودمختاری کردند. همچنین در همین بین میان معترضان و نیرو‌های پلیس زد و خورد صورت گرفت.
 
اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ واکنش های جهانی به اعتراضات مردم آمریکا

ترامپ سرکوب معترضان از سوی گارد ملی را به «بریدن کره با چاقو» تشبیه کرد

ترامپ در جریان سخنرانی در دالاس در تایید عملکرد خشونت آمیز گارد ملی گفت‏، کار آن‌ها مانند برش کره با چاقو بود.

کیل گرفینگ، خبرنگار شبکه ام اس ان بی سی آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: وقتی در جریان سخنرانی ترامپ در دالاس در مورد عملکرد گارد ملی در مقابله با اعتراضات در مینیاپولیس پرسیده شد، جواب داد: به اینکه (برای مداخله گارد ملی) تماس گرفتم بسیار افتخار می‌کنیم، من گفتم متأسفم، باید گارد ملی را وارد عمل کنیم. کار آن‌ها (گارد ملی) مانند برش کره با چاقو بود. بله، از گاز اشک آور و احتمالاً چیز‌های دیگری هم استفاده شد.

شهردار سیاتل فرمان اعزام نیروی نظامی از سوی ترامپ را غیرقانونی خواند

شهردار سیاتل آمریکا اعلام کرد صدور دستور اعزام نیرو‌های نظامی از جانب دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به این شهر برای بیرون کردن معترضانی که در بحبوحه تظاهرات سراسری در آمریکا یک منطقه را اشغال کرده و اعلام خودمختاری کرده اند، کاری غیرقانونی است.
 

تلاش معترضان در پورتلند برای ایجاد منطقه خودمختار

شبکه تلویزیونی راشاتودی روسیه تصاویری از تلاش ناکام معترضان ضد نژادپرستی را در شهر پورتلند آمریکا در ایجاد یک منطقه خودمختار بدون حضور نیرو‌های پلیس منتشر کرد. 
 

معترضان مسلح در سیاتل چادر برپا کردند

معترضان آمریکایی که برخی از آنها مسلح هستند در سیاتل در منطقه تحت تصرف خود چادر برپا کرده اند.

پیشتر معترضان آمریکایی توانسته بودند در بخشی از شهر سیاتل یک منطقه خودمختار برای خود ایجاد کنند.
 
اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ واکنش های جهانی به اعتراضات مردم آمریکا
 

واکنش رییس جمهور آمریکا به تصرف سیاتل توسط معترضان 

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به حوادث جاری در این شهر واکنش نشان داده است.  او از معترضان به عنوان «آنارشیست‌ها» یا «تروریست‌های داخلی» یاد کرده و گفته که آنها شهر را گرفته‌اند در حالی که «جی اینسلی» فرماندار واشنگتن حتی از این موضوع خبر ندارد. 

او ابتدا در توئیتی نوشت: «تروریست‌های داخلی سیاتل را که البته اداره آن در دست دموکرات‌های چپ‌گرای افراطی است اشغال کرده‌اند. نظم و قانون!»

رئیس‌جمهور آمریکا ساعاتی بعدتر نوشت: «آنارشیست‌ها سیاتل را تصرف کردند و فرماندار لیبرال دموکرات [واشنگتن] گفت که چیزی در این باره نمی‌داند.»

وی در ادامه تصریح کرد: «فرماندار چپ‌گرای افراطی، جی اینسلی و شهردار سیاتل به حدی بازی خورده‌اند که کشور بزرگمان نمونه‌اش را قبلاْ ندیده است. همین حالا شهرتان را پس بگیرید. اگر این کار را انجام ندهید من این کار را می‌کنم. این، بازی نیست. باید فوراْ جلوی آنارشیست‌ها را گرفت. سریع اقدام کنید.»
 
اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ واکنش های جهانی به اعتراضات مردم آمریکا

حضور کودکان در تظاهرات ضدنژادپرستی

ویدئویی از مشارکت کودکان و نوجوانان در جنبش تبعیض نژادی و ضد بی عدالتی در شهر کانزاس سیتی آمریکا را می بینید.

 


عشق و نفرت اروپا به آمریکا

بنجامین حداد، مدیر ابتکار آینده اروپا در شورای آتلانتیک، واشنگتن دی. ‌سی در یک گزارش خبری نوشت: «طی دو هفته گذشته، اروپایی‌ها برای طنین انداختن صدایشان در راهپیمایی‌ها علیه بی‌عدالتی نژادی در آمریکا بعد از مرگ وحشتناک جورج فلوید در دستان پلیس مینیاپولیس، به خیابان‌ها آمده‌اند. تجمعات وسیعی از مردم در پاریس، برلین، آمستردام، وین و لندن، عبارت و علامات "جان سیاه‌پوستان مهم است" را به دست گرفتند، در حالی که بسیاری نیز برای ابراز همبستگی خود با معترضان و رونامه‌نگاران آمریکایی- که با گاز اشک‌آور به طرز بی‌رحمانه مورد حمله و به جهت ایجاد فضا برای عکاسی از رئیس‌جمهور به اطراف رانده شدند- به شبکه‌های اجتماعی آمدند.

اعتراضات اروپایی اشکال مختلفی به خود گرفته و عموماً بیانگر مسائل محلی هستند. اما برای بسیاری از ناظران اروپایی، چیزی بیش از خشونت پلیس و روابط نژادی در آمریکا؛ یا بحث‌های مشابهی که در جوامع خودشان خودنمایی می‌کند، در معرض خطر قرار دارد. اروپایی‌ها در حال ابراز ناامیدی خود نسبت به رهبری آمریکا بعد از سه سال حکمرانی دولت ترامپ، و نیز ابراز همدردی خود نسبت به کشوری هستند که هنوز می‌خواهند به آن باور داشته باشند.

یک ناظر مجرب آلمانی پا را فراتر گذاشت و در توییتی نوشت: "آنچه در اینجا به مذاکره گذاشته می‌شود، آینده دموکراسی است". این می‌تواند به عنوان روایات جدید تأییدکننده پایان رهبری آمریکا، و سرآغاز- به اصطلاح- قرن آسیا باشد؛ که در جریان بیماری همه‌گیر  کرونا نیز در تجزیه و تحلیل برتری داشته‌اند. اما پاسخ جهانی به اعتراضات آمریکا- نخستین جنبش‌های عظیم در بسیاری کشورها بعد از ماه‌ها قرنطینه- بیشتر علامتی مبنی بر ادامه قدرت و ارتباط آمریکا هستند.

در اروپا، این‌ها صرفاً جنبش‌های اجتماعی نیستند. از رهبران سیاسی خواسته شده تا جبهه بگیرند. بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس گفت از قتل جورج فلوید "ناخوش و وحشت‌زده" شده است. دیگران، تفاوت اروپا و آمریکا را مورد تأکید قرار دادند. نایب رئیس کمیسیون اروپا، در نقش ارتقای سبک زندگی اروپایی، مدعی شد: "فکر نمی‌کنم در حال حاضر در اروپا مسائلی داشته باشیم که آشکارا به خشونت پلیس مربوط شوند یا از جنس مسائل ورای نژاد در سیستم‌های ما باشند... اما یک مسأله در اروپا داریم و آن هم مسئله نابرابری و توزیع درآمد است- که آنچه داریم را برای همه به بهترین تبدیل می‌کند". جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا زمانی که از او در مورد عکس‌العمل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در قبال اعتراضات پرسیده شد، به طرز خجالت‌آوری ۲۰ ثانیه سکوت کرد.

در برخی موارد، شرایط آمریکا سر از زخم‌های محلی برداشته است. در فرانسه، پرونده  "آدام ترائوره"، مرد سیاه‌پوست ۲۴ ساله که در سال ۲۰۱۶ در بازداشت پلیس جان سپرد، روی کار آمد.  ترائوره  در حومه پاریس، در حالی که سعی داشت از پلیس –بعد از صدور دستور توقف و درخواست ارائه کارت شناسایی- بگریزد، دستگیر شد. پلیس برای سال‌ها انجام هرگونه تخلف را انکار کرد و گزارش مقامات پلیس نشان می‌داد که آدام ترائوره بر اساس نارسایی قلبی ناشی از یک وضعیت از پیش موجود فیزیکی، در گذشته است. یک گزارش کالبدشکافی مستقل که هفته گذشته بعد از پیگیری حقوقی "آسا ترائوره"، خواهر قربانی منتشر شد نشان داد که آدام بر اثر "اختناق ناشی از وضعیت بدنی"، در جریان برخورد پلیس در حین بازداشت مرده است. با وجود محدودیت‌های جاری ناشی از ویروس کرونا، سه‌شنبه گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در پاریس رژه رفتند.

جوامع اروپایی با میراث استعماری خود و مسائل مؤخرتری نظیر ادغام، چندفرهنگی و ناسیونالیسم راست‌ افراطی مبارزه کرده‌اند. مقایسه بین جوامع اروپایی و آمریکا نیز البته دارای محدودیت‌های تاریخی و فسلفی خود است. به عنوان مثال فرانسه، تعریف بسیار متفاوتی از شهروندی ارائه می‌دهد که در آن تبعیت ضمنی از ارزش‌های جهانی جمهوری‌خواهانه بر اخلاق یا مشخصه‌های مذهبی قالب است.

گردآوری داده‌های اخلاقی و مذهبی حتی بر اساس قانون نیز ممنوع است و موارد معدود اقدامات مثبت، همچون آنچه در "مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس"، دانشگاه ممتاز امور دولتی انجام شد، مبتنی بر عوامل غیر اجتماعی-اقتصادی هستند. سال گذشته، قانون‌گذاران فرانسوی رأی دادند که کلمه "نژاد" را از قانون اساسی حذف کنند؛ اقدامی که به منظور پاک کردن یک مفهوم زشت از آگاهی ملی، مورد حمایت تعداد زیادی از فعالان ضد نژادپرستی قرار گرفت. اما محتمل هم هست که  ژست خطرناکی از سوی آمریکایی‌ها تلقی شود که نیات مشابه را مورد حمایت قرار می‌دهد.

این سنت، پاریس را برای بسیاری از هنرمندان و روشنفکران آمریکایی آفریقایی تبار مانند "جوزفین بیکر" یا "جیمز بالدوین"، در زمان‌هایی که تبعیض نژادی وجود داشته، به کشوری پناهنده-پذیر تبدیل کرده اما منتقدان می‌گویند این کشور از گفت‌وگوی آزاد درباره چالش‌های معاصر سر باز می‌زند.

نسل جدیدی از فعالان ضد نژادپرستی در فرانسه، بسیاری از مضامین آمریکایی را برای پشتیبانی از شکایات خود وارد کرده‌اند. "روخایا دیالو"، یک فیلمساز سیاهپوست فرانسوی که در رسانه‌های آمریکایی بسیار حاضر است، منتقد صریح این تلاش فرانسه برای پس زدن تعریف چندفرهنگی شهروندی فرانسه بوده و آنچه را که "نژادپرستی دولتی" خوانده، تقبیح می‌کند.

اما فراتر از روابط نژادی در اروپا، این اعتراضات در خلأ اتفاق نمی‌افتد، بلکه در زمانی رخ می‌دهند که محبوبیت آمریکا در اروپا، سه سال بعد از بحران ترنس-آتلانتیک، در مقدار پایینی ثابت مانده است.

بررسی که ماه گذشته از سوی بنیاد آلمانی "کوربر استیف‌تانگ" انجام شده نشان داد که تنها ۱۰ درصد پاسخ‌دهندگان آلمانی آمریکا را به عنوان مهم‌ترین شریک سیاست خارجی برلین قبول دارند (تنها ۴ امتیاز بالاتر از چین)؛ در حالی که ۷۳ درصد اظهار کردند نقطه‌ نظر آن‌ها درباره آمریکا با وجود بیماری کرونا، بدتر شده است.

نظرسنجی‌های مشابه در سایر کشورهای اروپایی نیز بیانگر نارضایتی نسبت به ایالات متحده هستند. دو سوم فرانسوی‌ها فکر می‌کنند که آمریکا ویروس کرونا را بدتر از فرانسه مدیریت کرده است. چنان که "نواح بارکین"، از صندوق "جرمن مارشال" عنوان کرده، " آمریکا در حال از دست دادن اروپا است".

حملات مکرر ترامپ علیه اتحادیه اروپا که این اتحادیه را "دشمنی" می‌خواند که قصد دارد "از آمریکا سوء‌استفاده کند"، همراه با اقدامات یک‌جانبه رئیس‌جمهور مانند خروج آمریکا از توافق پاریس و توافق هسته‌ای ایران، صدمات تدریجی در پی داشته است.

اخیراً در ماه مارس نیز، اقدام هماهنگ نشده برای بستن مرزها با کشورهای اروپایی همزمان با شیوع بیماری‌ کرونا، موجبات سرزنش کم‌سابقه‌ای را از جانب رهبران اروپایی فراهم کرد. در بسیاری از کشورها چنان که یک دیپلمات اروپایی به من گفت، اعتراضات معرف " ناامیدی همراه با کورسویی از امید" هستند.

راهپیمایی‌های عظیم اروپایی در واکنش به سیاست‌های آمریکا، برای کسانی که فریاد اعتراض علیه جنگ عراق در ۲۰۰۳ را به خاطر می‌آورند، چیز تازه‌ای نیست؛ حال چطور می‌توان این واقعیت را به حساب آورد که سایر شورش‌ها از هنگ‌کنگ گرفته تا سوریه، طغیان‌های مشابه حمایتی را در اروپا به راه نینداخته باشد!؟

یا اینکه غالباً نژادپرستی در جوامع آن‌ها، اروپایی‌ها را به شکل مشابهی تحریک نمی‌کنند؟

این ریاکاری‌ ها بیانگر روابط اسکیزوفرنیک مردم اروپا با ایالات متحده است: ترکیبی پیچیده از جذبه و تحقیر، عقاید منفی که با تماشای عیاشی فیلم‌های آمریکایی بر روی محصولات فناوری آمریکایی همراه شده است. چنین موردی در سال ۱۹۶۸ هم اتفاق افتاده، زمانی که شورش دانشجویان علیه محیط کالج‌های آمریکایی اهمیت جهانی پیدا کرد.

با این حال، یک رابطه عشق و نفرت مبتنی بر بی‌تفاوتی نیست. روزهای اخیر بازتاب متناقضی از رهبری آمریکایی نشان داده‌اند. اصطلاح شورش‌های جهانی علیه رئیس جمهور آمریکا و نابرابری ساختارهای سیاسی و اجتماعی آن از سوی خود معترضان هم دیکته می‌شوند. اینکه آنها در جوامع سراسر جهان طنین‌انداز می شوند، گواهی بر اراداتی است که اروپایی‌ها هنوز نسبت به مردم ایالات متحده دارند.

دولت بعدی آمریکا مطمئناً برای به‌ سازی روابطش با شرکای سنتی خود، راه درازی پیش رو دارد و احتمالاً باید بپذیرد که متحدانش بعد از تأثیر اقتصادی بیماری کرونا، خواهان دستیابی به خودمختاری بیشتری هستند. اما واکنش جهانی چند روز اخیر نشان می‌دهد که جهان هنوز آماده رویگردانی از آمریکا نیست.»


منبع:
1.باشگاه خبرنگاران جوان / اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا وارد هفدهمین روز شد/ ادامه حمایت ترامپ از سرکوب خشونت‌بار معترضان و تشکیل منطقه خودمختار در بخشی از سیاتل
2.فارس / تصرف بخش‌هایی از «سیاتل» توسط معترضان/واکنش ترامپ
3.آخرین خبر / حضور کودکان در تظاهرات ضدنژادپرستی
4.ایسنا / عشق و نفرت اروپا به آمریکا


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
تداوم تظاهرات ضد نژادپرستی مردم آمریکا در مقابل کاخ سفید / هم صدایی مردم جهان با مردم آمریکا
تداوم تظاهرات ضد نژادپرستی مردم آمریکا در مقابل کاخ سفید / هم صدایی مردم جهان با مردم آمریکا
چهارشنبه، 21 خرداد 1399
تداوم اعتراض آمریکایی‌ها به نژادپرستی/ واکنش های مقامات آمریکایی به اعتراضات مردمی
تداوم اعتراض آمریکایی‌ها به نژادپرستی/ واکنش های مقامات آمریکایی به اعتراضات مردمی
شنبه، 17 خرداد 1399
معترضان آمریکایی مجسمه جورج واشنگتن در شهر پورتلند را به زیر کشاندند
معترضان آمریکایی مجسمه جورج واشنگتن در شهر پورتلند را به زیر کشاندند
شنبه، 31 خرداد 1399
ادامه اعتراضات مردمی در آمریکا /  معترضان ستاره هالیوودی دونالد ترامپ را مخدوش کردند
ادامه اعتراضات مردمی در آمریکا / معترضان ستاره هالیوودی دونالد ترامپ را مخدوش کردند
سه‌شنبه، 20 خرداد 1399
ادامه تظاهرات مردم آمریکا / معترضان: قوانین باید عوض و صدای ما شنیده شود
ادامه تظاهرات مردم آمریکا / معترضان: قوانین باید عوض و صدای ما شنیده شود
جمعه، 16 خرداد 1399
معترضان خشمگین از سراسر آمریکا به خیابان‌ها آمدند/ فراخواندن گارد ملی / آغاز شلیک مستقیم پلیس به معترضان
معترضان خشمگین از سراسر آمریکا به خیابان‌ها آمدند/ فراخواندن گارد ملی / آغاز شلیک مستقیم پلیس به معترضان
جمعه، 9 خرداد 1399
افزایش 5 درصدی قیمت نفت در بازار جهانی/ بازگشت برنت به بالای 35 دلار
افزایش 5 درصدی قیمت نفت در بازار جهانی/ بازگشت برنت به بالای 35 دلار
جمعه، 23 اسفند 1398
تظاهرات آمریکایی‌ها علیه جنگ‌افروزی ترامپ
تظاهرات آمریکایی‌ها علیه جنگ‌افروزی ترامپ
يکشنبه، 15 دی 1398
پنج دلیل برای مرگ مغزی ناتو
پنج دلیل برای مرگ مغزی ناتو
سه‌شنبه، 19 آذر 1398
روزهای تنهایی اردوغان
روزهای تنهایی اردوغان
سه‌شنبه، 23 مهر 1398
موارد بیشتر برای شما
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
بررسی مرقع و قطاع در خوشنویسی
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
play_arrow
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
play_arrow
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
play_arrow
حمله پهپادی حزب‌ الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
play_arrow
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
play_arrow
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
play_arrow
دبیرکل حزب‌الله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تل‌آویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
play_arrow
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
play_arrow
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
play_arrow
گروسی: در پارچین و طالقان سایت‌های هسته‌ای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
play_arrow
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
play_arrow
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعه‌نویی
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
play_arrow
رهبر انقلاب: حوزه‌ علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیده‌های جدید نظر بدهد
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
play_arrow
حملات خمپاره‌ای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها
play_arrow
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیست‌ها