ویژگیهای شهید آیت الله اشرفی اصفهانی(رحمت الله علیه)

مرحوم شهید بزرگوار حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا عطاءالله اشرفی را در این مدت طولانی به صفای نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالی بودن از هواهای نفسانی و ترك هوا و اطاعت امر مولا و جامعیت علم مفید و عمل صالح می‌شناختم و در عین حال، مجاهد و متعهد و قوی النفس بود ... ».
يکشنبه، 21 مهر 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ویژگیهای شهید آیت الله اشرفی اصفهانی(رحمت الله علیه)
ویژگیهای شهید آیت الله  اشرفی اصفهانی(رحمت الله علیه)
ویژگیهای شهید آیت الله اشرفی اصفهانی(رحمت الله علیه)

« مرحوم شهید بزرگوار حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا عطاءالله اشرفی را در این مدت طولانی به صفای نفس و آرامش روح و اطمینان قلب و خالی بودن از هواهای نفسانی و ترك هوا و اطاعت امر مولا و جامعیت علم مفید و عمل صالح می‌شناختم و در عین حال، مجاهد و متعهد و قوی النفس بود ... ».
جمله‌ بالا بخشی از پیام رهبر كبیر انقلاب حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه)به مناسبت شهادت این شهید محراب است. امام (رحمت الله علیه)در این جمله كوتاه، صفات و خصوصیاتی را بر می‌شمرد كه هر یك موجب امتیاز یك انسان الهی و یك عالم متعهد است كه به بعضی از آنها می‌پردازیم.

صفای نفس

صفای نفس شهید اشرفی آن چنان بود كه دیدار كنندگان با او از ملاقاتش دل نمی‌كندند و اگر ملاقات به تعویق می‌افتاد، دل شكسته می‌گشتند. صورت نورانی‌اش به قدری جذاب بود كه به وقت خداحافظی بعضی با چشم گریان منزل را ترك می‌كردند.

آرامش روح

شهید محراب مصادیق بارز آیه شریف « یا ایتها النفس المطمئنه » بود و هرگاه انسان نظر به صورت نورانی و محاسن سفید این عالم می‌نمود، به یاد خدا می‌افتاد و آرامش روح پیدا می‌كرد. او هیچ‌گاه از شهادت و مرگ هراسی نداشت و وقتی با تلفنهای مجهول و ناشناخته ایشان را به مرگ تهدید می‌كردند، پاسخ می‌داد: شهادت منتهای آرزوی من است.

اطمینان قلب

این صفت از صفات برجسته وی بود. وقتی در مشكلات با او مشورت می‌شد، با خاطری جمع و قلبی مطمئن توصیه به صبر می‌فرمود و به مصداق آیه شریف « الا بذكر الله تطمئن القلوب»، لبانش اغلب به ذكر خدا مشغول بود و كلمه « یا الله » و « یا حسین » را بسیار برزبانی جاری می‌كرد و رخسارش بر افروخته می‌شد.

تواضع و فروتنی

شهید محراب، مراجعین به منزل را خود شخصاً پاسخ می‌داد و حتی در منزل را نیز در اكثر اوقات، خود به روی مردم می‌گشود و شخصاً از مهمانان پذیرایی می‌كرد. محل نشستن ایشان در اول اتاق بود و به هنگام گفت‌وگو سخن كسی را قطع نمی‌كرد. تلفنها را خود جواب می‌داد و وقتی از نظر امنیتی به او پیشنهاد می‌شد كسی دیگر جواب تلفنها را بدهد، می‌گفت: من طلبه‌ای بیش نیستم و شأن و مقامی ندارم و از این گونه تشریفات متنفرم و می‌فرمود:« زندگی امام از همه ما‌ها ساده‌تر است. باید ساده زندگی كرد».
وضع زندگی ایشان آن‌قدر ساده بود كه نمی‌توانستند حتی از سه چهار نفر پذیرایی كنند.

عشق به اهل‌بیت علیهم‌السلام

شهیدآیت الله اشرفی اصفهانی فوق العاده به خاندان عصمت و طهارت علاقه‌مند بود. در اكثر گرفتاریها توسل به حضرتزهرا» سلام‌الله‌علیها» می‌جست. هر سال ماه رمضان یك ختم قرآن جهت چهارده معصوم علیهم‌السلام تلاوت می‌كرد. در بسیاری از كسالتها از تربت امام حسین علیه‌السلام شفا می‌گرفت.
زیارت عاشورای ایشان هیچ‌گاه تعطیل نشد. زیارت جامعه و دعای كمیل را از حفظ بود و تا زنده بود دعای كمیل ایشان ترك نشد.
منبع: ماهنامه سروش وحی




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.