گودزيلا عليه گيدورا!

باراک اوباما ـ سياهي که رئيس جمهور شد ـ از همان زمان اعلام کانديداتوري اش ، سوژه ي جذابي براي خبرنگارها بود و اين جذابيت هنوز هم ادامه دارد . همين 2 هفته پيش بود که رسانه ها پرونده هاي مفصلي را براي پايان...
يکشنبه، 18 مرداد 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گودزيلا عليه گيدورا!
گودزيلا عليه گيدورا!
گودزيلا عليه گيدورا!

نويسنده : سيد احسان عمادي



باراک اوباما ـ سياهي که رئيس جمهور شد ـ از همان زمان اعلام کانديداتوري اش ، سوژه ي جذابي براي خبرنگارها بود و اين جذابيت هنوز هم ادامه دارد . همين 2 هفته پيش بود که رسانه ها پرونده هاي مفصلي را براي پايان صدمين روز کار او به عنوان رئيس جمهور تدارک ديدند . در اين پرونده ها ، يک نمونه جالب هم بود ؛ مقايسه اوباما با سارکوزي ؛ رئيس جمهور فرانسه ـ مردي که شاهزاده آندوراست ـ هم يکي ديگر از آن چهره هاي جنجالي و جذاب براي رسانه هاست .
سارکوزي از همان لحظه اولي که اوباما سر کار آمد نارضايتي اش را از نتيجه انتخابات اعلام کرده بود و گفته بود : « نمي دانم روابط فرانسه و آمريکا اين بار چطور پيش خواهد رفت » اما بعد از بروز اختلاف بين سارکوزي و اوباما در اجلاس G8 بود که اختلاف سياست هاي دو رئيس جمهور و همچنين اختلاف هاي خودشان سوژه رسانه ها شد . اختلاف هايي که يک فهرست کامل و بلند بالا را شامل مي شوند .

تيپ ، قيافه و ويژگي هاي ظاهري :

طبعاً مهم ترين تفاوت 2 رئيس جمهور که در اولين نگاه خودش را نشان مي دهد و پي بردن به آن تنها به 2 چشم بينا ( حتي در همان مفهوم ظاهري ، نه معناي استعاري اش ) نياز دارد ، رنگ سفيد صورت سارکوزي در کنار سياهي چهره اوباماست . بعدش مي رسيم به قد کوتاه 168 سانتي متري طرف فرانسوي در مقابل قامت رشيد همتاي آمريکايي که حتي در 54 سالگي هم نيکلاي را آزار مي دهد . سارکوزي معمولاً کفش هاي پاشنه دار مي پوشد و توي عکس هاي دوتايي با همسرش ، روي نوک پنجه مي ايستد تا کوتاهي اش آن قدرها توي چشم نزند . اصلاً شايد براي فرار از همين عقده است که رئيس جمهور فرانسه اين قدر در انتخاب پيراهن و شلوار و کروات حساسيت به خرج مي دهد و مُدام به سر و وضعش مي رسد ؛ تا آنجا که مجله مد و لباس Vanity Fair او را در در کنار بردپيت و ديويد بکهام به عنوان شصت و هشتمين خوش پوش دنيا انتخاب کرده است . از آن طرف اوباما که چنين خود کم بيني هايي ندارد و فهميده که « نه همين لباس زيباست نشان آدميت » ، بيشتر دنبال جان آدميت بوده و در نتيجه هنوز هيچي نشده ، همه جا او را به عنوان يک سخنران قهار مي شناسند . صداي او که چندان بي شباهت به مورگان فريمن نيست ، باعث شده که 2 بار جايزه ي گرمي بهترين آلبوم گفتاري جهان را به خاطر روخواني کتاب هاي صوتي ( Audio book ) « روياهايي از پدرم » و « جسارت اميد » ببرد .

اصل و نسب :

نه « سارکو » تا هفت پشتش فرانسوي است ، نه باراک بچه ناف نيويورک ؛ هر دوي آنها فرزندان مهاجرت هستند . پدر « نيکلاي پل استفان سارکوزي دو ناژي بوشکا » ( که احتمالاً موقع نامگذاري پسرش قصد داشته پوز پله و بقيه برزيلي ها را بزند ) يک سرباز مجاري ارتش سرخ بود که در حيص و بيص جنگ جهاني دوم ، وقت را مغتنم شمرد و فلنگ را بست و همراه عليا مخدراتش که خانمي يهودي و از اهالي يونان بود ، جمع کردند آمدند فرانسه و 10 سالي بعد از پايان جنگ ، نيکلاي را در پاريس به دنيا آوردند . وضع « باراک حسين اوباماي جونيور » تا اندازه اي فرق مي کرد . او در آمريکا به دنيا آمد اما بعد همراه پدر کنيايي و مادر آمريکايي به سرزمين پدري رفتند و مدتي در آنجا روزگار گذراندند . فقط وقتي اوباماي سنيور ديد که در کشور آبا و اجدادي ، امکانات کافي براي تحصيل پسرش موجود نيست ، او را همراه خانم والده پس فرستاد آمريکا . هيچ کس در فرانسه و آمريکا براي پدران سارکوزي و اوباما فرش قرمز پهن نکرد و آنها زندگي سختي را گذراندند اما پسران در قبال مهاجرين رفتار متفاوتي در پيش گرفتند . نيکلاي لجباز ، اصلاً ميانه اي با مهاجرين ندارد ؛ به آنها گفته « تفاله » و قول داده از فرانسه اخراجشان کند اما اوباما با نيش باز هموطنان هم نژاد و مهاجرش را تحويل مي گيرد .

تحصيلات :

هر چقدر سارکوزي در زمينه ي درس و مشق ، خنگ و تنبل و دودره باز بود ، اوباما اهل صلاح و فلاح و دود چراغ خوردن و خرخواني در آمد . اولياي نيکلاي در عنفوان نوجواني اسمش را در يکي از مدارس دولتي پاريس نوشتند ( يحتمل مي دانستند که فرستادنش به مدرسه غيرانتفاعي فقط پول حرام کردن است ) اما دلبندشان حسابي گل کاشت و ا زهمان اوايل (!) رفوزه شد . بعدش از يک مدرسه خصوصي کاتوليک ها سر در آورد . به شهادت شهود ، آنجا هم نمره هايش چنگي به دل نمي زد اما به هر جان کندني بود درسش را تمام کرد و رفت دانشگاه پاريس تا در رشته ي حقوق خصوصي و حقوق تجاري مدرک بگيرد . بعد هم رهسپار موسسه مطالعات سياسي پاريس شد اما سر آخر نمره ي زبان انگليسي اش به حد نصاب نرسيد و باز يک وري توي کوزه افتاد . نيکلاي که ديد امروزه روز با يک ليسانس حقوق فکسني ، به انسان فحش هم نمي دهند چه برسد به کار ، آزمون وکالت داد و سربلند از اين امتحان تخصص وکالت « خانواده و تجارت » بيرون آمد ( احتمالاً بعداً موقع طلاق بازي ها اين مدرک خيلي به دردش خورد ! ) اما باراک چطور ؟ تحصيلاتش در رشته حقوق را در دانشگاه کلمبيا شروع کرد و در هاروارد به پايان رساند ( در کلمبيا ، ادوارد سعيد يکي از استادانش بود ) ، ضمن اينکه 12 سال هم در دانشگاه شيکاگو « حقوق اساسي » تدريس مي کرد .

سوابق سياسي :

ممکن است بپرسيد اگر سارکوزي توي دانشگاه سر کلاس نمي رفت و تمرين تحويل نمي داد و سر امتحان دنبال روش هاي نوين « تقلب » بود ، پس کلاً اوقاتش را چگونه مي گذراند ؟ يک نگاه مختصر به رزومه سياسي 25 ساله « شومن » پاريسي اليزه ، جواب شما را مي دهد ؛ نيکلاي از همان دوران دانشجويي کله اش بوي قورمه سبزي مي داد . وقتي به دانشگاه پاريس که يکي از هسته هاي مرکزي شروع انقلاب 1968 فرانسه بود رفت ، فوراً قاتي جناح دست راستي سياسي بازي هاي دانشگاه شد و حسابي از خودش شور و فعاليت و قابليت سياسي در کرد . او از سال 2000 به بعد ، 4 سال وزير کشور و يک سال وزير اقتصاد و صنايع کابينه شيراک بود . ضمن اينکه رهبري اتحاديه جنبش هاي مردمي را هم براي 3 سال بر عهده داشت . اما طفلي باراک ، اين قدر سرش توي کتاب و تحقيق و مطالعه بود که نمي رسيد وقتش را براي « کنشگري سياسي » و اين قبيل امور تلف کند . اوباما در سال 2000 39 سالگي براي عضويت در مجلس نمايندگان آمريکا کانديدا شد اما توي ديوار خورد و راي نياورد .
او در ادامه با الگو قرار دادن زندگي تيمور لنگ ، بسي کند و کاويد و کوشش نمود تا از سنگ خاراي انتخابات راهي برگشود و نماينده ي ايلي نويز در مجلس سنا شد . علماي علم رياضي تابع رشد معروفيت و محبوبيت سياسي اوباما را Exponential ( نمايي ) ارزيابي مي کنند .

ازدواج :

نيرزد عسل جان من زخم نيش / قناعت نکوتر به دوشاب خويش ، ظاهراً زندگي شخصي باراک اوباما به شدت تحت تاثير اين بيت سعدي شيرازي قرار دارد و او قناعت را به تجربه گرايي و تنوع طلبي ترجيح داده است . چرا که بعد از اولين ازدواجش در سال 91 ، ديگر فيلش ياد هندوستان نکرده و زندگي خوش و خرمي را به همراه عيال و 2 دخترش مي گذراند . همسر ايشان ـ ميشله خانم ـ عاقله زن 45 ساله موقر و سنگين و رنگيني است که مثل خود باراک حقوق خوانده و آشنايي اش هم ا زهمکاري در يک موسسه حقوقي کليد خورده است . از آن طرف ظاهراً سارکوزي به آن يکي خواجه شيراز ارادت داشته که مي فرمايد : « شهري است پر کرشمه حوران ز شش جهت / چيزيم نيست ورنه خريدار هر ششم » البته سارکوزي بر خلاف حافظ « چيزيش بود » و به همين خاطر تا حالا 3 تا از اين 6 تا را به همسري گرفته و 2تايشان را هم طلاق داده ؛ ماريا دو منک کوليولي ، سيسيليا آلبنيز و کارلا بروني ، تيم همسران آقاي سارکوزي را در 27 سال اخير تشکيل مي دهند که 2 تاي آخري قبلاً مدل لباس بودند و کارلا خانم هم به مشاغلي چون خوانندگي ، نوازندگي ، آهنگسازي و ترانه سرايي اشتغال دارد . نيکلا از 2 ازدواج اولش 3 تا پسر کاکل زري هديه گرفته و فعلاً از کارلا بچه دار نشده .

رقابت سياسي با زنان :

زنها نه فقط در زندگي شخصي ، بلکه در عالم سياست هم دست از سرنيکلاي و باراک بر نداشته اند و اوباما براي کانديداتوري در انتخابات آمريکا و معرفي شدن به عنوان کانديداي نهايي حزب دموکرات ، رقابت نزديک و تنگاتنگي بت هيلاري کلينتون داشت که در تاريخ انتخابات ايالات متحده بي سابقه بود . تا قبل از آن هميشه رقابت اصلي در انتخابات نهايي بين کانديداهاي 2 حزب دموکرات و جمهوريخواه در مي گرفت و کانديداي هر حزب بي شک و شبهه از پيش مشخص بودند . اما رقابت بين هيلاري و اوباما آن قدر داغ و حساس شد که در بعضي مقاطع حتي طرفدارانشان به تخريب رقيب هم حزبي روي آوردند . رقيب اصلي سارکوزي در انتخابات سال 2007 هم خانم سگولن رويال از حزب سوسياليست بود که در نهايت شکست خورد . به اين ترتيب ، حضور نيکلاي و باراک باعث شد خانم هاي فرانسوي و آمريکايي تا اطلاع ثانوي پشت در بمانند و داغ رياست جمهوري به دل ، به وزارتخانه دل خوش کند .

شعارهاي انتخاباتي :

آنهايي که دل و جگر دارند دوست دارند فلک را سقف بشکافند و طرحي نو دراندازند و آنهايي که محتاط تر و دست به عصاترند ، به هميني که دارند دل خوشند . اين تفاوت از زمين تا آسمان اوباما و سارکوزي است ؛ اولي از « اميد بزرگ براي عدالت اجتماعي » مي گويد و دومي از وضعيت اجتماعي موجود دفاع مي کند . اوباما از « ايمان به تغيير » گفت ، سعي کرد به جوان ترها ميدان بدهد و آنها را به عرصه بياورد ؛ رفتارهايي که باعث شده طرفدارانش او را با جان کندي مقايسه کنند ؛ هر چند مخالفان او به جد معتقدند که اين حرف ها شعاري بيش نيست و ملت همان طوري بدبخت و بحران اقتصادي زده باقي مانده اند .
اينها در حالي است که سارکوزي خودش را عاشق دو آتشه توني بلر مي داند ؛ نخست وزير سابق انگليس که طرفدار سياست هاي چرخشي بود و تعريف و تمجيد يا فحش و فضيحت روزنامه ها و تلويزيون ها بيشتر از هر چيزي برايش اهميت داشت . کمپين انتخاباتي سارکوزي هم حسابي روي شعار « آزاد سازي اقتصاد شبه سوسياليستي فرانسه با مدل انگليسي » زوم کرده بود و خب ، اين شعارهاي بيگانه پرستانه خيلي به مذاق روشنفکرهاي اهل کاف و سيگار فرانسوي که بعضاً شير ژيان را هم در محضر خود به کس ندارند ( يعني داخل ادم حساب نمي کنند ) خوش نمي آيد .

اختلاف سياست ها سر چي هست ؟

من بوش رو مي خوام !
روح تفاوت سياست هاي سارکوزي و اوباما را مي توانيد در همان بند « اصل و نسب » ببينيد ؛ جايي که رئيس جمهور فرانسه مي خواهد « تفاله هاي مهاجر را بيندازد بيرون » . سارکوزي آدم شرخر و شاخ و بالي به نظر مي رسد . او بعد از سال ها فرانسه را در 2 جنگ عراق و افغانستان با آمريکا همراه کرد و به اين ترتيب ، ژست صلح طلبي و روشنفکر نمايي هموطنانش را به فنا داد . در آفريقا هم حرف هاي عجيب و غريبي به زبان آورد و کلهم تاثير استعمار فرانسه بر بيچارگي آفريقايي هاي بدبخت را انکار کرد و گفت هر چي مي کشند ، از بي عرضگي خودشان است ! سارکوزي حتي در قبال مساله هسته اي ايران هم سياست تندتري از شيراک در پيش گرفت و چند بار با اظهار نظرهاي بي اساس ، خودش را ضايع کرد . بعد از سر کار آمدن اوباما هم سارکوزي به تيپ و تاپ او زد و در مجامع مختلف اعلام کرد که با تريپ اوباما حال نمي کند و هر چه هيلاري کلينتون سعي کرد به ملت دنيا حالي بکند که خر سياست خارجي آمريکا همان خر قبلي است و فقط پلانش عوض شده ، به خرج سارکوزي نرفت که نرفت .
منبع:همشهري جوان شماره ي 212




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
این روزها اسرائیلی‌های زیادی به ایران جواب مثبت می‌دهند!
play_arrow
این روزها اسرائیلی‌های زیادی به ایران جواب مثبت می‌دهند!
کشورهای عربی مایه ننگ منطقه‌اند، ببینید ایران با اسرائیل چه کرده!
play_arrow
کشورهای عربی مایه ننگ منطقه‌اند، ببینید ایران با اسرائیل چه کرده!
شورای حکام قطعنامه بدهد پاسخ می‌دهیم/ برجام خاصیت سابق را ندارد
play_arrow
شورای حکام قطعنامه بدهد پاسخ می‌دهیم/ برجام خاصیت سابق را ندارد
واکنش عراقچی به خبر دیدار نماینده ایران با ایلان ماسک
play_arrow
واکنش عراقچی به خبر دیدار نماینده ایران با ایلان ماسک
تصاویری از خسارات وارده به حیفا بر اثر حمله موشکی حزب‌الله
play_arrow
تصاویری از خسارات وارده به حیفا بر اثر حمله موشکی حزب‌الله
شکار سرباز صهیونیست توسط تک‌تیرانداز القسام
play_arrow
شکار سرباز صهیونیست توسط تک‌تیرانداز القسام
پیام شیربچه فلسطینی از میان ویرانه‌ها به اسرائیل و آمریکا
play_arrow
پیام شیربچه فلسطینی از میان ویرانه‌ها به اسرائیل و آمریکا
همراه با پویش ایران همدل در سراسر کشور
play_arrow
همراه با پویش ایران همدل در سراسر کشور
ضاحیه پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی
play_arrow
ضاحیه پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی
لحظه اصابت موشک‌های اسرائیلی به مناطق مسکونی در بیروت
play_arrow
لحظه اصابت موشک‌های اسرائیلی به مناطق مسکونی در بیروت
خیابانی: آقای قلعه‌نویی! خیلی از مردم با شما مخالف هستند!
play_arrow
خیابانی: آقای قلعه‌نویی! خیلی از مردم با شما مخالف هستند!
روایت کمتر دیده شده آیت‌الله خامنه‌ای از آزاد سازی سوسنگرد
play_arrow
روایت کمتر دیده شده آیت‌الله خامنه‌ای از آزاد سازی سوسنگرد
رفتار عجیب یک مخالف با رئیس کمیسیون مرکزی انتخاباتی گرجستان
play_arrow
رفتار عجیب یک مخالف با رئیس کمیسیون مرکزی انتخاباتی گرجستان
بندر اشغالی حیفا زیر آتش حزب‌الله
play_arrow
بندر اشغالی حیفا زیر آتش حزب‌الله
در هر جنگی بین ایران و آمریکا در کنار ایران خواهم ایستاد!
play_arrow
در هر جنگی بین ایران و آمریکا در کنار ایران خواهم ایستاد!