اینترنت، کذب ها و روابط جنسی

یکی از جذابیت‌های شبکه جهانی اینترنت به ویژه برای کاربران پرو پا قرص آن،وجود کلوپ های گفتگو و چت روم‌های اینترنت است،اما این که چه قدر این کلوپ‌ها کارآیی مفید فرهنگی و علمی داشته‌اند،جای بحث و بررسی دارد.مقاله زیر با طرح بحث
شنبه، 4 مهر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اینترنت، کذب ها و روابط جنسی
اینترنت، کذب ها و روابط جنسی
 

نویسنده: زندرا هاقس (Zondra Hughes
 
 


 
یکی از جذابیت‌های شبکه جهانی اینترنت به ویژه برای کاربران پرو پا قرص آن،وجود کلوپ های گفتگو و چت روم‌های اینترنت است،اما این که چه قدر این کلوپ‌ها کارآیی مفید فرهنگی و علمی داشته‌اند،جای بحث و بررسی دارد.مقاله زیر با طرح بحث نقش کلوپ‌های مذکور در ایجاد عشق مجازی و روابط جنسی،به موضوع دروغ پردازی و شخصیت‌سازی تصنعی و نیز فرجام ناخوشایند اکثریت غالب این روابط اشاراتی دارد.
با مختصر فشاری بر صفحه کلید و به کارگیری ماوس کامپیوتر،این [چهره‌های] مجازی متقلب،بی‌درنگ به شبکه جهانی دروغ پردازی(اینترنت)وصل می‌شوند.دنیای اینترنتی،دنیایی است که یک زن متاهل47 ساله و صاحب سه فرزند،به راحتی تغییر چهره داده و خود را به عنوان دختری هفده ساله و پرشور و نشاط جا می‌زند.
دنیایی که در آن،یک دانش آموز اخراجی و بیکار،تغییر چهره داده و خود را صاحب یک شرکت آتیه‌دار و رو به ترقی معرفی می‌کند.عرصه‌ای که یک زندانی(تعجب نکنید،دربسیاری اززندان‌ها دسترسی به اینترنت امکان‌پذیراست)می تواند با چهره‌های مبدل،تبدیل به افسر ویژه‌ای شود که می‌خواهد ازدستبرد زدن به حساب بانکی آن لاین شما توسط افرادی که قصد تهدید دارند،"ممانعت" به عمل آورد.
اینترنت دنیایی است که متجاوزین به عنف و آدم ربایان در آن ولگردی و پرسه زنی می‌کنند و بقیه افراد جاده صاف کن، که خود را شهروندانی قانونمند تصور می‌کنند،ساعتها وقت خود را صرف گفتگو در این فضای مجازی می کنند،در صورتیکه واقعیت چیز دیگری است.آنها بر موجی سوار شده‌اند که به دنبال قربانیان تازه‌ای می‌گردند.
بسیاری از زوج‌ها،دوست‌ دخترها،دوست پسرها و نامزدها(زن و مرد)هستند که از طریق اتاق‌های گفت و گو (اتاق های چت) با هم ارتباط برقرار می‌کنند.دسته‌ها و گروه‌هایی به صورت آن لاین می باشند که افراد مجرد در زمان‌های مشخص به آنها پیام فرستاده و متقابلا پیام دریافت می‌نمایند و گاهی این ارتباط ساعت‌ها به طول می‌انجامد و هرگزهم موجب گمراهی آن‌ها از ارتباط حقیقی(زندگی زناشویی)نمی‌شود.
اما عده‌ای نیزحقیقتا گمراه می‌شوند و هرگز نمی توانند خود را از شبکه ی آشفته اینترنت رهاکنند؛نمی‌توانند معشوقه‌های جدید کامپیوتری خود را کنار زده و یا آنها را مهار کنند،برعکس آنها را بر روابط زندگی خود ترجیح می‌دهند.
بسیاری از زنانی که مورد بی‌مهری شوهرانشان قرار گرفته‌اند،معتقدند،زمانی که از نزدیک شاهد روابط شوهران خود با معاون جذاب اداره،دوست صمیمی دوره دبیرستان شوهرانشان و یا آن خانم‌ صاحب سبک در آرایشگاه بودند،هرگز باور نمی کردند که سیستم کامپیوتری شخصی آنها نیز تبدیل به رقیبی برای روابط عاشقانه با همسرانشان شده باشد.
فرانکی از اهالی بوستن می‌گوید:
"او(شوهرش)همیشه درخانه می ماند و من فکرمی‌کردم،دلیل خاصی ندارد.ما هردو دریک خانه زندگی می کنیم ولی به ندرت پیش می‌آید که فرصتی را با هم در یک اتاق صرف گفتگو کنیم.یک شب از روی اتفاق فراموش کرده بود صفحه مربوط به کنترل ایمیل‌های شخصی خودش را ببندد و من با مراجعه به آنها دریافتم که زن‌های بسیاری با او مکاتبه دارند.تمام آنها را پرینت گرفته و جلوی رویش گذاشتم.در حال حاضر،پی‌گیری کار را به وکیلی سپرده‌ام و تلاشمان بر این است که مشکل به زودی مرتفع گردد،ولی اعتماد میان ما خیلی وقت است که از بین رفته و آن کامپیوتر[کذایی]هم مدتها است که بدون مشتری در گوشه‌ای افتاده است".
کیمبرلی یانگ روان‌شناس پنسیلوانیایی و نویسنده اثر گرفتاری در اینترنت می‌گوید:
"این گونه مردان،زمانی متوجه می‌شوند که زن‌هایشان آن‌ها را در فضای مجازی[اینترنت]تعقیب می‌کرده‌اند که بسیار دیر شده است".
دکتر یانگ می‌گوید:
"در بسیاری از موارد،آن چه رخ می‌دهد صرفا برقراری رابطه عاشقانه از نوع صوری و مجازی نیست،یعنی طرفین تنها به تبادل نام اکتفا نمی‌کنند.این افراد ارتباط عاطفی با دوست اینترنتی خودرا عمیق‌تر کرده وهمین مساله،جایگزین ابراز محبت و احساسات نسبت به همسرانشان در منزل می‌شود.
بی‌اطلاعی از ارتباط عاشقانه الکترونیکی،یک هنر است.هرچه شم کامپیوتری بیشترباشد،انسان(چه مرد و چه زن) متلقب‌تر شده و مسایل بیشتری را از انظار دیگران مخفی نگاه می‌دارد.ران ورتی برنامه‌ریز محتوایی سایت بلک پلنت لاو (Black - Planet Love) سایتی که بیش از دومیلیون آمریکایی سیاه پوست در آن عضویت دارند،می‌گوید:
"بخشی از جذبه اینترنت،نام و شهرت مستعاری است که افراد مجرد و متقلبان متاهل برای خود انتخاب می‌کنند تا به واسطه آن موفق به برقراری ارتباط شوند".
وی همچنین می‌گوید:
"ما معمولا رغبتی به عرضه و معرفی سایت به افراد متاهل نداریم؛ولی درصدد کمی از اعضای ما متاهل هستند.علت عمده آن این است که آنها مایلند خیلی محتاطانه و پاورچین پاورچین قدم بردارند و اینترنت مناسب‌ترین وسیله است.
به وسیله اینترنت،شما می‌توانید نحوه معرفی خود را با عکس‌ها،بیوگرافی و یا هر چیزی دیگری که دوست داشته باشید، انتخاب کنید.ازآنجا که شما از نام کاربری(اسم مستعار)استفاده می کنید نه اسم شخصی خود،لذا قادر هستید با افراد دیگری در سایر ایالت‌ها رابطه عاشقانه برقرار نموده و عشوه‌گری نمایید و یا حتی زندگی دومی برای خودتان تشکیل دهید".کسانی که متقلبانه خودرا"جیمزباند"معرفی می کنند،اغلب به شیوه‌ای باور نکردنی به دام می‌افتند و قاپیده می‌شوند. متقلبانی وجود دارند که به قدر کافی زیرک هستند.
آنها هویت‌های چندگانه‌ای در شبکه برای خود تعریف نموده و یا هم زمان در چند سرویس اینترنتی معشوقه یاب شرکت می‌کنند، اما همسر،دوستان و یا اعضای خانواده‌ آنها که بر امواج[صفحات]اینترنت سوار شده‌اند،با مشاهده عکس آنها به راحتی دستشان را رو می‌کنند.برخی از زوج‌های مشکوک نیز هستند که با نگارش بیوگرافی اینترنتی،سعی در به دام انداختن معشوقه‌های اینترنتی دارند.
رابرت سیمس،مؤسس ارتباط زنده در اتاق گفتگو در منطقه شیکاگو- معتقد است،اشتباه رایجی که بسیاری از این متقلبان مرتکب می‌شوند،قرارملاقات آنها با کسانی است که معشوقه‌های مجازی را به خوبی می‌شناسند.
او می‌گوید:"این گونه زوج‌ها مدت‌ها از سایت‌های مخصوص مجردها بازدید کرده‌اند،اسامی مستعار مختلفی به کار گرفته و مدتها با هم ارتباط داشته‌اند.وقتی زمان رو دررو شدن آنها فرا می‌رسد،هر دو متوجه می‌شوند که به دنبال فریب یکدیگر بوده‌اند و بعد از چند ماه شهوت رانی و نگاه‌های غرض‌آلود به هم،تصمیم می‌گیرند قطع رابطه کنند".
کارشناسان این نوع ارتباطات اینترنتی بر این باورند که تمایل زوج‌های[مجازی]برای برقراری ارتباط دائمی به چند عامل برمی‌گردد که اصلی‌ترین آن،علاقه فرد متقلب به روشن نگه داشتن کوره عشق مجازی الکترونیکی آن هم برای همیشه است.
دکتر یانگ،روان‌شناس ناحیه پنسیلوانیا و نیز مدیر عامل مرکز اعتیاد الکترونیک،دو نوع سناریوی احتمالی را به تصویر می‌کشد:

سناریوی اول:

خود شخص متقلب نقش منفی و هدایت شده شیطنت‌های اینترنتی را در زندگی‌اش تصدیق می‌کند.دخالت‌هایی که در بسیاری از موارد،فرجام کار را به مشاوره حقوقی کشانده است.

سناریوی دوم:

زوج ناکام تصمیم به کنترل مستقیم و مچ‌گیری از همسرش می‌گیرد.
دکتر یانگ چنین توضیح می‌دهد: "این همان جایی است که برخوردهای پرخاشگرایانه به میان می‌آید".او همچنین معتقد است،موارد خاصی از این ارتباط‌های ناپایدار،موجب فرو ریختن حرمتها شده و حتی ممکن است این ارتباط‌های عاشقانه زنده الکترونیکی،به قتل نیز منجر شود.به اعتقاد وی اینها فجایع غم انگیزی است.
افرادی هستند که در پی اینگونه روابط،جان باخته‌اند و این اتفاق درحالی رخ داده است که مشغول گفتگو[عاشقانه]دراتاق گفت و گو (Chart Rooms) بوده‌اند،نه در دنیایی واقعی.
برخی متقلبان - کم و بیش سرافکنده - وقتی از پشت صفحه نمایش کامپیوتر بلند می شوند و در دنیای واقعی قدم می‌زنند،آینده خود را تسخیر شده می‌یابند و در واقع آن چه را کشته‌اند،درو می‌کنند.
ترفند رایجی که بسیاری از این گفت و گو کننده‌های متقلب برای به دام انداختن معشوقه‌های مجازی خود به کار می‌بندند،پست کردن تصاویر قدیمی‌شان است.آنها به جای عکس امروزی خود،عکس‌هایی جوان‌تر و آرایش کرده‌تر از دوران اوج شادابی و زیبایی خود را ارسال می دارند.
بسیاری از این شخصیت‌های مجازی تحقیق شده و بلند پرواز،بعد از این که اسیر حقه‌های طرف مقابل شدند،زمانی که معشوقه‌های زیباروی اینترنتی خود را ازنزدیک ملاقات می‌کنند،پا به فرار گذاشته و شتابان به سوی خانه‌هایشان می‌گریزند.
باری کوپر مدیر ارشد(Black - Voices.Com) می‌گوید:
"گرچه در ارتباطات زنده اینترنتی،امکان فریب کاری وجود دارد - همانطور که در دنیای اطراف ما نیز وجود دارد - تنها نیرویی که قادر است فقط با مختصر فشاری بر صفحه کلید،متقلبان را سرجایشان بنشاند،زن‌ها و مردهای تنهایی هستند که آمادگی التقاط با این جماعت را دارند".
کوپر توصیه می‌کند:
"اگر می‌خواهید به وسیله اینترنت مونس و همدمی پیدا کنید،همان شبکه اینترنت،امکان جستجو و تحقیق دقیقی را برای شما فراهم کرده است.در این صورت است که اینگونه ابزارها و امکانات به حریم خصوصی اشخاص تجاوز نمی‌کند.
شما می‌توانید آدرس منزل را کنترل کنید که درست است یا خیر؟هم چنین شماره تلفن او را چک نموده و ببینید،آیا با آدرس مورد نظر همخوانی دارد یا خیر؟
مدارک و اطلاعات فراوانی روی شبکه وجود دارد که قابل استفاده می‌باشد.حتی آدرس پست الکترونیکی نیز قابل کنترل و بررسی است.این کارها باید پیش از شکل گرفتن دوستی‌ها و پیش از رفتن مراحل بعدی انجام پذیرد".
اما در مورد کسانیکه بی‌پروا تصمیم دارند با این خاستگاه نیرنگ‌های دیجیتالی(اینترنت)سروکار داشته باشند،باید توجه کنند که آتش بیش از یک سوم پرونده‌های طلاق،از طریق ارتباط های عاشقانه اینترنتی برافروخته شده است.همچنین باید بدانید که امروزه نرم افزاری‌های جدید و ارزان قیمتی در بازار عرضه می شود که به زوجین این امکان را می دهد تا در زمان‌های معینی استفاده ازصفحه کلید را کنترل نمایند،سایتهای مورد استفاده همسرانشان را دنبال کرده و حتی نامه‌های عاشقانه‌ای راکه ازطریق پست الکترونیکی ارسال شده است،مرور و کنترل نمایند.
متخصصان کامپپوتر معتقدند که نرم‌افزار تعقیب کننده بسیار راحت‌تر از آن چه تصور می شود،نصب شده و به آسانی امکان مچ‌گیری متقلب را فراهم می‌سازد.
سیمز خطرارتباط از طریق چت را این گونه گوشزد می‌کند:
"زمانی که به دام بافتند تازه به طور دقیق متوجه می‌شوید که چند فشار مختصر بر دکمه‌های صفحه کلید چقدر می تواند خطر آفرین باشد. متعاقب ارتباط‌های این چنینی،زندگی با نشاط و تمام سرمایه خود را از دست می‌دهید.
روابط عاشقانه اینترنتی به شدت خطرناک است،چیزی شبیه به رانندگی در حال مستی و یا رقصیدن بر لبه‌ ی بام یک ساختمان است.ممکن است برای چند دقیقه جان سالم به در ببرید اما وقتی مبتلا شوید،با گذشت زمان،بیشتر فرو می‌روید".
منبع: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط