کودکان و مفهوم جنسیت

برخی والدین هر چیزی را که ارتباط کم یا زیادی با دنیای بزرگترها داشته باشد، به ویژه درباره مسائل جنسی در هاله ای از اسرار و ابهام می پوشانند.
چهارشنبه، 29 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
کودکان و مفهوم جنسیت
بیشتر ما به سوالات زیادی که کودکان مان در زمینه‌های مختلف از ما می پرسند به راحتی پاسخ می گوییم. ولی در مورد مسائل جنسی، اغلب اوقات آنچنان مغشوش می شویم که او را از آنچه بوده گیج تر می کنیم. در ابتدا باید بدانیم که بچه ها هم دارای احساسات جنسی اند. هرگز گمان نکنیم که این احساسات تنها به بزرگسالان تعلق دارد این احساسات از تولد شروع می شود و تا مرگ ادامه دارد.
 
ما نیز باید این احساسات خدادادی را به عنوان یک واقعیت بپذیریم غریزه جنسی با کودک متولد می شود و تا حدود پنج سالگی رو به پیشرفت است ولی از پنج سالگی تا دوره بلوغ دارای پیشرفت پنهانی است و دوره کمون را طی می کند. کودک در سال های اول زندگی، متوجه تفاوت جنسی بین افراد می شود و همین امر او را به امور جنسی متوجه می سازد و سوالاتی را مطرح می کند. به عقیده SPERLINGبهترین موقع برای تعلیم امور جنسی و بحث درباره اختلاف میان زن و مرد، زمانی است که کودکان سوالاتی در مورد مسائل جنسی مطرح می کنند که پاسخ والدین باید متناسب با استعداد و فهم کودک باشد. بعضی کودکان حساس و باهوش هستند و از طرح اینگونه سوالات احساس تقصیر و ناراحتی می کنند نباید نسبت به این دسته از کودکان نیز غفلت کرد و آنها را از کسب اطلاعات ضروری محروم نمود.
 
در حدود دو سالگی کودک نسبت به آلت تناسلی خود حساس شده و گاه به آن دست می زند سعی کنیم در آن لحظات بدون تنبیه و یا عکس العمل خاصی توجه او را به بازی و یا کاری دیگر مثل کمک کردن جلب کنیم. کودکان سه تا شش ساله برای آنکه بهتر به تفاوت های جنسی پی ببرند، یکدیگر را معاینه می کنند و مانند هر چیز که کنجکاوی آنها را تحریک می کند، مایلند واقعیت آن را دریابند.
 
آنها از کنار هم گذاشتن مشاهداتشان و اطلاعاتی که از صحبت بزرگترها به دست می آورند به عقاید نادرستی دست می یابند که برایشان نگران کننده است. برخی والدین هر چیزی را که ارتباط کم یا زیادی با دنیای بزرگترها داشته باشد، به ویژه درباره مسائل جنسی در هاله ای از اسرار و ابهام می پوشانند.
 
همین ابهامات، کنجکاوی کودک را گسترش می دهد و در او، نسبت به بزرگترها، حسادت و دشمنی ایجاد می کند. آنها تصور می کنند والدین همه آنچه را آنها مایل به شناخت آن می باشند، از آنها دریغ کرده و از آنها محروم می کنند. همه اینها موجب بی اعتمادی کودک به بزرگترها می شود. رفتارهای بی نظیر دروغگویی، پنهان کاری و دزدی را بوجود می آورد و باعث می شود کودک، در خیال بافی خود، از این امور، که ممنوع و خطرناک نمایانده شده است لذت ببرد.
 
تکلیف والدین این است که علاقه کودک به مطرح کردن این سوالات را امری طبیعی بدانند زیرا آگاهی از مسئله، سبب می شود کودکان کمتر به این گونه مسائل حساس شوند. ضمنا هرگز در حضور بچه ها والدین یکدیگر را نبوسند و معاشقه نکنند. بچه های ما هرگز نباید اینگونه روابط را ببینند. آنچه کودک درباره ی مسائل جنسی در دوران کودکی می آموزد تا حدودی تعیین کننده قابلیت سازگاری جنسی در بزرگسالی است.
 
باید توجه داشت که هیچ روش قطعی برای انتخاب جنسیت جنین وجود ندارد و حتی با استفاده از پیشرفته ترین روش ها، امکان تعیین جنسیت به ۱۰۰ درصد نمی رسد. با این حال بعضی رژیم‌های خاص و با روش‌های آمیزش می توانند در انتخاب جنسیت جنین به والدین کمک کنند.
 
برای تعیین جنسیت جنین، روش‌های زیر وجود دارد: روش PGD یا تعیین جنسیت پیش از لانه گزینی جنین؛ زمانی از این روش استفاده می شود که افزایش سن مادر و همچنین وجود بیماری‌های ژنتیکی در زوجهای در معرض خطر باعث افزایش خطر بروز ناهنجاری های کروموزومی در نوزاد می شود، مثلا در بیماری هموفیلی.
 
این روش همچنین در خانم‌هایی که سقط های مکرر داشته اند، خصوصا در افرادی که سقطها به دلیل ناهنجاری های کروموزومی رخ داده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، با دادن دارو به زن، تخمک ها را به صورت مصنوعی در محیط آزمایشگاهی رشد می دهند و بعد از عمل لقاح با اسپرم، جنین های تشکیل شده را در مرحله هشت تا شانزده سلولی مورد ارزیابی قرار داده و یک یا دو بلاستومر را جدا می کنند. به این ترتیب از تولد جنین های سالم با جنسیت مطلوب بدون افزایش احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی اطمینان می یابند. این روش با دو تا سه درصد خطا همراه است.
 
تحقیقات نشان داده است که دریافت بیشتر یونهای کلسیم و منیزیم موجب افزایش احتمال دخترزایی و دریافت یونهای سدیم و پتاسیم با افزایش احتمال پسرزایی همراه است. رعایت نکات زیر پیش از آغاز رژیم درمانی ضروری است:
 
خانم ها باید پیش از تصمیم گیری برای بارداری، ابتدا آزمایش های لازم در مورد کم خونی و برخی بیماریهای خاص مانند سرخجه و هپاتیت ب را انجام داده و پس از درمان این بیماری ها در صورت وجود و استفاده یک قرص اسید فولیک به صورت یک روز در میان از 3 ماه پیش از بارداری، برای تغییر رژیم غذایی خود اقدام کنند.
 
توجه داشته باشید که مدت رعایت رژیم غذایی ۴ تا ۶ هفته پیش از اقدام برای بارداری است. به محض باردار شدن مادر باید رژیم معمولی را از سر گرفته و برای مراقبتهای دوران بارداری، تحت نظر باشد. و پیش از شروع رژیم مطمئن شوید که برای مصرف غذاهای حاوی یونهای بالا منعی ندارید، مثلا در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و نارسایی کلیوی رژیم پسرزایی با سدیم و پتاسیم بالا توصیه نمی شود. در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و بالا بودن کلسیم خون، رژیم دخترزایی با کلسیم و منیزیم بالا توصیه نمی شود.
 
به خاطر داشته باشید انجام هیچ کدام از این روش ها، به تنهایی تضمین کننده جنسیت مطلوب جنین نیست و استفاده از رژیم ها باید به صورت منظم و دقیقا بر حسب کالری مورد نیاز فرد انجام گیرد تا فرد دچار مشکلات متابولیکی ناشی از تغذیه نامناسب نشود. بنابراین تعیین جنسیت جنین تنها باید در موارد ضروری و وقتی سلامتی جنین با یک جنس خاص به خطر می افتد و توسط یک فرد ماهر مثلا ماما یا پزشک، انجام شود. تمام روش‌های انتخاب جنسیت، باید از حدود دو ماه قبل از بارداری اجرا شوند. بدون شک حتی اگر یک روز از لقاح گذشته باشد، جنسیت جنین مشخص است و نمی توان آن را تغییر داد و اگر قرار است تعیین جنسیتی انجام شود حتما باید قبل از بارداری باشد.
 
منبع: تعیین جنسیت جنین، فاطمه تقدسی‌نیا، نوید حکمت، چاپ دوم، قم، 1396


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط