انواع پاراوان منزل

یکی از عناصر اصلی که فضاها را از یکدیگر تفکیک می‌کند دیوار است؛ ولی ما در برخی موارد نیاز داریم، بیشتر از آن‌که یک دیوار فضا را تقسیم کرده، خودمان تقسیمات بیشتری ایجاد کنیم. یکی از عناصر مهم که در این...
شنبه، 7 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
انواع پاراوان منزل
آیا از درهم بودن و بی نظمی فضای خود ناراضی و به دنبال تقسیم بندی محیط خود هستید؟ پس حتما با انواع جدا کننده‌های منزل آشنایی ندارید! در ادامه به بررسی و معرفی بعضی از مدل‌های پاراوان پرداخته ایم. 

عنصر اصلی جدا کننده‌ی فضا، دیوار‌ها هستند. اما گاهی اوقات ما به جداکننده‌های بیشتر و یا حتی در مواقعی متحرک و موقتی نیازمندیم. از این رو در چنین مواقعی استفاده از پاراوان و یا پارتیشن کاربرد پیدا می‌کند. امروزه این عناصر کاربرد بسیار گسترده‌ای در منزل و محیط اداری یافته اند و با توجه به تنوع و طراحی‌های گوناگون عرضه شده در بازار، باب میل هر سلیقه‌ای خواهند بود. البته سبکی آن نیز در محبوبیت و کارایی آن بی تاثیر نبوده است. بسیاری از این پاراوان‌ها به دلیل نوع طراحی و ظاهرشان، به عنوان عناصر دکوری نیز در منزل استفاده می‌شود. 


انواع پاراوان‌


۱ - پاراوان برشی
این مدل پاراوان‌ها یا به طور کامل پشتشان معلوم است که به پاراوان تمام برشی شهرت دارند یا به علت برش کم روی کار، نمای پشتی را تا حد بسیار زیادی می‌پوشاند. این مدل پاراوان‌ها بیشتر برای فضا سازی و ایجاد دکوراسیون‌های جذاب مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث افزایش زیبایی و جذابیت منزل و محل کار شما می‌شود.

انواع پاراوان منزل

۲ - پاراوان حکاکی شده
این نوع پاراوان که یکی از پر طرفدارترین پاراوان‌ها در بین مردم است، فضای پشت را کاملا پوشانده و جلوه خاصی به محیط اطراف خود می‌بخشد. این مدل به دلیل تنوع در رنگ و طرح قابلیت هماهنگی با انواع دکوراسیون را دارد.

انواع پاراوان منزل

۳ - پاراوان برشی و حکاکی شده
این پاراوان ترکیبی از دو نمونه‌ی بالا بوده و فضای پشتی آن قابل دیدن نبوده و برای پوشیدن محیط پشتی اش گزینه‌ی بسیار مناسبی است. ظاهری جذاب و متفاوت، رنگ‌های گوناگون و طرح‌های بسیار متنوع و زیبا از مشخصات این پاراوان است.

انواع پاراوان منزل

۴ - پاراوان ساده
می‌توان گفت که پاراوان ساده ارزانترین مدل پاروان بوده و برای استفاده در مکان‌هایی که جلوی چشم نیستند مناسب است. این نوع پاراوان در رنگ‌های مختلف و سایز‌های گوناگون تولید می‌شود.

انواع پاراوان منزل

۵ - پاراوان‌های سفارشی
این نوع پاراوان‌ها بسته به ایده و سلیقه‌ی شما به صورت سفارشی ساخته خواهد شد و مسلما هزینه‌ی بیشتری برایتان در بر خواهد داشت. دسته بندی دیگر این پاراوان‌ها به صورت پاراوان‌های پایه‌دار و دیگری بدون پایه هستند. جهت مقاومت ایستایی مناسب در پاروان‌های بدون پایه، عرض لته‌ها در حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر بوده و برای پایداری بیشتر باید آن‌ها را به‌صورت هفت و هشتی گذاشت. لازم به ذکر است در اماکن پرتردد از پاراوان‌های پایه دار استفاده نکنید.

انواع پاراوان منزل

۶ - مصالح مورد استفاده برای پاراوان
متریال‌های مورد استفاده در ساخت پاراوان‌ها بسیار گوناگون و متنوع است از این رو برای انتخاب پاراوان مورد نظر خود به سبک طراحی و نوع دکوراسیون خود بیندیشید. پاراوان نوع چوب یکی از محبوب‌ترین نوع پاراوان‌ها است. چوب گرمای خاصی به محیط بخشیده و فضا را صمیمی‌تر جلوه می‌دهد. البته باید در نظر داشته باشید که رطوبت چوب را خراب می‌کند. پس از پاراوان‌های چوبی برای فضا‌های مرطوب استفاده نکنید.

انواع پاراوان منزل

۷ - فضا‌های مورد استفاده از پاراوان
فضا‌هایی که می‌توانید در آن از پاراوان و یا پارتیشن استفاده کنید کاملا به شما و سلیقه و نیز نیاز فضا بستگی خواهد داشت. اما به طور کلی می‌توان گفت که پاراوان در فضا‌های رو به رو قابل استفاده است: در بخش ورودی خانه، قرارگیری در اتاق خواب به عنوان فضایی جهت تعویض لباس، جداکننده بخش ناهارخوری، ایجاد فضایی دنج و خصوصی در منزل.

انواع پاراوان منزل

۸ - هماهنگی پاراوان سفارشی با فضای اطراف
پاراوان و پارتیشن‌های سفارشی معمولا نتیجه‌ی بهتر و متناسب تری با فضای شما خواهند داشت؛ البته اگر هزینه‌ی آن برای شما مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند. طراحان داخلی نیز اکثرا از نوع سفارشی آن استقبال می‌کنند. به تصویر زیر به خوبی دقت کنید. طراحان آن برای جداسازی بخش خصوصی که کتابخانه نیز در آن قسمت واقع شده است، از پارتیشن برای یک جداسازی تقریبی استفاده کرده است. از طرفی طرح گل پارتیشن با فضای سبز کناره‌ی فضا به خوبی هماهنگ است.

انواع پاراوان منزل

۹ - استفاده از پاراوان‌های طبیعی
گاهی اوقات به کارگیری طرح‌های ساده و طبیعی علاوه بر خلاقیت و زیبایی، فضایی خاص خلق خواهند کرد. گاهی اوقات اگر خودتان دست به کار شوید نتیجه‌ی بهتری نیز خواهید گرفت، زیرا هم هزینه تان کم‌تر خواهد شد و هم ارزش کارتان به دلیل دست ساز بودن چند برابر خواهد شد. به تصویر زیر نگاه کنید. با استفاده از چوب‌های بامبو سعی کنید پارتیشنی مشابه تصویر بسازید.

انواع پاراوان منزل

۱۰ - کارایی بیشتر پاراوان
در بعضی موارد کارایی این پارتیشن‌ها می‌تواند از جداسازی فضا فراتر رفته و نقشی پررنگ‌تر در محیط ایفا کنند. برای مثال در نمونه‌ی بالا طراح به جای استفاده از نرده‌های معمولی با استفاده از پارتیشنی چوبی احساس لازمه از حیث محافظت و جلوگیری از سقوط افراد را ایجاد می‌کند.

انواع پاراوان منزل

۱۱ - هماهنگی مدل پاراوان با سبک دکوراسیون منزل
همان طور که پیش‌تر نیز ذکر شد، نوع پارتیشن بستگی به سبک طراحی شما داشته و با توجه به دکوراسیون داخلی تان انتخاب می‌شود. مسلما در طرح‌های مدرن استفاده از مدل‌های قدیمی و سنتی چندان جواب گو نیست؛ بنابراین همانند تصویر به دنبال ایده‌های بهتر و نمونه‌های مناسب‌تر بگردید. در چنین مواقعی از شیشه به دلیل سنگینی صرف نظر کرده و به سراغ نمونه‌های مشابه سبک‌تر بروید.

انواع پاراوان منزل

۱۲ - استفاده از پاراوان‌های پارچه‌ای
برای انتخاب پاراوان‌های پارچه‌ای می‌توانید از پرده‌ یا رومبلی‌های خود الهام گرفته و چنین طرح‌هایی را برای آن انتخاب کنید. در حقیقت در تمامی این مراحل سلیقه و انتخاب شما حرف اول را می‌زند.

انواع پاراوان منزل


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط