انواع خستگی
خستگی انواع مختلفی دارد مانند: خستگی جسمانی، خستگی احساسی، خستگی به عنوان علائم بیماری و خستگی به عنوان خود بیماری.برای اینکه در روز احساس طراوات و شادی کنیم و همواره پرانرژی باشیم، اگر اهل سیگار هستیم آن را ترک کنیم، در طول روز از آب فراوان استفاده کنیم به طوری که بدنمان همیشه هیدراته باشد، اگر اضافه وزن داریم خود را به وزن متعادل برسانیم، اگر دارای کمبود وزن هستیم یک رژیم غذایی درست را رعایت کنیم، اگر مشکل کمبود خواب داریم به اندازه کافی بخوابیم، اگر پرخواب هستیم سعی کنیم این عادت را ترک کنیم و بیشتر جنب و جوش کنیم چون استراحت بیش از حد باعث احساس خستگی و بیحالی می شود، حداقل روزانه نیم ساعت ورزش کنیم زیرا ورزش باعث افزایش گردش خون در بدن میشود و خستگی را از بدن دور میکند، ویتامین ها و پروتئین و موادمورد نیاز بدن را با رعایت یک رژیم غذایی مناسب تامین کنیم.
گاهی خستگی به خاطر قند خون پایین یا از نشانه های افسردگی نیز می باشد.
برای درمان خستگی می توانید به پزشک مراجعه کنید و پزشک منشا آن را در زندگی شما پیدا کند.
اما برای درمان خستگی و بی حالی راههای خانگی و سنتی با گیاهان دارویی نیز وجود دارد که شامل:
قهوه
یکی از روشهای خانگی و طبیعی برای درمان خستگی و بی حالی بدن، استفاده از قهوه است.قهوه به دلیل داشتن کافئین بالا خستگی را برطرف و انرژی بدن را بالا میبرد و همچنین استقامت بدن را افزایش و باعث بهبود تمرکز درشخص می شود.
برای استفاده از قهوه به این نکته توجه کنید که از مصرف بیش از دو فنجان در روز خودداری کنید زیرا باعث بی خوابی و اضطراب را افزایش می دهد.
قهوه اگر به مقدار مناسب و در حد اعتدال مصرف شود هیچ ضرری به شخص وارد نمی کند.
تخم مرغ
یکی دیگر از مواد غذایی که ضعف و بی حالی بدن را از بین می برد و به صورت خانگی و طبیعی از آن استفاده می شود، تخم مرغ است.تخم مرغ سرشار از مواد مغذی من جمله پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین، اسیدفولیک، ویتامین A، مقدار فراوانی آهن و پروتئین است.
اگر در طول روز یک عدد تخم مرغ مصرف کنید انرژی لازم را به دست می آورید.
از تخم مرغ می توانید به صورت آبپز، املت و همراه با سبزیجات دیگر استفاده کنید.
توت فرنگی
یکی دیگر از گیاهان و میوه های بسیار مفید برای رفع خستگی و بی حالی بدن، استفاده از توت فرنگی است.این میوه ی خوشمزه سرشار از ویتامین سی و آنتی اکسیدان است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و بالابردن انرژی می شود.
بنابراین به طور روزانه از این میوه ی پرخاصیت استفاده کنید تا آب، فیبر و منگنز مورد نیاز بدنتان تامین شود.
با استفاده ی مرتب و مکرر از این میوه شاهد انرژی بالای بدن خود خواهید شد.
بیشتر افرادی که دچار ضعف و بیحالی می شوند، از بیماری سردرد نیز رنج می برند برای همین می توانید از ترکیب توت فرنگی با میوه های دیگر استفاده کنید و از سالاد میوه لذت ببرید یا می توانید آب توت فرنگی را بگیرید و روزانه یک لیوان نوش جان کنید تا بهبودی کامل حاصل شود.
چای رزماری
یکی از دمنوش های طبیعی و خانگی برای رفع بی حالی و بی رمقی بدن، چای رزماری است.ساقه و برگ های گیاه رزماری برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.
برای تهیه این دمنوش به این صورت عمل کنید که مقدار سی گرم از ساقه رزماری را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت پانزده دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و پس از گذشت این مدت زمان آنرا از روی شعله بردارید و از صافی عبور دهید و یک فنجان نوش جان کنید.
این دمنوش را به مدت یک ماه قبل از غذا، صبح، ظهر و شب یک فنجان نوش جان کنید تا بهبودی کامل حاصل شود.
لازم به تذکر است که این گیاه برای کسانی که دچار بیماری صرع وغش هستند و خانم های باردار توصیه نمی شود، این افراد از مصرف این گیاه به هر صورت امتناع کنند. 1
جوشانده ی پرتقال
دلیل این که پرتقال خستگی را از بین می برد این است که در هر 100 گرم این میوه حدود 53 میلی گرم ویتامین C وجود دارد.روزانه یک عدد پرتقال نیاز روزانه ی ما را به این ویتامین تأمین می کند.
زمانی که احساس خستگی فیزیکی می کنید به سراغ پرتقال بروید و این معجون را تهیه و میل کنید.
روش تهیه
آب یک عدد پرتقال را بگیرید و داخل یک فنجان بریزید. یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. فنجان را با آب جوش پرکنید و هم بزنید.قبل از رفتن به رختخواب این معجون را میل کنید. اگر زیاد خسته شده اید این جوشانده را تا وقتی که حالتان بهتر بشود تهیه و میل کنید.
هیچ مورد منع مصرفی برای این جوشانده وجود ندارد و به دلخواه خود میتوانید میزان آب پرتقال و عسل را تغییر دهید.
جوشانده ی گیاه جینسینگ
3 تا 8 درصد ریشهی گیاه جینسینگ از ماده ای به نام «جینسنوزید» تشکیل شده است که یک ماده ی تقویت کننده محسوب می شود.این گیاه همچنین حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است. زمانی که دچار خستگی های گذرا هستید یا دوره ی نقاهت بیماری را می گذرانید جوشانده ی این گیاه می تواند کمکتان کند.
روش تهیه
3 گرم ریشه ی خرد شده ی گیاه جینسنگ را با یک لیوان آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید.محلول را صاف کرده و صبح ها یک فنجان بنوشید. می توانید از این جوشانده حداکثر به مدت 15 روز استفاده کنید.
جوشانده ی جو دو سر
جو دو سر حاوی ویتامین E، پروتئین و مواد معدنی است که بدن را تقویت می کنند.زمانی که دچار خستگی فیزیکی یا روحی گذرا شده باشید این جوشانده به کمکتان می آید.
روش تهیه
به مدت 5 تا 10 دقیقه یک قاشق غذاخوری جود دو سر خشک را با یک لیتر آب جوش بجوشانید.محلول را از صافی رد کنید و هر روز یک فنجان از این جوشانده را به مدت یک ماه میل کنید.
اگر اندازه های داده شده را به درستی رعایت کنید به هیچ نوع مسمومیتی دچار نخواهید شد.
تاکنون هیچ مورد منع مصرف یا تأثیر منفی برای جو دوسر گفته نشده است.
باید بدانید که جو دو سر خواص ضداسترسی نیز دارد. 2
دمنوش زنجبیل
زنجبیل می تواند در کاهش خستگی نقش داشته باشد. برای درست کردن این دمنوش یک عدد زنجبیل را باید به اندازه های کوچک و نازک تبدیل کرد یا آن را به صورت خلالی برش داد و به اندازه ۴ قاشق از آن را برای تهیه دمنوش، استفاده کرد.علاوه بر زنجبیل باید یک تکه چوب دارچین، یک مشت چای سبز، ۱۰ تا ۲۰ عدد برگ نعناع و یک عدد لیمو عمانی را در یک لیتر آب ریخت تا به جوش بیاید.
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه باید این دمنوش دم بکشد و بعد از صاف کردن همراه نبات مصرف شود.
دمنوش بهارنارنج
بهار نارنج را می توان به صورت عرق، شربت یا دمنوش، برای رفع خستگی نوشید.یک مشت بهارنارنج در یک قوری که در آن یک لیوان آب جوش وجود دارد، ترکیبی مناسب برای تهیه این دمنوش است.
این ترکیب باید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد.
دمنوش نعناع و چای سبز
یکی از گیاهان مفید برای رفع خستگی، نعناع است. برای رفع خستگی می توان دمنوش نعناع و چای سبز درست کرد.برای درست کردن این دمنوش باید یک قاشق غذاخوری چای سبز را به مدت ۹ دقیقه در یک لیوان آب جوش دم کرد و بعد چند برگ نعناع را در لیوان ریخت تا به مدت یک تا دو دقیقه در لیوان حاوی چای سبز دم بکشد.
نعناع تازه گزینه بهتری برای انجام این کار است ولی در صورت عدم دسترسی، میتوان از نعناع خشک استفاده کرد. 3
پی نوشت:
1.www.kakooti.com
2.www.beytoote.com
3.www.yjc.ir