اسیب و عوارض پستانک در نوزادان

نتایج تحقیقات حاکی از این است که استفاده از پستانک در شب برای نوزادان پسر بلامانع است زیرا شب، زمان مشاهده و یادگیری حرکات صورت دیگران نیست.پستانک خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را افزایش می دهد. ستفاده ی دراز مدت از پستانک باعث بروز مشکلات دندانی می شود. استفاده معمولی از این وسیله در اولین سال های تولد، مشکل جدی برای دندان ها ایجاد نمی کند. اما اگر کودک به طور مداوم از پستانک استفاده کند، به مرور زمان دندان های جلو و بالا به سمت بیرون کج شده و فک بالا و پایین ناهمتراز می شوند.
يکشنبه، 19 مرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
اسیب و عوارض پستانک در نوزادان
در گذشته آکادمی متخصصان کودک امریکا و سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه کرده بودند که میزان استفاده از پستانک در کودکان کنترل شود. زیرا در تحقیقات آنها مشخص شده بود که قطع مصرف پستانک موجب  بهبود فرآیند غذا خوردن در کودکان می شود. 

همچنین استفاده ازاین وسیله موجب بروز اختلالات دندانی در کودکان می گردد. در مطالعه دیگری که در سال 2008 انجام گرفت نیز مشخص شد بین استفاده از پستانک و عفونت های گوش ارتباط وجود دارد.

متخصصان معتقدند که افراد در هرسنی، اعمال دیگران از جمله نحوه بیان احساسات ازطریق صورت و بدن را از دیگران تقلید می کنند و این عمل یک ابزار مهم برای یادگیری بیان احساسات در کودکان است.

ما با کودکان صحبت می کنیم، اما در ابتدای کودکی و دوران نوزادی آنها معنی لغات را در ک نمی کنند، بنابراین ارتباط ما با نوزاد تنها از طریق لحن صدا و حرکات صورت است. وقتی پستانک در دهان کودک است او قادر نیست که اعمال و حرکات اطرافیان را تقلید کند، بنابراین نحوه بیان احساسات را یاد نمی گیرد.

بررسی ها نشان داد که پسران 6 و 7 ساله که در دوران نوزادی به طور منظم از پستانک استفاده کرده بودند، در تقلید از بیان احساسات دیگران مشکل داشتند.

در یک مطالعه دیگر گروهی از دانشجویان مورد آزمون هوش عاطفی قرار گرفتند. در زمینه توانایی ارزیابی خلق و خوی دیگران، پایین ترین امتیاز مربوط به مردانی بود که در کودکی از پستانک استفاده کرده بودند. این نتایج درمورد دختران مشاهده نشد زیرا بر اساس نظر متخصصان در دختران، روند تکاملی به ویژه در مورد عواطف زودتر صورت می گیرد و دیگر اینکه پسران در این زمینه آسیب پذیرترند.

از آنجایی که در اغلب فرهنگ ها این طور انتظار می رود که دختران باید احساسات خود را بروز دهند، والدین از طرق مختلف رشد و تکامل عاطفی دختران را تحریک می کنند اما پسران به دلیل اینکه اجباری برای بیان احساسات ندارند، این عمل را یاد نمی گیرند.

نتایج تحقیقات حاکی از این است که استفاده از پستانک در شب برای نوزادان پسر بلامانع است زیرا شب، زمان مشاهده و یادگیری حرکات صورت دیگران نیست.پستانک خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را افزایش می دهد. البته باید گفت که سرعت ابتلا به عفونت گوش میانی از زمان تولد تا 6 ماهگی بسیار اندک است و این درست زمانی است که خطر بروز ناگهانی سندرم مرگ نوزاد بالا می باشد.

اسیب و عوارض پستانک در نوزادان

مشابه این تحقیق در افراد بزرگسالی انجام شد که از تزریق بوتاکس استفاده کرده بودند. این ماده عضلات صورت را بی حرکت می کند و این افراد در بیان احساسات خود از طریق حرکات صورت با مشکل مواجه می شوند.

استفاده ی دراز مدت از پستانک باعث بروز مشکلات دندانی می شود. استفاده معمولی از این وسیله در اولین سال های تولد، مشکل جدی برای دندان ها ایجاد نمی کند. اما اگر کودک به طور مداوم از پستانک استفاده کند، به مرور زمان دندان های جلو و بالا به سمت بیرون کج شده و فک بالا و پایین ناهمتراز می شوند.
 

عوارض مکیدن پستانک برای سلامت و زیبایی نوزاد

ایجاد زخم های دهانی و آلرژی

پستانک هر چقدر که تمیز نگه داشته شود باز هم مکانی برای تجمع انواع میکروب ها و انگل ها است ومی تواند نوزاد را دچار عفونت ها، زخم های دهانی و آلرژی نماید .
 

تاخیر در حرف زدن

یکی از عوارض های مکیدن پستانک ، تاخیر در حرف زدن کودک است. پستانک در سخن گفتن کودک اختلال ایجاد می کند پس اگر کودکتان گریه کرد پستانک و یا شیشه شیر را در دهانش نگذارید و او را با روش دیگری آرام کنید. همچنین پستانک و سرشیشه روی ساختمان فک و دندان ها تاثیر می گذارند و موجب جلو آمدن زبان می شوند و موجب اشتباه تلفظ کردن کلمات توسط کودک و اختلال در بلع خواهند شد.
 

عوارض پستانک برای فک کودک

استفاده از پستانک برای نوزادان باعث تغییراتی در دهان و دندان آنها و موجب ایجاد عوارضی مانند جلوزدگی فک، تغییر حالت دندان ها و تنگی قوس فک بالا می شود . استفاده از پستانک باعث بروز مشکلات در رویش دندان کودکان نیز میشود.

در صورت مکیدن بیش از حد پستانک توسط کودک در دندان های جلوی فک بالا و پایین حالت بازشدگی ایجاد می شود و با آوردن زبان در این فضا، حالت بازشدگی افزایش می یابد. در کودکان به این علت که عضلات فکی هنوز تکامل پیدا نکرده و مکیدن پستانک ممکن است موجب نامرتب دندان های کودکان شود.

اگر کودک بعد از سه سالگی عادت مکیدن پستانک را ترک کند، مشکلات ایجاد شده در فک با رشد آن ها از بین می رود اما تداوم مکیدن پستانک در کودکان ، سبب نامرتب شدن دندان ها در بزرگسالی می شود. انواع ارتودنسی پستانک ها نیز نمی تواند مانع بی نظم شدن دندان های کودک شود پس استفاده از این نوع از پستانک ها توصیه نمی شود.
 

عفونت گوش میانی

مکیدن پستانک موجب انتقال بیشتر باکتری ها از مجرای بینی و باعث عفونت گوش میانی در کودکان می شود. ابتلا به عفونت گوش میانی از زمان تولد تا 6 ماهگی بسیار اندک است و این درست زمانی است که خطر بروز ناگهانی سندرم مرگ نوزاد بالا می باشد.
 

اختلال در شیردهی

اگر پستانک خیلی زود به نوزاد پیشنهاد شود، ممکن است با شیر خوردن او تداخل کند و نوزاد در گرفتن سینه مادر، شیشه و یا پستانک گیج شود و مکیدن پستانک باعث شود که شیر کافی به او نرسد.نوزادی که از همان ابتدا به مکیدن پستانک عادت می کند، در مکیدن صحیح پستان مادر دچار مشکل خواهد شد.

اسیب و عوارض پستانک در نوزادان

بروز عفونت های گوارشی

استفاده از پستانک ، کودک را دچارعفونت های گوارشی می کند زیرا کودک دائما پستانک را از دهان خود بیرون می اندازد و دوباره آن را برمی دارد بنابراین میکروب ها روی آن ها تجمع می یابند و کودک دچار فونت های گوارشی می شود.
 

نکاتی مهم هنگام استفاده از پستانک :

- اگر کودک علاقه ای به پستانک ندارد ، به او پستانک ندهید.

- پستانکی بخرید که سوراخ های تهویه هوا بر روی بدنه آن دارد.

- پستانک را با هر نوع شیرین کننده ای (قند، شکر یا عسل) شیرین نکنید.

- پستانک را هر روز بجوشانید. قبل از استفاده ، پستانک را با آب و صابون بشویید. هر روز به مدت چند دقیقه پستانک را در مقدار مساوی آب و سرکه و سپس در هوای خشک قرار دهید تا از بروز عفونت قارچی جلوگیری کنید. از قرار دادن پستانک در دهان خود به منظور شست و شو اجتناب کنید، زیرا با این کار میکروب بیشتری وارد دهان نوزاد می کنید.

- پستانک را با زنجیر دور گردن کودک نیندازید زیرا موجب خفگی کودک خواهد شد.

- پستانک ارتودنتیک که فرم خاصی دارند را بخرید زیرا تداخل کمتری با سیستم دندانی دارد.

- هنگام خواب کودک پستانک را از دهانش بیرون بکشید. شب هنگام اگر پستانک در حین خواب از دهان کودک افتاد تا عکس العملی نشان نداده است، پستانک را داخل دهان اونگذارید.

- برای گرفتن پستانک از کودکتان ،این کار را به آرامی و در چند مرحله انجام دهید.

- پستانک یک قطعه ای انتخاب کنید زیرا پستانک های دو تکه ای اگر بشکنند،موجب خفگی نوزاد می شوند.

- در صورت هر نوع خرابی در پستانک آن را تعویض کنید.

- تا یک ماهگی به نوزاد پستانک ندهید واگر کودک گرسنه است تا جایی که ممکن است، سریعا پستان یا شیشه شیر را به او بدهید.

اسیب و عوارض پستانک در نوزادان

مکیدن انگشت یا پستانک و آسیب به دندان ها

یکی از رایج ترین سوالات و دغدغه های والدین در مورد عوارض پستانک تاثیر آن روی فک و ساختار دندانی کودک است که طولانی شدن عادت مکیدن پستانک یا انگشت باعث می شود که دندان های جلویی فک بالا و پایین از هم فاصله بگیرند و کام کودک عمیق شود.

بعضی از نوزادان و کودکان علاقه بسیار شدید به مکیدن انگشت یا پستانک دارند بنابراین نمی توان با آن مبارزه کرد و اغلب کودکان تا حدود سن 2 سالگی خود به خود علاقه به مکیدن را از دست می دهند و عادت خود را کنار می گذارند اما اگر کودک تا رشد دندان های دائمی اش این عادت را داشته باشد، صدمه زیادی به دندان های دائمی اش وارد می شود.

مکیدن انگشت برای بچه ها، حداکثر تا سن 4 سالگی، اشکالی ندارد اما بعد از 4 سالگی برای فک و دندان ها مشکل ایجاد می کند و فشار زیادی به آنهاوارد می کند. باید بدانید گرفتن پستانک از کودک خیلی راحت تر از ترک مکیدن انگشت است.

اگر می خواهید عادت مکیدن انگشت را از کودک تان بگیرید ، کودک را سرزنش نکنید و او را تنبیه نکنید و هرگاه برای ترک عادتش تلاش کرد و مدتی انگشت نمکید به او جایزه بدهید. اگر او در موارد اضطراب انگشت خود را می مکد.

به دنبال دلایل اضطراب بگردید و عادت اضطراب را حذف کنید و با او در مورد ترک عادت مکیدن انگشتش صحبت کنید. اگر روش های شما برای ترک عادت اثر نکرد، از دندانپزشک کودکتان بخواهید با ساخت وسیله ای دهانی در رفع عادت کودک به او کمک کند.


منبع: سایت سیمرغ
سایت نی نی بان
سایت اقتصاد انلاین


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما