خواص صبر زرد برای سلامتی

صبر زرد هم به صورت خوراکی و هم با داروهای ضمادی مصرف می شود و خواص درمانی فراوانی از جمله به عنوان مسهل قوی دارد. همچنین، از آن در سوختگی ها و تحریکات پوستی استفاده دارویی می شود. از شیرابه بعضی از گونه...
سه‌شنبه، 4 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
خواص صبر زرد برای سلامتی
صبر زرد یکی از گیاهانی است که قبل از میلاد مورد مصرف مردم بوده است . کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مدرگان خود بکار می بردند . در کتاب مقدس اسم این گیاه بکرات آمده است .
 
صبر زرد فاقد ساقه بوده و لی برگهای آن دراز و تا ارتفاع 30 سانتیمتر می رسد . گلهای این گیاه برنگ زرد می باشد که در انتهای ساقه ای که از وسط برگها خارج می شود می روید .


ترکیبات شیمیایی

صبر زرد موادی نظیر آلوئین ‌فامودین ، آنترا کیون ،‌ایزوباربالوئین و مقدری در حدود 12 درصد صمغ می باشد .1


گیاه شناسی و مشخصات ظاهری صبر زرد

صبر زرد که به عنوان لاتکس آنتراکینونی و هیدروکلوئیدی شناخته می شود، از شیرابه برگ گوشتدار گونه های مختلف گیاه آلوئه (Aloe spp.) حاصل می شود. آن ها گیاهانی علفی، همیشه سبز، پایا و از خانواده لاله (Lilioideae) با ساقه چوبی که برگ های آن ها ضخیم، گوشتدار، نوک تیز و دارای قاعده پهن هستند. گاهی ارتفاع آن ها به 150 سانتی متر می رسد.3


خواص داروئی

صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .

 تقویت کننده بدن است

برای معالجه آسم مفید است

سوء هاضمه را برطرف می کند

در معالجه صرع مفید است

خون را تصفیه می کند

برای برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرابه آنرا روی پوست بمالید

اگزما را درمان می کند

برای معالجه اسهال خونی مفید است

برای رفع ریزش مو ، شیرابه آنرا به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید

گرفتگی کبدی را برطرف می کند

برای التیام زخم ها شیرابه آنرا روی زخم بمالید

صبر زرد بهترین کرم مرطوب کننده است برگها را بشکنید و ژله آنرا به پوست بمالید

مبتلایان به بیماری قند می توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند

برای شستن چشم و زخم ها شیرابه صبر زرد را با آب مخلوط کرده و استفاده کنید.1


خواص صبر زرد برای یبوست

 از قدیم به‌عنوان ملینی قوی از این گیاه استفاده می شود چنانکه صمغ این گیاه برای رفع کوتاه مدت یبوست‌های مزمن به کار می‌رود. به‌علت تلخی بسیار زیاد این ماده پودر صمغ این گیاه را با مقداری جوش‌شیرین داخل کپسول خالی ریخته و تا روزی دو کپسول را برای مدت زمان کوتاهی می‌توان به‌کار برد.


صبر زرد و پاکسازی بدن

صبر زرد می‌تواند مواد زائد را از قسمت‌های مختلف بدن جذب و دفع نماید که این اثر خود باعث پاک‌سازی خون، طراوت، شادابی و شفافیت رنگ پوست و احساس نشاط می‌شود ، از خواص دیگر این گیاه خونرسانی به قسمت انتهائی بدن و لگن است، از این رو هم در شروع قاعدگی‌هایی که مدت‌ زمان طولانی متوقف شده اثرات بسیار مفیدی دارد.


خواص صبر زرد برای پوست

جهت ترمیم بافت فرسوده پوست ژل حاصل از برگ‌های تازه این گیاه استفاده می گردد و بهترین ماده برای پاکسازی پوست صورت از گرد و غبار، چربی، عرق و آثار آرایش می‌باشد. همچنین بعد از اصلاح جهت جلوگیری از جوش مورد استفاده می باشد ،خاصیت ضدباکتریائی و ضدقارچی ژل این گیاه باعث بهبود زخم‌ها و جراحت‌های عفونی پوست می‌ گردد و برای پوست‌های حساس و خشک که در اصطلاح ”پوست پوست“ می‌شوند نیز سودمند می باشد. ماساژ مداوم ژل تازه این گیاه به پوست باعث نابود شدن چین و چروک صورت و خال‌های پوستی می‌شود و از ترک خوردن پوست به‌خصوص پوست شکم زنان آبستن جلوگیری می‌کند.

خواص صبر زرد برای سلامتی


صبر زرد جهت  کاهش فشار خون بالا

15 گرم پودر صبر زرد را با 20 گرم پودر حنا مخلوط شود، با کمی آب خمیر گردد و پس از آنکه مدتی گذشت، آنرا به کف پاها مالیده شود و این عمل را چندین بار دیگر تکرار کنید و اثر آنرا در پایین آوردن فشار خون بالا مشاهده نمایید. 


خواص صبر زرد برای لاغری

یکی از مفیدترین خواص گیاه صبر زرد کمکی است که به کاهش وزن می کند. این گیاه با تحریک متابولسیم سبب سوزاندن کالری بیشتری می گردد. نوشیدن شیره آلوئه ورا به صورت روزانه مساوی چندنوبت ورزش هفتگی می باشد. آلوئه ورا حاوی مقدار زیادی پروتئین کلاژن است و زمانی که شما شیره آن را نوش جان می کنید، بدن مجبور می شود برای جذب پروتئین انرژی بیشتری را استفاده کند و همین  سبب کاهش وزن می گردد. به علاوه، با استفاده این گیاه حجم کمتری از غذا در روده باقی می ماند و به این صورت کالری کمتری از غذاها در بدن جذب می شود.2


صبر زرد در ترکیب با سایر گیاهان دارویی بسیار مفید است و برای بیماری های زیر استفاده می شود که عبارتند از:

جهت معالجه بیماری های مغزی آن را با مصطکی می خورند.

جهت کاهش درد سینه و درمان تنگی نفس و مفاصل آن را با غاریقون مصرف می کنند.

جهت درمان یرقان (زردی) مقدار چهار گرم از آن را با آب خنک می خورند.

جهت معالجه امراض رطوبی گوارش آن را با گل برگ گل سرخ و مصطکی می خورند.

این دارو کشنده کرم روده ای و سایر انگل های گوارشی بوده و مقدار خوراک آن چهار تا پنج گرم است.

در صورتی که دچار گرفتگی صدا شده باشید مقداری صبر زرد را بر تخم مرغی که قصد نیمرو کردن آن را دارید بریزید و باعث رفع گرفتگی صدا خواهد شد.

صبر زرد را اگر با مورد و شراب مخلوط کنید و بر روی موهای سر خود بگذارید باعث سیاهی مو می شود. همچنین برای درمان کچلی نیز از صبر زرد استفاده می شود.

ژل برگ صبر زرد را اگر بر روی پوست بمالید باعث لطافت پوست می شود.


مضرات صبر زرد

گرچه گیاه صبر دارای خواص بسیاری است، اما افرادی که ناراحتی شدید گوارشی (زخم فعال معده) دارند یا افراد مبتلا به بواسیر، افراد مبتلا به تصلب شرایین یا فشار خون و یا افرادی که زیاد گرم مزاج و پر خون هستند بهتر است که از خوردن آن اجتناب کنند و یا آن را با دو برابر صمغ عربی مخلوط کرده و در صورت خالی بودن معده مصرف نمایند. به طور کلی مهمترین مضرات صبر زرد (آلوئه ورا) عبارتند از:

سبب اسهال خونی می شود.

می تواند بیماری افسردگی و غم را ایجاد کند.

مصرف زیاد آن سمی بوده و برای کبد مضر است.

زنان باردار و گرم مزاجان در مقدار مصرفی صبر زرد باید احتیاط کنند.3


پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.saat24.news
3.www.attarak.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما