مراقب مچ دست تان باشيد

اين روزها تعداد کاربران رايانه روز به روز بيشتر مي شود. اشتباهات ساده در استفاده از موس و صفحه کليد مي تواند به نشانگان تونل کارپال منجر شود. براي پيشگيري از اين مشکلات لازم است از موس و کيبرد به شکل صحيح استفاده شود.
چهارشنبه، 26 اسفند 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقب مچ دست تان باشيد
مراقب مچ دست تان باشيد
مراقب مچ دست تان باشيد






اين روزها تعداد کاربران رايانه روز به روز بيشتر مي شود. اشتباهات ساده در استفاده از موس و صفحه کليد مي تواند به نشانگان تونل کارپال منجر شود. براي پيشگيري از اين مشکلات لازم است از موس و کيبرد به شکل صحيح استفاده شود.

تونل کارپال چيست؟

تونل کارپال، لوله اي در مچ است که عصب مياني در آن قرار دارد. اين عصب به انگشت شست و قسمتي از کف دست که منتهي به اين انگشت مي شود، انگشت اشاره، انگشت مياني و نيمي از انگشت سوم حس مي دهد. وقتي مچ دست در حالت بدي قرار بگيرد، فضاي کافي براي عصب مديان وجود ندارد و به اين عصب فشار وارد مي شود. همچنين وقتي اين لوله ملتهب شود و آسيب ببيند، به عصب هم صدمه وارد مي آيد که موجب سوزش و خارش، کرخت و بي حس شدن، ضعف يا درد در انگشت ها مي شود.

درمان

خوشبختانه اين بيماري دردناک قابل درمان است. روش هاي مختلفي براي درمان اين بيماري وجود دارد. اولين اقدام درماني، ممکن است بستن انگشت ها با آتل يا نوارهاي مخصوص به مدت چند هفته شب هنگام زمان خواب باشد. اگر نتيجه موفقيت آميز نباشد، در طول روز هم بستن اين نوارها و آتل توصيه مي شود. در مرحله بعد، ممکن است درمان هاي دارويي آغاز شود. علايم معمولاً با درمان هاي دارويي بهبود پيدا مي کند اما نهايتاً 0/5 درصد موارد نياز به جراحي دارد. جراحي تا 58 درصد موفقيت آميز است اما بهبود کامل چند ماه طول مي کشد.
1-مراحل نخستين جراحي براي رفع مشکل تونل کارپال
2-هدف از جراحي در اين بيماري آزادسازي عصب مياني (مديان)است.
3-دست بيمار بعد از جراحي بخيه و پانسمان شده است.

ورزش هاي پيشنهادي

بررسي ها نشان داده است که انجام تمرينات ورزشي پيش از شروع کار مي تواند در پيشگيري از ابتلا به نشانگان تونل کارپال موثر باشد. بهتر است اين تمرينات به طور مرتب و در آغاز کار و پس از هر بار استراحت کاري انجام شود. اين نرمش ها فشار وارد برعصب مديان را کاهش داده و از پيشرفت اين بيماري پيشگيري مي کنند. انجام اين نرمش ها تنها پنج دقيقه زمان لازم دارد و تصاوير مربوط به آن را در زير مشاهده مي کنيد.

روش صحيح گرفتن موس

متخصصان ارگونومي توصيه مي کنند براي پيشگيري از ايجاد آسيب هاي احتمالي موس را طوري در دست بگيريد که دست تان در حالت افقي قرار بگيرد. خم شدن مچ دست به سمت بالا و پايين و چپ و راست موجب فشار به اعصاب مچ دست مي شود و اين وضعيت نامناسب در طولاني مدتي مي تواند موجب بروز نشانگان تونل کارپال شود.

چند توصيه

1-هنگام انجام کارهاي روزمره ممکن است دست در حالات بد و نامناسبي قرار گيرد و اين حالات، موجب ايجاد آسيب هاي اسکلتي عضلاني شود. به همين دليل توصيه مي شود همواره به وضعيت و نحوه قرار گرفتن مچ دست تان توجه کنيد.
2-از انجام حرکات تکراري و کارهايي که نياز به فشار و نيروي زيادي دارند، تا حد امکان خودداري کنيد.
3-از وسايل و تجهيزاتي که براي کاهش آسيب ها و جراحات مچ دست طراحي شده اند، استفاده کنيد.
4-هنگام کار با رايانه فقط زمان هايي که لازم است دست تان را روي موس قرار دهيد.
5-به مدت طولاني و در يک حالت کار نکنيد. هنگام کار استراحت هاي متوالي انجام دهيد.
6-هروقت در دستان تان احساس درد و بي حسي کرديد، دست از کار بکشيد.
7-در صورت احساس هرگونه ناراحتي و وجود علايم سريعاً به پزشک مراجعه کنيد تا نسبت به تشخيص و درمان به موقع اقدام کند.
-هر دو دست تان را به سمت جلو دراز کرده و مچ و انگشتان تان را بکشيد. دستان تان را در همين حالت نگه داريد و تا پنج بشمريد.
-همان طور که دستان تان به سمت جلو قرار دارد، مچ دست تان را رها کنيد و در حالت استراحت قرار دهيد.
-حالا دستان تان را مشت کنيد و در همان حالت مشت کرده مچ دست تان را به سمت پايين خم کنيد. تا پنج شماره دستان تان را در همين حالت نگه داريد.
-بدون اينکه مشت تان را باز کنيد مچ دست تان را رها کنيد و در حالت راحت قرار دهيد.
-هر کدام از اين تمرينات را 10 بار تکرار کنيد و در آخر هم بازوهايتان را در کنار بدن تان قرار داده و به مدت دو دقيقه آنها را تکان دهيد.
منبع:روزنامه سلامت ،شماره 233




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط