مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
۱ – آلبالو: ۱ کیلوگرم۲ – شکر: ۱ کیلوگرم
مراحل ساخت مربای آلبالو
۱ – ابتدا آلبالو ها را با دقت بشویید و در صافی بگذارید.۲ – هسته آلبالو ها با هسته گیر بگیرید تا زیاد له نشوند.
۳ – حال شکر را لا به لای آلبالو ها ریخته و به مدت یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا بماند.
۴ – می توانید در این مدت که آلبالو ها در یخچال هستند یک یا دو بار به آرامی مخلوط آلبالو و شکر را هم بزنید تا بیشتر آب بیاندازد.
۵ – قابلمه را با در، روی حرارت زیاد متمایل به متوسط اجاق گاز بگذارید تا بجوشد.
۶ – مراقب باشید که مربا سر نرود و لازم است هرچند وقت یکبار مربا را هم بزنید.
۷ – وقتی مربا جوشید در قابلمه را بردارید. و حرارت اجاق گاز را ملایم کنید.
۸ – لازم است بالا سر قابلمه باشید و آن را در صورت نیاز هم بزنید تا سر نرود و کف روی مربا را با یک قاشق چوبی بگیرید.
۹ – بعد از اینکه مربا غلظت دلخواه شما را به دست آورد ، اجاق گاز را خاموش کنید و بگذارید تا خنک شود. مربای آلبالو شما آماده ست.
نکات طلایی در تهیه مربا آلبالو
در تهیه و پخت مربای آلبالو برای بهتر شدن شکل و طعم مربا باید به نکات زیر توجه داشته باشید:* پیش از آنکه مربا سرد گردد بهترین اقدام این است که کف ایجاد شده در سطح مربا به وسیله قاشق برداشته شود.
* برای جلوگیری از تیره شدن مربا نباید مربا زیاد بجوشد، بنابراین در صورت قوام آمدن مربا بهتر است آن را از روی حرارت بردارید.
* اگر تمایل دارید در مدت زمان طولانی تری از مربای آلبالو مصرف کنید بهتر است به هنگام ریختن مربا درون ظروف از قاشق چوبی خشک و تمیز استفاده نمایید این کار مانع از کپک زدن مربا می شود.
*پیش از آنکه که بخواهید مربا درست کنید بهتر است چندین ساعت قبل، تکه های میوه را با شکر مخلوط نمایید تا طعم و مزه مربای شما بهتر شود.
* اگر برای طعم دار کردن مربا از وانیل استفاده می کنید باید وانیل(۱ قاشق چایخوری) را در اواخر پخت مربای آلبالو اضافه کنید زیرا وانیل بر اثر حرارت زیاد موجب تلخی مربا می شود.
*به طور کلی زمان مهیا کردن مواد اولیه تقریبا یک ساعت و مدت پخت و قوام آمدن آن نیز حدودا یک ساعت می باشد. 1
دلایل شکرک زدن مربا
بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید.
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.جلوگیری از شکرک زدن
یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از:در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.
برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
از بین بردن شکرک مربا
اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید.در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد.
شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2
خواص آلبالو
سرماخوردگی
آلبالو حاوی مقادیر بالای ویتامین C می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و سرفه مفید می باشد.علاوه بر این آلبالو با جذب بیشتر آهن، مقاومت بدن در برابر عفونت ها و بیماری های ویروسی را افزایش می دهد.
همچنین آنتوسیانین ها و کورستین موجود در آلبالو به کاهش علائم آسم کمک می کند.
دیابت و قند خون
کورستین نوعی آنتی اکسیدان مهم در آلبالو است که با تنظیم میزان انسولین و گلوکز خون می تواند باعث کاهش قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو شود.آلبالو همچنین می تواند از ابتلا به دیابت در افرادی که در معرض خطر هستند، پیشگیری کند.
مطالعات نشان داده که آنتوسیانین های موجود در آلبالو تازه باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد مبتلا به دیابت می شود.
فشار خون
مقادیر قابل توجه پتاسیم و آنتی اکسیدان های موجود در میوه آلبالو می توانند باعث کاهش فشار خون بالا شوند.سنگ کلیه
آلبالو یک از میوه های مدر است که با افزایش میزان ادرار به سم زدایی و پاکسازی کلیه ها کمک کرده و برای درمان سنگ کلیه مفید می باشد.لاغری و کاهش وزن
اکثر ما فکر می کنیم که کاهش مصرف کربوهیدرات ها تنها راه کاهش وزن است، بهتر است بدانید که انتخاب مناسب کربوهیدرات ها در حقیقت به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.آلبالو تازه حاوی مقادیر قابل توجه کربوهیدرات و فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری و افزایش چربی سوزی بدن به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
آنتوسیانین های موجود در میوه آلبالو چربی سوزی را افزایش داده و به لاغری، کاهش وزن و کاهش چربی شکم کمک می کند.
یبوست
مقادیر بالای فیبر موجود در آلبالو به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان اسهال و یبوست مفید می باشد.علاوه بر این مصرف آلبالو خطر ابتلا به دیورتیکولیت (التهاب روده)، هموروئید یا بواسیر و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را کاهش می دهد. 3
پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.coca.ir