دستور پخت مربای نارنگی

نارنگی سرشار از منیزیم، فسفر، کلسیم، ویتامین های C ،A ،B1 ،B2 و … می باشد و میوه ترش و شیرین با عطر و طعم عالی می باشد، که برای تهیه مربا و مارمالاد می توان از این میوه استفاده کرد. از این رو می توانید با دستور تهیه مربای نارنگی و دستور تهیه مارمالاد نارنگی آشنا شوید.
پنجشنبه، 21 مرداد 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
دستور پخت مربای نارنگی

مواد مورد نیاز برای تهیه مربای نارنگی

نارنگی یک کیلو

شکر یک کیلو

زعفران دم کشیده نصف استکان

وانیل به مقدار کمی
 

طرز تهیه مربای نارنگی

ابتدا نارنگی ها را بشویید، بعد از پوست گرفتن، آن ها را به صورت حبه حبه جدا کنید.

یک کیلو شکر را به همراه آب(به میزان کافی) درون قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید، پس از به جوش آمدن آب، نارنگی های حبه حبه شده را به آن اضافه کنید، تا بپزد.

در ادامه طرز تهیه مربای نارنگی باید  دقیقه ۱۰ بیش از برداشتن قابلمه از روی حرارت، وانیل و زعفران دم کشیده را به آن اضافه کنید.

پس از پختن کامل نارنگی ها و غلظت پیدا کردن، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

حال مربای نارنگی آماده شده است، پس از سرد شدن کامل مربا، آن را درون ظرف شیشه ای در بسته بریزید و داخل یخچال قرار دهید.

دستور پخت مربای نارنگی
 

مارمالاد نارنگی

مارمالاد نارنگی از جمله مارمالاد های خوش طعم و خوشمزه و لطیف می باشد و انواع شیرینی ها و دسرها و کیک ها را با آن تهیه و یا تزیین کرد و یا به عنوان صبحانه میل نمود. که براتی تهیه مارمالاد نارنگی به این مواد نیاز دارید:

نارنگی بدون پوست یک کیلو

شکر یک کیلو

پودر ژلاتین یک و نیم ورق ژلاتین (یک قاشق چایخوری)
 

دستور تهیه مارمالاد نارنگی

پس از شستن و گرفتن پوست نارنگی ها، پوست دوم آن را نیز بگیرید. زیرا برای شفاف شدن نارنگی تنها باید از قسمت فیله نارنگی(قسمت گوشتی نارنگی) استفاده نمایید.

سپس فیله ها را داخل یک ظرف لعابی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید و ظرف را به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید.

در مرحله بعد ظرف را از یخچال خارج کنید و روی شعله گاز با حرارت ملایم بگذارید.

سپس پودر ژلاتین  را درون آب سرد(به میزان ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری) حل کنید.

پس از گذشت ۳۰ دقیقه، محلول پودر ژلاتین و آب را به مواد دیگر اضافه نمایید.

بعد از ۵ دقیقه مارمالاد آمده می شود ومی توانید آن را از روی حرارت بردارید و پس از سرد شدن، مارمالاد نارنگی را داخل شیشه در بسته بریزید و درون یخچال نهگداری نمایید. 1
 

دلایل شکرک زدن مربا

بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.
 
شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.

بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید
.

استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.

نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.
 

جلوگیری از شکرک زدن

یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از :

در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.

برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
 

از بین بردن شکرک مربا

اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید. در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد. شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2

دستور پخت مربای نارنگی
 

خواص نارنگی

 
سرماخوردگی و آنفلونزا
نارنگی مقادیر بالایی ویتامین C دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

همچنین دمنوش نعناع و نارنگی دارای خواص ضد ویروسی قوی بوده و برای درمان آنفلونزا مفید می باشد.
 
دیابت و قند خون
به گفته محققان در دانشگاه انتاریو فلاونوئیدی به نام نبیلتیتین در نارنگی وجود دارد که به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.
 
جنین و زنان باردار
نارنگی منبع خوبی از ویتامین های B مانند فولات می باشد که در دوران بارداری برای سلامت زن باردار مفید بوده و خطر تولد نوزاد با وزن پایین را کاهش می دهد.

فولات برای سلامت جنین هم مفید می باشد و از نقایص لوله عصبی و کم خونی در نوزاد جلوگیری می کند.
 
نوزادان و کودکان
نارنگی هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست و سلامت سیستم گوارش در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

فسفات و کلسیم موجود در نارنگی باعث تقویت استخوان ها و افزایش رشد نوزادان و کودکان می شود.

نارنگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای درمان سرماخوردگی و سرفه در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
 
معده و دستگاه گوارش
نارنگی برای درمان مشکلات معده مانند نفخ شکم و زخم معده مفید است، هضم را بهبود می بخشد و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
 
لاغری و کاهش وزن
نارنگی باعث افزایش متابولیسم و چربی سوزی بدن شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید می باشد، همچنین مقادیر فیبر بالای موجود در نارنگی باعث کاهش اشتها می شود که برای کاهش وزن مفید می باشد.
 
کم خونی
ویتامین C و فولات موجود در نارنگی باعث افزایش جذب آهن در بدن شده و به درمان کم خونی و آنمی کمک می کند.
 
یبوست
نارنگی دارای مقادیر بالایی فیبر است که حرکات روده را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست مفید می باشد.
 
فشار خون
نارنگی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که فشار خون بالا را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.
 
بدنسازی
نارنگی مقادیر بالایی پتاسیم دارد که باعث بهبود عملکرد بدنسازان شده و عضله سازی در تمرینات بدنسازی را بهبود می بخشد.
 
سرطان
نارنگی حاوی ترکیباتی به نام لیموویید است که برای پیشگیری و درمان لوسمی و سرطان پستان مفید می باشد، همچنین فلاونوئید های موجود در نارنگی باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و تکثیر تومور می شوند. 3

پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.coca.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط