داستانهای کوتاه از پیامبر اکرم (ص) (19)

شخصى وارد بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شد و گفت: يا رسول اللَّه به من قرآن بياموز. حضرت او را به يكى از يارانش سپرد. او دست تازه وارد را گرفت و به كنارى برد و سوره اذا زلزلت را تلاوت كرد و به او ياد...
دوشنبه، 24 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
داستانهای کوتاه از پیامبر اکرم (ص) (19)
داستانهای کوتاه از پیامبر اکرم (ص) (19)
داستانهای کوتاه از پیامبر اکرم (ص) (19)






با خواندن يك آيه به شناخت كامل رسيد

شخصى وارد بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شد و گفت: يا رسول اللَّه به من قرآن بياموز. حضرت او را به يكى از يارانش سپرد. او دست تازه وارد را گرفت و به كنارى برد و سوره اذا زلزلت را تلاوت كرد و به او ياد داد تا رسيد به آيه:
فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ (99زلزال/7) پس هر كس همسنگ ذره‏اى عمل خير انجام داده باشد، [پاداش] آن را مى‏بيند.
هركسى به مقدار ذره‏اى خير يا شر انجام دهد جزاى آن را خواهد ديد. آن شخص كمى فكر كرده و به معلم خود گفت: آيا اين جمله وحى است؟ معلم گفت: بلى. گفت: من درس خود را از اين آيه گرفتم. اكنون كه ريز و درشت كارهاى مخفى و آشكارا ما در اين جهان حساب دارد تكليف من روشن شد همين جمله براى خط زندگى من كافى است و خداحافظى كرد.
سپس معلم خدمت رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله آمد و گفت: اين شاگرد امروز خيلى كم حوصله بود حتى نگذاشت من بيش از يك سوره كوچك براى او بخوانم و گفت: در خانه اگر كس است يك حرف بس است. من درسم را گرفتم.
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند او به مقام فقاهت و شناخت عميقى كه بايد برسد رسيد.

داستانهای کوتاه از پیامبر اکرم (ص) (19)

پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله بعد از نزول آيه تفكر گريه كرد

قرآن كريم بر تفكر و استدلال تاكيد بسيار مى‏كند و راه تفكر صحيح را مورد عنايت قرار مى‏دهد. اما اينكه اين راه صحيح چگونه راهى است و حقيقت تفكر چيست؟ در بحث راه تفكر و حقيقت آن اشاره خواهد شد. اما آنچه مسلم است كتاب شريف بر هيچ چيز اين چنين تاكيد نمى‏كند.
إنَّ فى خَلْقِ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ َلآياتٍ ِلأُولِى اْلأَلْبابِ (3آل عمران/190) در آفرينش آسمانها و زمين و در پى يكديگر آمدن شب و روز، مايه‏هاى عبرتى براى خردمندان است.
الَّذينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِياماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ يَتَفَكَّرُونَ فى خَلْقِ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النّارِ (3آل عمران/191) همان كسانى كه خداوند را [در همه احوال] ايستاده و نشسته و بر پهلو آرميده، ياد مى‏كنند و در آفرينش آسمانها و زمين مى‏انديشند كه پروردگارا اين را بيهوده نيافريده‏اى، پاكا كه تويى، ما را از عذاب [آتش] دوزخ در امان بدار.
به درستى كه در آفرينش آسمان و زمين و گردش شب و روز بر وجود حق و علم و حكمتش نشانه‏هايى است براى خردمندان عالم آنهايى كه در هر حالت ايستاده و نشسته و خفته خدا را ياد كنند و دائم در خلقت آسمان و زمين فكر كرده و مى‏گويند پروردگارا تو اين دستگاه با عظمت را بيهوده نيافريده‏اى پاك و منزهى ما را به لطف خود از عذاب دوزخ نگاهدار.
عبد بن حميد، ابن ابى الدنيا، ابن المنذر، ابن حيان، ابن مردويه، اصفهانى و ابن عساكر خبرى را از عايشه نقل كرده‏اند كه شبى پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله به عبادت برخاست و مشغول نماز شد و تا صبح سخت گريست تا آنكه بلال اذان صبح را گفت و متوجه حال پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شد، از آن حال جويا گرديد پيامبر فرمود: اين آيات شريفه بر من نازل شده (آيات فوق) و بدا به حال كسى كه اين آيات را بخواند و در آن تفكر نكند: «ويل لمن قرأها و لم يتفكر فيها»
منبع:www.payambarazam.ir




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط