راه رفع عفونت شايع زنان

اغلب عفونت هاي دستگاه ادراري از باکتري ها منشاء مي گيرد. هر بخش از دستگاه ادراري ممکن است عفوني شود. دستگاه ادراري شامل کليه ها، ميزناي، ميزراه و مثانه مي باشد. عفونت مثانه و ميزراه شايع تر از بقيه بخش ها مي باشد.
شنبه، 10 مهر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راه رفع عفونت شايع زنان

راه رفع عفونت شايع زنان
راه رفع عفونت شايع زنان


 






 
اغلب عفونت هاي دستگاه ادراري از باکتري ها منشاء مي گيرد. هر بخش از دستگاه ادراري ممکن است عفوني شود. دستگاه ادراري شامل کليه ها، ميزناي، ميزراه و مثانه مي باشد.
عفونت مثانه و ميزراه شايع تر از بقيه بخش ها مي باشد.

علائم عفونت دستگاه ادراري
 

درد خفيف کمر، تهوع و تب مي تواند از علائم عفونت کليه ها باشد. ساير علائم عبارتند از:
1- احساس سوزش در هنگام رفع ادرار
2- احساس افزايش نياز به دفع يا دفع متوالي ادرار
3- احساس فشار و دفع اما عدم توانايي در انجام آن
4- ترشح مقدار کمي ادرار
5- دفع ادرار خوني، بدبو، تيره و کدر
چرا زنان بيشتر از مردان مبتلا به عفونت دستگاه ادراري مي شوند؟
علت اين امر ناشي از سهولت راه يابي باکتري به مثانه زنان مي باشد و همچنين ميزراه در مجاورت و نزديکي رکتوم يا معقد زنان قرار گرفته و باکتري ها به راحتي از رکتوم به سمت ميزراه حرکت مي کنند و باعث عفونت مي شوند. آميزش جنسي نيز يکي ديگر از دلايل ابتلا به عفونت است زيرا با اين کار باکتري ها به مثانه وارد مي شوند. استفاده از ديافراگم يا زهدانپوش ( به منظور پيشگيري از آبستني) نيز مي تواند منجر به عفونت شود زيرا ديافراگم به ميزراه فشار آورده و مانع از دفع کامل ادرار و خالي شدن مثانه مي شود. باقي ماندن ادارار در مثانه به مدت طولاني نيز امکان رشد باکتري ها را افزايش داده و احتمال عفونت بيشتر مي شود.

روش درمان
 

در صورت مشاهده علائم و شرح آن به پزشک، آزمايش ادرار به منظور تشخيص عفونت انجام مي شود و با تجويز آنتي بيوتيک قابل درمان است.معمولا علائم عفونت 1 تا 2 روز بعد از شروع درمان برطرف مي شود اما لازم است که دوره درمان دارويي کامل شود. ممکن است در حين درمان، پزشک دارويي را تجويز کند که باعث کرختي و بي حسي دستگاه ادراري شود. اين دارو باعث تغيير رنگ ادرار نارنجي روشن مي شود.پس با مشاهده اين رنگ ادرار نگران نشويد.

شيوه مقابله با عفونت
 

براي حل اين مسئله پزشک ممکن است دوز کمي از داروها را براي مدت طولاني تجويز نمايد تا مانع از برگشت عفونت شود. اگر بعد از آميزش جنسي مبتلا به عفونت مي شويد پزشک آنتي بيوتيکي ضعيف تجويز خواهد کرد تا بعد از آميزش مصرف نموده و مانع از بروز عفونت شويد.

روش هاي پيشگيري از عفونت
 

1- به مقدار کافي آب بنوشيد تا باکتري ها به طور کلي دفع شود. اما اگر درحال مصرف داروي وارفارين (کوماتين ) هستيد قبل از مصرف اين نوشيدني با پزشک خود مشورت کنيد.
2- ادرار خود را براي زمان طولاني نگه نداريد.
3- در هنگام طهارت، خود را از سمت جلو به عقب بشوييد.
4- بعد از آميزش بهتر است براي دفع ادرار اقدام کنيد تا باکتري ها دفع شود.
5- در هنگام آميزش جنسي از ژل موضعي و مخصوص استفاده کنيد.
6- اگر به طور متوالي مبتلا به عفونت دستگاه ادراري مي شويد نبايد از ديافراگم براي پيشگيري از بارداري استفاده کنيد .شايد بهتر است روش ديگري را استفاده کنيد.

خطرات احتمالي
 

خوشبختانه با مصرف آنتي بيوتيک و مراقبت و درمان به موقع مي توان مانع از پيشرفت عفونت دستگاه ادراري شويد. عفونت کليه ها که مسئله اي جدي ، خطرناک و درخور توجه است با مصرف طولاني مدت آنتي بيوتيک قابل درمان است.
منبع: نشريه اطلاعات هفتگي شماره 3424



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط