بامیه یا همان اکرا یک گیاه سبز خوردنی است که حاوی مواد مغذی بسیار زیادی می باشد. بامیه به طور رایجی در کشورهای آسیای جنوبی و آمریکا و آفریقا استفاده می شود. این گیاه یکی از مهمترین سبزیجاتی است که در هند توسط مردم در طبخ غذاهای بسیاری استفاده می شود. این یک چاشنی خوب است که برای تهیه خورشت یا هر غذای دیگری مورد استفاده قرار می گیرد.
بامیه از مواد غذایی می باشد که به سلامت دستگاه گوارش کمک شایانی می کند. مصرف بامیه باعث می شود که از ایجاد نفخ و باد در معده جلوگیری شود. علاوه بر این مصرف بامیه به دلیل وجود فیبر فراوان به هضم آسان غذا نیز کمک می کند.
تقویت استخوان ها
جالب است بدانید که مصرف بامیه به تقویت استخوان ها نیز کمک می کند. بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K و اسید فولیک می باشد و به همین دلیل به تقویت و افزایش رشد استخوان ها کمک شایانی می کند. علاوه بر این مصرف بامیه باعث می شود که خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز کاهش یابد.
حفظ کلیه سالم
طبق مطالعه ای که در سال 2005 انجام شد، تشخیص داده شد که بامیه می تواند ریسک آسیب کلیه را کاهش دهد. آسیب های کلیدی معمولا در افرادی رخ می دهد که از دیابت رنج می برند. لذا مصرف منظم بامیه به افراد دیابتی کم و می کند تا کلیه سالمی داشته باشند.
درمان آسم
مصرف مواد غذایی که حاوی ویتامین C هستند به درمان بیماری آسم کمک می کند. بامیه به دلیل اینکه علاوه بر خواص ضد التهابی ، حاوی مقادیر غنی از ویتامین C است می تواند به درمان بیماری هایی مثل بیماری آسم کمک کند.
درمان عفونت ریه
بامیه سرشار از فیتوشیمی یا مواد مغذی است که آنتی اکسیدان نام دارند. این مواد موجود در بامیه می توانند به جلوگیری از التهاب مخصوصا در ریه کمک کنند.
درمان یبوست
معمولا یبوست به دلیل کمبود فیبر به وجود می آید و مواد غذایی دارای فیبر می توانند این مشکل را رفع کنند. بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است و به همین دلیل به بهبود روند حرکات روده کمک می کند که در نتیجه باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.
تقویت حافظه
یکی دیگر از خاصیت های بامیه این است که می تواند باعث تقویت مغز شود. در برخی کشورها به همین دلیل بامیه را در رژیم غذایی دانش اموزان قرار می دهند تا به تقویت ذهن و افزایش حافظه دانش اموزان کمک کند.
خواص ضد سرطان
بامیه به دلیل اینکه دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها شود. آنتی اکسیدان های موجود در بامیه می توانند به کنترل رادیکال های آزاد مخرب کمک کنند و به همین دلیل برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.
پاک سازی کبد
برای پاک سازی کبد از سموم هم می توانید روی بامیه حساب کنید.در بامیه نوعی مایع لزج وجود دار که این مایع با چسبیدن به اسید صفراوی و کلسترول باعث می شود که به روند پاک سازی کبد کمک شایانی شود.
لاغری و کاهش وزن
بامیه به دلیل اینکه حاوی کالری بسیار پایینی است برای لاغری و کاهش وزن بسیار مناسب است. یکی دیگر از دلایلی که می تواند بامیه را در رژیم غذایی لاغری قرار دهد وجود فیبر فراوان و مواد معدنی موجود در آن است. فیبر موجود در بامیه باعث می شود که مدت بیشتری احساس سیری کنید که در نتیجه باعث کاهش اشتها می شود. علاوه بر این بامیه دارای خاصیت دیورتیک می باشد که باعث دفع آب اضافی بدن می شود که این موضوع هم برای کاهش وزن مفید است.
سلامت چشم ها
مصرف بامیه می تواند به سلامت چشم ها کمک شایانی کند. بامیه دارای ویتامین های A و C می باشد و به همین دلیل برای سلامت چشم ها ضروری است. ضمن اینکه مصرف بامیه می تواند خطر ابتلا به بیماری های چشمی شایع مثل آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.
برای بی حالی
بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب می شوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش می دهد که به ذخیره انرژی کمک می کند. تحقیقات اثبات کرده اند که افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسان ها دارد.
برای سلامتی قلب
درحالیکه این تحقیق ادامه دارد، مطالعات فوق الذکر به صورت ویژه ای بیان می دارد که فولات موجود در این گیاه تاثیر معکوسی بر روی بیماری های قلبی عروقی دارد. فولات موجود در بامیه می تواند از قلب شما با افزایش نیتریک اکسید محافظت کرده و با رادیکال های اکسایشی مقابله کند.اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود که این ماده رگهای خونی را مسدود می کند.
خلاص شدن از کلسترول
بامیه حاوی موسیلژ است که با ترکیب کلسترول و مایع صفرا، مواد سمی را به این ترکیب اضافه کرده و به کبد می فرستد. کلسترول یکی از مواد غیر سالم است که میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. طبق مطالعات انجام شده بامیه در صورت مصرف منظم می تواند باعث کاهش کلسترول شود. فیبر موجود در بامیه خروج مواد زائد از بدن را تسهیل می کند. این گیاه کاملا غیر سمی، غیر اعتیاد آور و بدون هیچ عوارض جانبی است.
بهبود عملکرد مویرگ
با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگ های خونی می گذارد. فیبر کلسترول را از بدن بیرون می راند و مانع چسبیدگی دیواره های مویرگ ها می شود، چیزی که می تواند منجر به تصلب شرائین شود.
جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر اختلالی است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد. این سندرم می تواند باعث گرفتگی، نفخ، اسهال و درد شکمی شود. فیبر و موسیلژ موجود در بامیه می تواند حرکات روده بزرگ را گسترش داده و مانع از سندرم روده تحریک پذیر شود.
برای مبارزه با افسردگی
اگر احساس کوفتگی، افسردگی یا ضعف می کنید، می توانید خوردن بامیه را امتحان کنید. منیزیم موجود در بامیه می تواند اعصاب را التیام داده و حس بهتری به بدن و ذهن شما دهد. در یک بار مصرف 100 گرم بامیه، حدود 57 میلی گرم منیزیم مصرف کرده اید. این مقدار بامیه را گیاهی سرشار از منیزیم نموده است.
برای جلوگیری از یبوست
بامیه حجم زیادی خواص ملین دارد که روده بزرگ را نرم و لزج می کند. محتوای فیبری بامیه می تواند آب را جذب کرده و روده بزرگ را منعطف تر کند. این کار به رفع یبوست کمک می کند. بر خلاف دیگر فیبرها مانند فیبر موجود در گندم؛ که می تواند دستگاه گوارشی را تحریک یا زخم کند، موسیلژ بامیه آن را التیام می دهد. همچنین بامیه عمل دفع را با لغزنده ساختن روده بزرگ، تسهیل می کند.
دوران بارداری
بامیه از مواد غذایی می باشد که برای سلامت کلی زنان باردار و جنین بسیار مفید می باشد. دلیل این امر وجود مقادیر غنی فولات موجود در بامیه می باشد که می تواند خطرات و بیماری های دوران بارداری را کاهش دهد. از مهم ترین خاصیت های بامیه در دوران بارداری می توان به کاهش خطر نقایض موجود در لوله عصبی جنین اشاره کرد. علاوه بر این مصرف بامیه در زنان باردار می تواند از سقط جنین و زایمان زودرس نیز تا حد زیادی جلوگیری کند. یکی دیگر از خواص بامیه بعد از زایمان این است که می تواند به افزایش شیر مادر در دوران بارداری نیز کمک کند. البته چون دوران بارداری، دوران حساسی برای بانوان است حتما برای رژیم غذایی مناسب با پزشک خود مشورت کنید.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.